وی در ادامه با اشاره به این که چهار واکسن دیگر در نوبت اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو برای مصرف عمومی هستند، تاکید کرد: تزریق عمومی واکسن کووایران برکت آغاز شده است. در واقع بعد از حصول اطمینان از کیفیت، اثربخشی و نداشتن عوارض خاص و نگران کننده مجوزهای لازم را دریافت کردهایم و امیدواریم ظرف چند روز آینده واکسن دوم هم مجوز مصرف عمومی را دریافت کند.
وی افزود: همه پلتفرمها و روشهایی که برای تولید واکسنهای کرونا در دنیا از آنها استفاده میشود در کشور ما توسط محققین و دانشمندان در حال استفاده است. ما در دنیا جز کشورهایی هستیم که به موازات تکمیل مدارک مربوط به مطالعات بالینی، زیرساختهای تولید واکسن در کشورمان به سرعت در حال انجام است و امیدواریم تا پایان تابستان حداقل ماهیانه ۱۰ میلیون دوز واکسن داخلی تولید کنیم.
وی با اشاره به اینکه ما حداقل امسال ۷ تا ۸ تولید کننده واکسن خواهیم داشت، درباره میزان تولید و توزیع واکسنهای داخلی بیان کرد: در خرداد ماه یک میلیون دوز واکسن کووایران برکت تحویل داده شده است و ظرفیت تولید از تیرماه به سرعت افزایش پیدا خواهد کرد و امیدواریم در ماههای تابستان حداقل ۱۰ میلیون دُز در ماه تولید داشته باشیم. اولویت اصلی بر اساس اولویت بندیهایی است که همکاران ما در معاونت بهداشتی وزارت بهداشت اعلام کردهاند، اما اگر گروههای دیگر به تعداد بیشتری نیاز داشته باشند به آنها اجازه دادهایم میزان بیشتری را در اختیار فرا قرار دهند.
وی با تاکید بر اینکه واردات واکسن را متوقف نکردهایم، اظهار کرد: از واکسنهای خارجی که موفق شدند و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و کمیسیون قانونی مجوزهای لازم را دریافت کردند استفاده میکنیم.
وی که در یک برنامه تلوریونی صحبت میکرد، در مورد آخرین اخبار از واکسن تولید مشترک ایران و کوبا( پاستوکووک)، بیان کرد: فاز ۳ مطالعات بالینی در کشور ایران و کوبا به صورت همزمان در حال انجام است و بیش از ۳۰ هزار نفر از هموطنان ما این واکسن را دریافت کردهاند. خوشبختانه نتایج بسیار خوبی گزارش شده است و این واکسن در مورد ویروسهای آفریقای جنوبی و برزیلی که انوع قوی ویروس کرونا هستند اثربخشی و ایمنی زایی قابل قبولی داشته است. امیدواریم طی چند روز آینده اجازه مصرف عمومی این واکسن هم از کمیسیون قانونی ساخت و ورود سازمان غذا و دارو صادر شود تا این واکسن هم مانند واکسن کووایران برکت به مصرف عموم برسد.