hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > ظرفیت بیمارستان‌های اصفهان تنها ۴ روز گنجایش دارد/شرایط به شدت بحرانی است

ظرفیت بیمارستان‌های اصفهان تنها ۴ روز گنجایش دارد/شرایط به شدت بحرانی است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به وضعیت فوق بحرانی استان، گفت: احتمالا با بکارگیری تمام ظرفیت‌ها بتوانیم ظرفیت پذیرش دو هزار و ۵۰۰ بیمار را به سه هزار بیمار برسانیم و برای پر کردن سه هزار تخت تنها کمتر از ۵۰۰ بیمار فاصله داریم که احتمالاً تا چهار روز دیگر این ظرفیت نیز پر می‌شود.
بهروز کلیدری امروز شنبه _نهم مردادماه_ در نشست خبری با اشاره به وضعیت فوق بحرانی استان اصفهان، اظهار کرد: در شرایط نامطلوب و به شدت بحرانی هستیم که اگر کنترل نشود قطعاً در روزها آینده بیماران در صف انتظار برای پذیرش پشت درب‌های بیمارستان خواهند ماند و این موضوع هم شامل بیماران کرونایی و هم بیماران غیرکرونایی است چرا که با افزایش روزافزون بیماران ظرفیتی باقی نخواهد ماند.
وی ادامه داد: بیش از دو هزار و ۵۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که حدود یک هزار و ۵۰۰ نفر از این بیماران در بیمارستان‌های شهر اصفهان بستری هستند، در یک شبانه روز حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ بیمار بستری می‌شود و آمار تست‌های مثبت کووید -۱۹ نیز در استان روزانه بیش از دو هزار نفر است، این روزها تمام ظرفیت‌های درمانی برای خدمت‌رسانی به بیماران مبتلا به کرونا درگیر شده است، موج پنجم از مرکز استان شروع شده و به سمت شهرستان‌های استان حرکت می‌کند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: ظرفیت بیمارستان الزهرا تکمیل شده و در حال حاضر ۶۴۰ بیمار بستری که حدود ۵۲۰ بیمار از این تعداد مبتلا به کرونا هستند در بیمارستان الزهرا بستری هستند و در تلاش هستیم تا بیمارستان الزهرا را با وجود ۱۲۰ بیمار غیرکرونایی ترخیص کنیم تا تمام ظرفیت الزهرا برای خدمت رسانی به بیماران کرونا اختصاص یابد. در حال حاضر باید یک بیمار مرخص شود تا بتوانیم بیمار دیگری را بستری کنیم، حدود ۲۲۰ بیمار در بیمارستان امین و در دو بیمارستان غرضی و شریعتی بیش از ۳۲۰ بیمار و در بیمارستان‌میلاد بیش از ۱۰۰ بیمار، بیمارستان عسگریه بیش از ۷۰ بیمار و در بیمارستان خانواده بیش از ۵۰ بیمار بستری هستند و در تلاش هستیم تا بیمارستان‌های کوچک نیز بیماران مبتلا به کرونا را بستری کنند.

تمام ظرفیت‌های درمانی اصفهان با بیمار انباشته شده است

وی با بیان اینکه بخشی از بیمارستان عیسی بن مریم به بیماران غیرکرونایی و تصادفی اختصاص داده شده است، افزود: در حال حاضر از بیمارستان عیسی بن مریم استفاده‌ای دوگانه برای خدمت رسانی به بیماران کرونا و تصادفی انجام می‌شود تا بیماران تصادفی که در بیمارستان کاشانی امکان پذیرششان وجود ندارد در این بیمارستان بستری شوند، ظرفیت عیسی بن مریم به طور صدرصد تکمیل شده، تمام اورژانس‌های قلب استان را در بیمارستان چمران متمرکز کردیم و ظرفیت این بیمارستان نیز به طور صددرصد پر است، مادران باردار در بیمارستان شهید بهشتی پذیرش می‌شوند و باید بدانیم این بیمارستان نیز مانند تمام بیمارستان‌های دیگر با ظرفیت صددرصد در حال خدمت رسانی است، تقریباً تمام ظرفیت‌های درمانی اصفهان با بیمار انباشته شده است و چه بیماران کرونایی و چه غیرکرونایی باید در صف انتظار برای بستری قرار بگیرند.
کلیدری با اشاره به اینکه چند روز پیش صفی از آمبولانس‌ها در بیمارستان الزهرا برای پذیرش بیماران تشکیل شده بود، گفت: ظرفیت اورژانس الزهرا را از ۱۸ تخت به ۳۸ تخت رساندیم تا صف بیماران پذیرش شوند و بیماری معطل نماند. موج پنجم همچنان ادامه دارد و بیماران با سرعت زیادی وارد سیستم درمان می‌شوند و تمام ظرفیت‌ها را اشغال می‌کنند.
وی در خصوص وضعیت بحرانی خمینی‌شهر و نجف‌آباد تصریح کرد: بیمارستان ۹ دی منظریه خمینی‌شهر در حال حاضر به ۱۴۵ بیمار مبتلا به کرونا خدمت رسانی می‌کند و تمام ظرفیت آن تکمیل است و خدمات غیرکرونایی در این شهر در بیمارستان اشرفی انجام می‌شود که ضریب اشغال این بیمارستان نیز صددرصد است در خمینی شهر یک بیمارستان خیریه که در حال آماده شدن برای بهره برداری است احتمال دارد به طور موقت پروانه بهره بردای بگیرد تا ۵۰ تخت به ظرفیت این شهرستان اضافه شود. در شهر نجف‌آباد هم بیمارستان منتظری به ۱۳۰ بیمار مبتلا به کرونا خدمت‌رسانی می‌کند و حدود ۴۰ تخت دیگر می‌توان به ظرفیت این بیمارستان اضافه کرد. بیمارستان فاطمه الزهرای نجف‌آباد نیز به بیماران غیرکرونایی خدمت‌رسانی می‌کند در شهرستان فلاورجان نیز بیمارستان شفا به طور صددرصد تکمیل شده و بیمارستان امام نیز به بیماران غیرکرونایی خدمت می‌کند اما به دلیل افزایش تعداد بیماران بستری ۵۵ بیمار مبتلا به کرونا نیز در این بیمارستان بستری هستند به طور کلی در شهرستان فلاورجان ۱۵۵ بیمار مبتلا به کرونا بستری هستند.

کمبود تخت و نیروی انسانی در بیمارستان‌ها

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: تعداد بیماران در دیگر شهرستان‌های استان نیز رو به افزایش است و با وضعیت حاکم در استان و عدم توقف زنجیره تولید بیمار شهرستان‌های دورتر از مرکز از جمله گلپایگان، داران، خوانسار، نطنز، اردستان، سمیرم و نائین نیز دچار وضعیت بحرانی می‌شوند و بیماران کرونایی به وفور داخل سیستم درمانی تزریق خواهند شد. با توجه به اینکه در شرایط بحرانی کرونا قرار داریم اما همچنان می‌بینیم که آمار بیماران تصادفی در این روزها در حال افزایش است و باید ظرفیت درمانی را برای بستری بیماران کرونایی و غیرکرونایی حفظ کنیم.
وی با اشاره به لزوم وجود دو زیرساخت برای افزایش تخت‌های بیمارستانی، ادامه داد: اولین زیرساخت تخت‌های بیمارستانی است که باید در اختیار قرار بگیرد البته در درجه اول از ظرفیت‌های موجود استفاده خواهیم کرد و تا جای ممکن ظرفیت بیمارستان‌ها از جمله اتاق عمل و راهروهای بیمارستان را به بخش بستری تبدیل می‌کنیم تا بتوانیم ظرفیت بیمارستان الزهرا را به ۸۵۰ تخت برسانیم و با این شرایط می‌توان ۵۰ تا ۶۰ تخت نیز به ظرفیت پذیرش بیمارستان امین اضافه کرد و اما دومین زیرساخت نیروی انسانی است که باید به سیستم درمان تزریق شود تا این شرایط سخت را پوشش دهند. لازم به ذکر است حدود ۲۵۰ تختی که می‌توان به ظرفیت تخت‌های بستری اضافه کرد حداقل به ۲۵۰ نیروی پرستار نیاز دارد. در روزهای اخیری از تمام ظرفیت نیروی انسانی استفاده کردیم و تمام بیمارستان‌ها از جمله بیمارستان بهشتی و سوانح سوختگی را تحت فشار گذاشته‌ایم تا نیروهای خود را به بیمارستان‌هایی که به بیماران کرونایی خدمت‌رسانی می‌کنند منتقل کنند، اما تنها کمتر از ۱۰۰ نیرو به نیروی انسانی چرخه کرونا تزریق می‌شود.
کلیدری با اشاره به اینکه به نقطه عطف شکنندگی ساختار درمان برای خدمت‌رسانی رسیده‌ایم، اظهار کرد: حتی اگر بخواهیم در کمترین زمان بیمارستان صحرایی برپا کنیم باید بدانیم نیروی انسانی برای پوشش وجود ندارد و اگر فشار بیشتری به نیروهای انسانی وارد کنیم قطعاً باید استانداردهای خدمت‌رسانی را کاهش دهیم که در نتیجه آن مرگ و میر بین بیماران کرونا و غیرکرونایی افزایش خواهد یافت.

از اواخر همین هفته تختی برای بستری وجود ندارد

وی در خصوص افزایش ظرفیت پذیرش بیمارستان‌ها، افزود: احتمالاً با بکارگیری تمام ظرفیت‌ها بتوانیم ظرفیت پذیرش دو هزار و ۵۰۰ بیمار را به سه هزار بیمار برسانیم و برای پر کردن سه هزار تخت تنها کمتر از ۵۰۰ بیمار دیگر فاصله داریم که احتمالاً تا چهار روز دیگر این ظرفیت نیز پر می‌شود و از اواخر همین هفته بیماران پشت در بیمارستان‌ها منتظر می‌مانند و تختی برای بستری وجود ندارد. در موج‌های قبلی به این نقطه نمی‌رسیدیم و با محدودیت‌ها این شرایط تا حدودی فروکش می‌کرد اما در حال حاضر رعایتی در جامعه نسبت به پروتکل‌های بهداشتی دیده نمی‌شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تأکید بر اینکه اگر به نقطه اوج برسیم احتمالاً سه تا چهار هفته در اوج موج پنجم باقی خواهیم ماند، تصریح کرد: احتمالاً زمانی که به قله موج پنجم برسیم چند هفته حدود سه هزار بیمار بستری خواهیم داشت در موج‌های قبلی بعد از رسیدن به اوج تا حدودی آمارها کاهش می‌یافت اما اکنون شرایط حاد فعلی به راحتی افت نخواهد کرد و نیروی انسانی به شدت آسیب می‌ بیند و در این میان نگرانیم که تعدادی از کادر درمان با توجه به جهش‌های متفاوت کرونا به این بیماری مبتلا بشوند چرا که همه می‌دانند اثربخشی واکسن صددرصد نیست و حتی اگر بهترین نوع واکسن‌ها را نیز برای کادر درمان استفاده کرده باشیم ممکن است حدود ۱۰ درصد از آنها به کرونا مبتلا و از چرخه درمان خارج شوند و فضای روانی سختی برای همکاران کادر درمان خواهیم داشت.

اعمال محدودیت‌ها کارآمد نیست / مرگ ‬و میرهای یک رقمی دو رقمی شده است

وی با بیان اینکه اعمال محدودیت‌ها کارآمد نیست، گفت: در حال حاضر امکانات درمانی مورد نیاز برای همکاران و بیماران مراجعه کننده به بیمارستان‌ها کافی نیست و تنش‌های زیادی برای تأمین اکسیژن داریم، فولاد مبارکه هم تمام تلاش خود را می‌کند اما باز هم با وجود مشکلاتی که در زمینه برق وجود دارد اکسیژن لازم برای بیماران فراهم شده اما باید بدانیم اگر این امکان فراهم نشود مشکلات پیچیده‌ای خواهیم داشت، روزانه به ۶۰ تن اکسیژن مایع برای رفع نیاز فعلی بیمارستا ن‌ها نیاز داریم که اگر این میزان تأمین نشود با کمبود اکسیژن و مرگ بیماران کرونا مواجه خواهیم بود. گاهی بین ۳۰ تا ۴۰ تن اکسیژن به ما تحویل داده می‌شود و این موضوع بسیار نگران کننده است.
وی با اشاره به افزایش مرگ و میرها در موج پنجم خاطرنشان کرد: مرگ و میرها که حدود سه هفته پیش تک رقمی بود اکنون دو رقمی شده و روزانه بین ۲۰ تا ۳۰ بیمار به دلیل ابتلاء به کرونا فوت می‌کنند. از ابتدای دوران کرونا تاکنون در استان اصفهان حدود ۱۲ هزار و ۳۹۴ مرگ را تجربه کردیم که هفت هزار و ۴۰۰ مرگ قطعی و حدود چهار هزار و ۹۰۰ مرگ بیماران کرونا مربوط به بیماران مشکوک بوده است. از ابتدای کرونا تاکنون حدود ۱۲۴ هزار بیمار مبتلا به کرونا بستری شده‌ اند و از ابتدا حدود ۱۰ درصد مرگ و میر داشته‌ا یم و اگر تنها مرگ قطعی را در نظر بگیریم حدود هفت درصد مرگ را از ابتدای شیوع کرونا در استان اصفهان تجربه کرد یم که این آمار در روزهای آینده بیشتر خواهد شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به وجود کلینیک‌های سرپایی برای خدمت رسانی به بیماران کرونا، گفت: در این موج در کلینیک‌های سرپایی برای برخی بیماران مبتلا به کرونا پرونده موقت تشکیل می‌شود و سرویس دهی روزانه به آنها داریم به این معنا که بیمار به این مراکز مراجعه می‌کند خدمت درمانی را دریافت و به منزل باز می‌گردد و مجدداً روز بعد و یا اگر شرایطش وخیم شد به این مراکز مراجعه می‌کند، در حال حاضر ۱۳۰ بیمار با پرونده موقت در بیمارستان امین خدمات سرپایی دریافت می‌کنند و بعد به خانه باز می‌گردند. این شرایط در بیمارستان عیسی بن مریم برای ۸۰ بیمار، در بیمارستان الزهرا برای ۸۰ بیمار و در خمینی‌شهر نیز برای ۸۰ بیمار انجام می‌شود و حدود ۵۰۰ تخت به صورت سرپایی به بیماران کرونا خدمت‌رسانی می‌کنند و در حال نزدیک شدن به نقطه شکنندگی هستیم و این شکنندگی در دو حوزه بیماران کووید و غیرکووید است.

واکسیناسیون در این موج چندان به داد ما نمی‌رسد

کلیدری در پاسخ به سوال خبرنگار ایمنا در خصوص انجام واکسیناسیون گروه‌های جدید، افزود: واکسیناسیون در این موج آنچنان به داد ما نمی‌رسد، از حدود ۱۰ روز گذشته سرعت واکسیناسیون بالا رفته و روزانه حدود ۲۰ هزار نفر واکسینه می‌شوند و در تلاش هستیم تا این آمار به ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر در روز برسد، اگر روزانه به ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر نیز واکسن بزنیم برای اینکه جمعیت ۲.۵ میلیون نفری استان واکسینه شوند به دو تا سه ماه زمان نیاز داریم و این روند منوط به در اختیار داشتن واکسن به تعداد کافی است.

وی تصریح کرد: در شرایط فعلی رعایت دستورالعمل‌ها و اعمال محدودیت‌ها اهمیت ویژه‌ ای دارد. گروه‌های هدف در گروه سنی بالای ۵۸ سال در حال واکسینه شدن هستند و طبق ابلاغ دستورات گروه‌های خاص مانند زندانیان، سربازان، قضات، کارمندان بانک و خبرنگاران نیز واکسینه خواهند شد. واکسیناسیون در شرایط فعلی تنها به خفیف‌تر شدن موج ششم کمک می‌کند و از ابتلای بیشتر در موج بعدی تا حدودی نجات خواهیم یافت اما در موج پنجم با انجام واکسیناسیون نمی‌توانیم از شرایط سختی که داریم عبور کنیم و تنها محدودیت‌ها ما را تا حدودی نجات می‌دهد چرا که تمام تالارها و باغ تالارها در حال فعالیت هستند و دورهمی‌ ها و مسافرت‌ها همچنان پابرجاست و این شرایط صرفاً به تولید بیمار منتهی می‌شود. خودمان باید به فکر خودمان باشیم و مطالبه گری کنیم تا با اعمال محدودیت‌ها بتوانیم جلوی پیشرفت بیماری را بگیریم.

کلیدری ادامه داد: اگر مانع شرایط فعلی نشویم آمار مرگ و میر ۱۲ هزار نفری به ۱۴ تا ۱۵ هزار نفر خواهد رسید. گروه سنی که در این موج درگیر می‌شوند، گروه سنی فعال‌تر هستند و سنین ۴۰، ۵۰ و ۶۰ در این موج بیشتر بستری می‌شوند و شاهد مرگ و میرها در این گروه سنی هستیم و گروه سنی جوان‌تر که واکسینه نشدند آسیب پذیری بیشتری دارند و بیشتر شاهد ابتلای گروه‌های سنی هستیم که هنوز واکسن دریافت نکرد ند.

به طور جدی نیازمند اعمال محدودیت‌های جدید هستیم

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص اعلام وضعیت استان به ستاد کرونا استان تصریح کرد: به طور هفتگی وضعیت را به ستاد استانی منتقل می‌کنیم و ۱۲ روز پیش با جدیت بحث تعطیلی ۱۰ روزه را در استان به ستاد کرونای استانی اعلام کردیم، آنها نیز بعد از انجام مکاتبات کشوری اعلام کردند هنوز پاسخی در این زمینه دریافت نشده اما به طور جدی لازم است که محدودیت‌های جدید ایجاد شود، ساده انگاری عجیبی در کشور و استان شکل گرفته و باید با اعمال محدودیت یک یا دو هفته‌ای این نگرانی را به خانواده‌ها منتقل کنیم که در شرایط سختی هستیم.

وی با توضیح اینکه آمار ابتلای مادران باردار بیشتر شده، تأکید کرد: چالش‌های فراوانی برای بستری مادران باردار داریم، مادران باردار مبتلا به کرونا در بیمارستان امین بستری می‌شوند که ظرفیت این بیمارستان نیز پر شده، کودکان نیز در بیمارستان امام حسین (ع) بستری می‌شوند و در حال حاضر حدود ۳۰ تا ۴۰ کودک در این بیمارستان به دلیل کرونا بستری هستند. در حال حاضر نشانه‌ای از توقف بیماری و موج پنجم دیده نمی‌شود، باید مطالبه باشد تا به خروجی مؤثری در خصوص تصمیم گیری برای ایجاد محدودیت‌ها برسیم، چرا که همه ما در خصوص تمام افرادی که به کرونا مبتلا می‌ شوند و یا بر اثر ابتلاء به کرونا جان خود را از دست می‌دهند مسئول هستیم. نارضایتی‌هایی در خصوص انجام واکسیناسیون وجود دارد که با تمام تلاش در حال ایجاد شرایط مطلوب در این زمینه هستیم به طوری که با انجام واکسیناسیون خودرویی و حتی انجام واکسیناسیون برخی افراد در منازل در تلاش برای ایجاد رضایت در این زمینه هستیم.

اصناف تنها ۳۰ درصد دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به واکسیناسیون کادر درمان گفت: هشت فاز واکسیناسیون را در بیمارستان‌ها برای واکسینه شدن کادر درمان انجام دادیم و از حدود ۵۸ هزار کادر درمان بیش از دو هزار نفر برای واکسینه شدن مراجعه نکردند و اکنون باید به مراکز واکسیناسیون بروند. تمام مسئولان ذیربط باید هماهنگی کنند تا از این حالت سخت خارج شویم اگر هماهنگی‌ها بیشتر شود بالاخره از شرایط فاجعه بار فعلی نجات خواهیم یافت و به ایمنی قابل قبولی می‌ رسیم.

وی در خصوص تعطیلی برخی از پایگاه‌های اورژانس گفت: این پایگاه‌ها تعطیل و یا تجمیع شده و عمده مشکلات اورژانس تأمین اعتبارات است که یک مشکل کشوری است چرا که خدمات این حوزه رایگان است اما اعتبارات جداگانه‌ ای برای آنها در نظر گرفته نشده بحث کمبود نیروی انسانی در اورژانس نیز تا دو ماه آینده رفع خواهد شد.

اظهارنظر در مورد بازگشایی مدارس زود است

کلیدری افزود: دستورالعمل‌ها به اصناف ابلاغ شده اما حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد رعایت می‌شود همه مجموعه‌ها باید پروتکل‌ها را رعایت کنند اما فشارهای اقتصادی و مشکلات معیشتی مانع رعایت پروتکل‌ها شده، لازم است هر سه تا چهار ماه یک بار به طور متناوب محدودیت دو هفته‌ای داشته باشیم تا به طور مزمن و ماهانه درگیر موج‌های شدید کرونا نشویم.

وی در خصوص بازگشایی مدارس تصریح کرد: هنوز برای اظهارنظر در این زمینه زود است و تنها با واکسیناسیون معلمان و دانش آموزان می‌توان به این موضوع فکر کرد، در حال حاضر نمی‌توان کلاس حضوری داشته باشیم چرا که باید در خصوص ابتلای حتی یک دانش‌ آموز و معلم نیز دغدغه مند باشیم البته در کشورهایی مانند آلمان با ایجاد شرایط ایمن و انجام مکرر تست کرونا دانش آموزان به مدرسه می‌روند قطعاً آموزش یک دانش‌ آموز به مختصاتی نیاز دارد که تنها با حضور در کلاس ممکن می‌شود و آموزش مجازی چندان این امکان را فراهم نمی‌کند اما باید با واکسیناسیون استاندارد معلمان و دانش‌آموزان و انجام برآوردها در نیمه شهریور به این موضوع اندیشید، شاید در آن زمان قطعی‌تر بتوانیم راجع به بازگشایی مدارس صحبت کنیم.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو