مهدی عباسی اظهار کرد: تغذیه نادرست و بیتوجهی به شاخصهای حفظ سلامت درخت طی دوره داشت، از مواردی است که به ضعیف شدن درخت و متعاقب آن ابتلای درخت به بیماری لکهطاووسی منتج شود.
او ادامه داد: از مهمترین مواردی که میتواند به ریشهکنی و یا کاهش چشمگیر بیماری لکهطاووسی منجر شود، حضور مستمر شرکتهای مشاوره کشاورزی و دخالت مدیر فنی در امور باغی است. بهعنوانمثال، سم فروشها و کود فروشها نباید فقط پشت میز بنشینند و به تجویز از راه دور و بدون انجام هرگونه آزمایش اکتفا کنند.
عباسی با تأکید بر اینکه هرگونه تجویزی باید بر اساس مشاهدات از راه نزدیک، شرایط آب و هوایی و آزمایشهای خاک و آب صورت بگیرد، تصریح کرد: متأسفانه قریب بهاتفاق سم فروشیها بهجز فروش سم و کود، هیچ اقدام دیگری برای بهبود وضعیت باغات زیتون انجام نمیدهند و در برخی شرکتها نیز مدیر فنی فقط بهصورت صوری حضور دارد. رئیس شورای ملی زیتون ایران همچنین یادآور شد: کارشناس فنی حتما باید در شرکتهای مشاوره حضور فیزیکی داشته باشد و میزان سم و کود موردنیاز باغات را بر اساس آزمایشهای دقیق و اصولی تجویز کند. متأسفانه برخی شرکتها فقط از مدرک مدیران فنی برای تأسیس شرکت بهره گرفتهاند و چنین چیزی میتواند زمینه را برای تخریب روزافزون خاک، آب و باغات فراهم کند.