hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > ورود وكيل قبل از فرايند مشاوره، كار سازش را دشوار مي‌كند

ورود وكيل قبل از فرايند مشاوره، كار سازش را دشوار مي‌كند

كارشناس مسؤول برنامه‌ي پيشگيري و كاهش طلاق بهزيستي خراسان رضوي، از سنگ‌اندازي و مداخله‌ي وكلا در فرايند مشاوره و سازش زوجين متقاضي طلاق، انتقاد كرد.

مشهد پایگاه خبری رویداد ایران-به گفته‌ي حسن حاجي‌پور، در بسياري موارد كه مشاوران مي‌توانند طرفين را به سازش نزديك كنند، به محض دخالت وكلا و تحريك يكي از زوجين، كل فرايند مشاوره در خطر قرار مي‌گيرد و خانواده به سمت فروپاشي ميل مي‌كند.

وي خاطر نشان كرد: برنامه‌ي پيشگيري و كاهش طلاق، با محوريت مشاورين كه شامل مددكاران و روان‌شناسان متبحر و كارآزموده مي‌باشد پيش مي‌رود و اگر وكلا در اين فرايند دخالت نداشته باشند، بسياري از زوجين را مي‌توان به سمت سازش و ادامه‌ي زندگي خانوادگي پيش برد.

حاجي‌پور گفت: متأسفانه دخالت وكلا در اين فرايند به گونه‌اي است كه يك طرف به طرف ديگر وكالت مي‌دهد و سپس به مشاوره مي‌آيند كه ما به عنوان مشاور، هر چه تلاش مي‌كنيم طرف ديگر را وارد فرايند مشاوره و سازش كنيم، موفق نمي‌شويم چون يك طرف از طرف ديگر وكالت دارد كه مطمئنا پاي وكلا در ميان است كه اين ترفند ضد خانواده را به آنها مي‌آموزند.

وي تصريح كرد: از آنجا كه قوه قضائيه هم موافق عدم دخالت وكلا در اين فرايند است در حال رايزني و مشورت با دستگاه قضايي استان هستيم تا دخالت وكلا در برنامه‌ي مشاوره‌هاي سازش را به حداقل برسانيم.

وي تأكيد كرد: حتي اگر آزادي افراد در گرفتن وكيل هم مد نظر باشد، اين آزادي بايد پس از فرايند مشاوره قرار بگيرد يعني پس از اينكه مشاور و مددكار، كار مداخله‌ي مثبت، راهنمايي و درمانگري اختلال ارتباط را انجام دادند و زيربناي رواني خانواده محكم شد، آنگاه وكلا بتوانند براي وكالت اقدام كنند.

وي ادامه داد: بهترين راه سازش زوجين در شرف طلاق اين است كه به جاي وكيل، به مشاور مراجعه كنند.

كارشناس مسؤول برنامه‌ي پيشگيري و كاهش طلاق بهزيستي خراسان رضوي گفت: بهزيستي و 70 نفر از مشاورين زبده‌ي استان در تلاش هستند كه زن و شوهرهاي متقاضي طلاق را سازش دهند چون وقتي در كارشان مداخله مي‌كنيم متوجه مي‌شويم مشكلات فيمابين آنها اصلا جدي نيست و به سهولت و چند نوبت مشاوره، كاملا قابل حل است.

يك مددكار كه طرف قرارداد طرح مشاوره كاهش طلاق است نيز گفت: اگر پاي وكلا از پرونده‌هاي طلاق بيرون برود، ما مي‌توانيم 80 درصد زوج‌هاي متقاضي طلاق را سازش دهيم.

ابوالقاسم مرتضوي به خبرنگار ما گفت: بيشترين موارد اختلاف زوجين متقاضي طلاق، مشكلات ارتباطي است و اكثريت مطلق اين مشكلات، از طريق مشاوره و راهنمايي روان‌شناسي، قابل حل است.

وي اضافه كرد: اغلب مشكلات زوجين از آنجا منشأ مي‌گيرد كه زوجين، پيش از ازدواج، با هم گفتگوي عميق ندارند و انتظارات‌شان از يكديگر را به اشتراك نمي‌گذارند.

وي همچنين در مورد مشكلات خانم‌هاي مراجعه كننده گفت:‌ بيشتر خانم‌ها گله‌شان اين است كه توسط آقايان ديده نمي‌شوند و زحمات‌شان در منزل ناديده گرفته مي‌شود.

مرتضوي كه در ارزيابي مراكز مشاوره طلاق، جزو پنج روان‌شناسي بوده كه به خاطر بالا بودن سازش‌ها، مورد تقدير قرار گرفته گفت: ميزان سازش‌ها بسيار بيشتر از اين ارقام مي‌تواند باشد مشروط به اينكه پاي وكلا از ميان برداشته شود.

وي تصريح كرد: من زن و شوهر را راضي مي‌كنم كه با هم سازش كنند و زندگي‌شان را با شكل بهتري بگذرانند اما به محض اينكه پاي خانم از مركز مشاوره بيرون مي‌رود وكيل مي‌گويد رضايت نده و دنبال دعوا را بگير و طلاق بگير.

مرتضوي گفت: وكلا در اين داستان، دنبال منافع خودشان هستند چون يك متقاضي طلاق كلا در كلينيك مددكاري ما براي 5 جلسه مشاوره مددكاري و روان‌شناسي 250 هزار تومان مي‌پردازد اما در وكالت‌نامه‌هاي طلاق، مبالغي بين 5 تا 15 ميليون تومان و گاه بالاتر هم از مراجعين گرفته مي‌شود.

وي افزود: متأسفانه مردم از كنه ماجرا بي‌خبرند و گول صحبت‌هاي وكلا را مي‌خورند كه بله بايد حقوق شما گرفته شود ما فلان مي‌كنيم و تمام حقوقات شما را مي‌گيريم و طلاق هم مي‌گيريم.

اين مددكار گفت: اختلافات بيشتر زوجين، آنقدرها عميق نيست و فقط كمتر از ده درصدشان تعارضات غير قابل حل دارند كه منجر به طلاق مي‌شود.

وي افزود: مابقي اختلافات با داشتن مهارت‌هاي زندگي، افزايش تاب‌آوري، مسؤوليت‌پذيري، مهرباني، ديده شدن طرفين توسط يكديگر، تن دادن به منافع مشترك زندگي و اشتراك معنوي، قابل حل است و ما بايد به سمتي برويم كه پرونده‌هاي طلاق را به پرونده‌هاي درماني اختلافات خانوادگي تبديل كنيم.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو