hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > گیلان| کشاورزی در رکود

گیلان| کشاورزی در رکود

​​​​شاید بسیاری از مردم کشور، استان گیلان را به‌عنوان مهد کشاورزی، شالی‌کاری و چای‌کاری بشناسند اما آن‌طور که نمایندگان این استان می‌گویند وضعیت کشاورزی در گیلان از روزهای اوج فاصله گرفته و چندان مطلوب نیست.


در همین زمینه روز گذشته نماینده مردم رودسر در مجلس شورای اسلامی گفت: اوضاع معیشتی کشاورزان مطلوب نیست و کشاورزی در حال رکود به سر می‌برد.

‌دکتر اسدالله عباسی در جلسه نشست مجمع نمایندگان گیلان با مدیران جهاد کشاورزی استان گفت: حال بخش کشاورزی گیلان خوب نیست و ‌اوضاع معیشتی کشاورزان مطلوب نیست و کشاورزی در حال رکود به سر می‌برد.

عباسی خاطرنشان‌ کرد: هزینه‌های تولید محصولات برای کشاورزان به‌خصوص برنج‌کاران و مرکبات داران بسیار بالا است و حتی امسال در رودسر باغات مرکباتی بودند که صاحبان باغ رغبت نمی‌کردند، محصولات را بچینند، زیرا بسیار ارزان از آن‌ها خریداری می‌شد.

وی تصریح کرد: مراکز تحقیقات محصولات کشاورزی باید تحقیقات کاربردی داشته باشند و برای بهبود وضعیت محصولات اقدامات اساسی انجام دهند.

نماینده مردم رودسر در مجلس بابیان اینکه امسال با حمایتی که از چای‌کاران شد تمام مطالبات پرداخت شد اما بسیار زمان‌بر بود و این پروسه زمانی زندگی چای‌کاران را با سختی مواجه کرد، گفت: وضعیت معیشتی برخی کشاورزان بسیار بد است و حتی برخی‌ها به نان شبشان محتاج هستند.

وی گفت: اگر تولید محصولات کشاورزی برای کشاورز صرفه اقتصادی داشته باشد خودبه‌خود از تغییر کاربری‌ها جلوگیری خواهد شد.

اماواگرهای حل مشکل کم‌آبی در گیلان

در ادامه این جلسه کاظم لطفی مدیرعامل آب منطقه‌ای گیلان از نمایندگان خواست برای اخذ اعتبار تکمیل و ساخت سدهای گیلان در خانه ملت تلاش بیشتری داشته باشند.

وی افزود: مقررشده بود ساخت سدهای لاستیکی از 4 دهنه به دهنه افزایش یابد، اما این امر حاصل نشده است.

لطفی گفت: در صورت بهره‌برداری از سدهای گیلان که پیش‌بینی‌شده است تا سال 99 به پایان برسد، 600 میلیون متر کعب به ذخیره آب استان اضافه خواهد شد.

وی گفت: راندمان آب در حال حاضر 35 درصد است و اگر به 50 درصد برسد، دیگر مشکل کم‌آبی در گیلان نخواهیم داشت و این امر با اتمام ساخت سدهای نیمه‌تمام و ساخت ده سد لاستی جدید محقق می‌شود.

تولید محصولات کشاورزی صرفه اقتصادی ندارد

همچنین رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: مساحت کم شالیزارها و خرده مالکی موجب شده است که پرداختن به تولید محصولات کشاورزی برای کشاورزان صرفه اقتصادی نداشته باشد.

علیرضا شعبان نژاد گفت: گیلان استانی کشاورزی است و 430 هزار هکتار اراضی باغی و شالیزاری دارد.

وی افزود: با حمایت هر چه بیشتر نمایندگان استان از بخش کشاورزی گیلان شاهد توسعه روزافزون این بخش خواهیم بود.

شعبان نژاد خرده مالکی را یکی از دغدغه‌های مهم بخش کشاورزی گیلان دانست و ادامه داد: مساحت کوچک شالیزارها موجب می‌شود که تولید برنج برای شالی‌کار صرفه اقتصادی چندانی نداشته باشد.

ضرورت توسعه مکانیزاسیون

وی خاطرنشان کرد: توسعه مکانیزاسیون می‌تواند موجب کاهش هزینه‌های تولید محصولات کشاورزی شود و ما برای توسعه این امر در استان اقدامات مختلفی ازجمله اختصاص 900 میلیارد تومان تسهیلات برای خرید ماشین‌آلات کشاورزی را به کشاورزان اختصاص داده‌ایم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه سختی کار با توجه به درآمد حاصل از پرداختن به تولید محصولات کشاورزی بالا است، گفت: سختی کار موجب شده است که فرزندان کشاورزان تمایلی برای ادامه فعالیت در مشاغل کشاورزی را نداشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: برای حمایت از کشاورزان لازم است، وام‌هایی کمتر از سود 5 درصد به این اقشار داده شود، زیرابه دلیل درآمد کمی که دارند، پرداخت اقساط وام‌های با سود بالا برایشان امکان‌پذیر نیست.

وی تصریح کرد: تمام تلاش ما این است که تغییر کاربری را در استان به صفر برسانیم و خوشبختانه با گشت‌هایی که انجام می‌شود، میزان تصرفات و تغییر کاربری‌ها بسیار کاهش‌یافته است اما آنچه واقعاً مانع تغییر کاربری اراضی کشاورزی می‌شود، افزایش درآمد کشاورزان و حمایت از بخش کشاورزی است.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام