hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > رویای دور شوفری

رویای دور شوفری

وقتی از افزایش قیمت خودرو سخن می‌گوییم، نگاه‌مان بیشتر به خودروهای شخصی است. خودروهایی که طیف مختلفی از نشان‌های لوکس تا نام‌های وطنی در میان آن‌ها به چشم می‌خورند و گران شدن‌شان قرار است رویای ماشین‌دار شدن یا تبدیل خودروی فعلی به احسن را دورتر و دورتر سازند. با این حال علاوه بر این ولع و عطش عمومی به داشتن خودرو شخصی یا سوار شدن بر ماشین بهتر، کسانی هم هستند که گذران زندگی‌شان به این چهارچرخه‌ها وابسته شده و گرانی خودرو، رویای اشتغال‌شان را دورتر و سخت‌تر می‌کند.
زمانی بسیاری از کسانی که بیکار بودند، این رویا را می‌پروراندند که شاید یک سواری بخرند و در آژانس تاکسی تلفنی مشغول به کار شوند، آن را در اختیار سازمانی قرار دهند یا نهایتا به طور آزاد مسافرکشی کنند. برخی هم وانت را ترجیح می‌دادند و کسب‌وکارهایی که می‌شد با وانت انجام داد هم کم نبود. به وجود آمدن تاکسی‌های آنلاین حتی بسیاری کسانی را که به خودروی‌شان به عنوان وسیله امرار معاش نگاه نمی‌کردند مجاب کرد که ساعتی از وقت‌شان را به کار روی خودرو اختصاص دهند. با این حال تورم قیمت خودرو در کنار گرانی ارز و سایر اقلام در ایران، آن را از دسترس کسانی که خرید خودرو را حداقل سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای داشتن یک شغل می‌دانستند، دور کرده است. گرانی خودرو، البته شامل لوازم مصرفی خودروها هم می‌شود و حتی کسانی که خودرو دارند هم از ترکش‌های این گرانی دور نیستند. آن‌ها علاوه بر نگرانی به ازای هر بار تعویض روغن، تعویض لاستیک و تعمیرات معمول، باید نگران این باشند که در صورت مقصر بودن در تصادف با خودرویی که تا چندین ماه پیش قیمتی یک سوم، یک چهارم و حتی یک پنجم فعلی داشته است، چگونه از پس پرداخت خسارت بر آیند. همه این‌ها در حالی است که کابوس سرقت را در نظر نگیریم.
گرانی خودرو نه تنها مردم را تحت فشار قرار داده‌ که سازمان‌های حمایت از اقشار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر را هم برای یکی از راه‌های ایجاد اشتغال برای این قشر دچار مشکل کرده است.
گفته می‌شود که با وجود آمادگی کمیته امداد برای ادامه طرح واگذاری وانت به منظور اشتغالزایی و خودکفایی مددجویان با پرداخت ۹۰ درصد قیمت خودرو در قالب وام، خودروسازان به دلیل افزایش قیمت خودرو تمایلی به ادامه طرح مذکور که سال گذشته کلید خورد ندارند.
علی اکبر خادمی، مدیر کل طرح‌های اقتصادی و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد طرح واگذاری وانت‌های زامیاد کمیته امداد به مددجویان که منظور اشتغالزایی آنها از سال گذشته آغاز شد، گفت: کمیته امداد تفاهم‌نامه‌ای را با شرکت زامیاد و همکاری صندوق کارآفرینی امید آغاز کرده بود که در قالب این طرح به طور مشترک مبلغ ۹۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات تا پایان سال گذشته به مددجویان پرداخت شد. وی با اشاره به واگذاری ۳ هزار و ۲۶۹ دستگاه خودرو وانت نیسان به مددجویان کمیته امداد، اظهار کرد: این افراد بعد از بررسی‌های انجام شده، مستعد استفاده از تسهیلات کمیته امداد برای اشتغالزایی شناخته شده بودند و وانت نیسان‌های مذکور در اختیارشان قرار گرفت. مدیرکل طرح‌های اقتصادی و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان اینکه امسال هم تعداد کمی از وانت‌های نیسانی که از سال گذشته باقی مانده بود، در اختیار مددجویان قرار گرفت، تصریح کرد: امسال حدود ۴۸ دستگاه وانت نیسان به مددجویان واگذار شد که این افراد از این خودروها در طرح‌های حمل و نقل بار، با نظارت مجموعه کمیته امداد استفاده می‌کنند و توانسته‌اند به خودکفایی برسند و عمدتا از پوشش کمیته امداد خارج شوند. خادمی با تاکید بر اینکه در مجموع ۳ هزار و ۳۱۷ مددجوی کمیته امداد با دریافت این تسهیلات ضمن کسب درآمد پس از طی کردن دوره زمانی تعریف شده به خودکفایی می‌رسند، افزود: وام‌های پرداخت شده به مددجویان ۵ ساله، با کارمزد بانکی ۴ درصد و دوره تنفس چهار ماهه و حداقل ضمانت‌ها بوده است. همچنین به طور میانگین اقساط ماهیانه آن نیز بین ۵۵۰ تا ۶۰۰ هزار تومان بوده‌است.
وی با بیان اینکه در این طرح ۳ مدل خودرو شامل خودروهای دو‌گانه سوز، پادرا و تک‌سوز در اختیار مددجویان قرار گرفته است، اظهار کرد: سال گذشته تا ۷ درصد از قیمت مصوب خودرو‌ساز به مددجویان کمیته امداد تخفیف داده ‌شد، ولی از ابتدای امسال نه تنها نتوانستند هیچ تخفیفی به ما بدهند‌ بلکه قیمت خودرو هم افزایش زیادی پیدا کرد، به طوری که در حال حاضر امکان تامین خودرو از سوی زامیاد برای مددجویان وجود ندارد، از طرفی لازمه دریافت تسهیلات برای هر نوع خودرو، ارائه پیش فاکتور خرید به بانک‌های عامل است لذا فرآیند ثبت‌نام اینترنتی و خرید زمان‌دار مانع از اجرای طرح‌های اشتغالزایی شده است. مدیرکل طرح‌های اقتصادی و خودکفایی کمیته امداد تصریح کرد: به عبارت دیگر به مددجویان گفته می‌شود که باید به شکل عادی در سایت ثبت نام کنند و مانند سایر شهروندان خودروهای‌شان را تحویل بگیرند، این درحالی است که سال گذشته در موعدهای مشخصی که اعلام می‌کردیم، خودروها را با تخفیف ویژه تحویل می‌دادیم و قیمت تمام‌شده نیز خیلی پایین‌تر بود. برای مثال قیمت یک خودرو حدود ۳۵ میلیون تومان تمام می‌شد که ۳۰ میلیون وام به مددجو پرداخت می‌شد که با پرداخت حدود  ۵ تا ۶ میلیون از سوی خود مددجویان، آنها می‌توانستند خودرویی داشته باشند که خرج زندگی‌شان را از طریق آن تامین کنند و از حمایت کمیته امداد خارج شوند. خادمی با بیان اینکه امسال هم قیمت خودرو افزایش یافته است و هم خودروسازان از تحویل خودرو خودداری کرده‌اند و دید حمایتی مجموعه زامیاد نسبت به مددجویان نیز ادامه پیدا نکرد، تصریح کرد: این درحالی است که این مکانیسم باعث می‌شد آنها از فقر مطلق خارج شوند و به شکل یک فرد عادی به زندگی‌شان ادامه دهند. وی با بیان اینکه مجموعه کمیته امداد در حال حاضر نیز آمادگی ادامه این طرح را دارد، گفت: در حال حاضر نیز می‌توانیم ۹۰ درصد قیمت خودرو را به شکل وام ۴ درصدی پرداخت کنیم، اما خودروسازان امسال خودرویی تحویل نداده‌اند. در عین حال زمانی که قیمت خودرو افزایش می‌یابد قسط ماهیانه نیز آنقدر زیاد می‌شود که مددجو نمی‌تواند آن را پرداخت کند، به همین دلیل این طرح فعلا متوقف شده است. خادمی در پایان اظهار کرد: امسال تلاش کردیم حدود ۴۷ خودرویی که مددجویان قبلا ثبت‌نام کرده و پول‌شان را واریز کرده بودند را با مساعدت مجموعه زامیاد به این مددجویان تحویل دهیم.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام