روزهای اخیر باز هم گلایه از کندی اینترنت و مشکل در وصل شدن به این فضا سر و صدای بسیاری به پا کرده است. هرچند این موضوع چندان جدیدی نیست و تاکنون گلایهها از کندی اینترنت بارها و بارها و طی سالهای گذشته نقل مجالس بوده، اما کاربران اینترنت از ابتدای امسال اوضاع سختی را گذراندند. فروردین ماه اختلال در شبکه اینترنت آنقدر زیاد بود که سرهنگ علی نیکنفس،رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتای ناجا اعلام کرد: «اختلال در سرویس اینترنت کشور صرفا قطعی و کندی ارتباطات را در پی داشته و هیچگونه دسترسی غیرمجاز یا نشت اطلاعاتی درپی آن رخ نداده است، اما تأکید میشود که مسئولان فناوری اطلاعات سازمانها و شرکتها باید نسبت به بررسی مستمر آخرین آسیبپذیرهای سامانهها و ابزارها اقدام و نسبت به بهروزرسانی و رفع نواقص احتمالی در اسرع وقت اقدام کنند.»
بعد از آن و در اردیبهشتماه و پس از فیلتر تلگرام، اینترنت کشور با اختلال شدیدی روبهرو شد که این مسأله در سطح کشور از سوی کاربران و کسانی که به نوعی کسب وکار آنها با اینترنت در ارتباط است با اعتراض گستردهای همراه بود. در همین راستا، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اقدامهایی را در دستور کار قرار داد و حتی مهلت ٢٤ ساعته را نیز برای رفع این اختلالها تعیین کرد. با این حال مسأله اختلال گسترده در اینترنت، کار را به مجلس هم کشاند تا آنجا که نشست مشترک کمیسیونهای صنایع و معادن، اقتصادی و امنیت ملی درخصوص پیامرسانها و اختلال اینترنت با حضور اعضای کمیسیونها، مدیران پیامرسانها و ارتباطات و فناوری اطلاعات تشکیل شد.
پس از آن هم یکی از دلایل کند شدن سرعت اینترنت فیلترشکنها اعلام شدند و «حسین فلاح جوشقانی» رئیس رگولاتوری به روزنامه ایران گفت: «با توجه به بحث فیلترینگ تلگرام متاسفانه استفاده از نرمافزارهایی مانند فیلترشکنها از سوی کاربران که از پروتکلهای رمزنگاری شده استفاده میکنند، به صورت ناگهانی افزایش یافت. از آنجایی که بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی شرکتهای تجاری که با خارج از کشور ارتباط دارند و حتی سفارتخانهها و بازیها نیز در کشور از پروتکلهای رمزنگاری شده مجاز مانند اس ال اس و... استفاده میکنند به حجم استفاده از فیلترشکنها افزوده شد. به عبارتی وقتی حجم استفاده از این پروتکلها به صورت ناگهانی افزایش یافت به تبع آن ترافیک استفاده از اینترنت نیز به صورت ناگهانی بالا رفت. بنابراین با کندی اینترنت و اختلال آن روبهرو شدیم.»
حالا بار دیگر اختلال در شبکه اینترنت و کند شدن آن این بحث قدیمی را به روز کرده و البته همچنان پاسخها اصولا همان پاسخهای سابق است و دلیل جدیدی برای کندی و قطع شدن اعلام نشده است.
این در حالی است که محمدرضا بیدخام مدیرکل روابط عمومی شرکت مخابرات در گفتوگو با «شهروند» صحبتهایی که درباره کندیهای اخیر میشود را نادرست دانسته و میگوید:«اخیرا مشکل عمدهای در زمینه اینترنت وجود نداشته و ممکن است بعضی از مناطق به صورت مقطعی دچار مشکل شده باشند، اما امری عمومی نبوده. ممکن است به دلایل تخصصی اختلالی در شبکه اینترنت داشته باشیم، اما سعی کردهایم که به سرعت رفع شود و شماره ٢٠٢٠ هم به صورت ٢٤ ساعته برای پشتیبانی از خرابیها و اختلالات در دسترس مخاطبان قرار دارد.»
اختلالی در کار نیست
روزهای اخیر باز هم گلایه از کندی اینترنت و مشکل در وصل شدن به این فضا سر و صدای بسیاری به پا کرده است.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران