دفن و دپوی زباله در میان جنگلهای بلوط شهرستان لردگان مرثیهای ادامهدار در طول چندین سال است و مسئله جدیدی نیست. خبرگزاری تسنیم اولین بار در 31 فروردینماه به آن پرداخت.
چندی بعد مسئولان امر اعلام کردند که این دفن و دپوی زباله، نه اصولی است و نه مجاز، برای همین طی پیگیری خبرنگار تسنیم از مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، وی اعلام کرد که متخلفان زیستمحیطی در این زمینه به مراجع قضایی معرفی شدند.
جنگلها گنجینهای ارزشمند برای بشر هستند که سهم قابل توجهی در ارزشهای اکولوژیک هر منطقه دارند. تولید اکسیژن، پالایش هوا، جلوگیری از فرسایش خاک، بروز سیلاب، کنترل آبهای سطحی و تغذیه سفرههای آب زیرزمینی، مبارزه با آلودگی هوا، تعدیل آب و هوا و جلوگیری از فرسایش خاک، تنها نمونهای از ارزشهای ایجاد شده توسط جنگلها هستند.
اما اکنون این ارزشها در شهرستان لردگان در حال از بین رفتن هستند و در صورت تداوم این روند به زودی شاهد نابودی جنگلهای ارزشمند بلوط خواهیم بود.
معضل پشت معضل برای دفن زباله در لردگان: نه مکانی برای دفن وجود دارد و نه شهرداری امکانات دارد
سعید صالحی، فرماندار شهرستان لردگان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد ، اظهار داشت: در شهرستان لردگان در شعاع 10 تا 15 کیلومتری حتی بیشتر از آن جنگل وجود دارد لذا در این اندیشه هستیم که چه راهی و مکانی را کمیته مکان یاب میتواند پیدا کند که واقعا به محیط زیست و جنگل آسیب نزند.
وی افزود: انصاف نیست جنگل در لردگان محل دفن زباله شود هر چند که دفن زباله هم یک اولویت است و حتی در شعاع 20 کیلومتری هم طبیعت بکر و چشم اندازهای زیبا، آب های زیرزمینی و دیگر مسائلی وجود دارد که دفن زباله را به یک معضل تبدیل کرده است. از دغدغههای مهم همین است که محلی را پیدا کنیم که آنچنان به طبیعت آسیب نزند.
صالحی ادامه داد: لردگان طبیعت بکری دارد و با وجود اینکه مهمترین زیرساخت توسعه جاده است اما جای تاسف دارد که این همه جنگل از بین برود تا جاده احداث شود یا حتی برای توسعه شهر و روستا درختان قلع و قمع شوند.مکان یابی برای محل دفن زباله کاری زمانبر است و به امسال ختم نمیشود.
فرماندار شهرستان لردگان گفت: شهرداری باید دستگاه مورد نیاز را داشته باشد و حداقل در 20 کیلومتری شهر زباله را دفن کند که اکنون این امکانات را ندارد و باید از قبل پیگیری میشد تا زیرساخت انجام شود.
صالحی بیان داشت: در مجموع به دلیل معضلات منطقه لازم است کمیته مکان یاب مکانی را پیدا کند که در حال حاضر در این مسیر قرار گرفتیم و اکنون این امر یک معضل است.
شهردار لردگان: متولیان زمین بدهند تا دفن را اصولی پیش ببریم!
شهریار بامیری ،شهردار لردگان نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد ، در این خصوص اظهار داشت: با توجه به مکاتبات متعدد این شهرداری در سال 74، طبق قراردادی منابع طبیعی یک قطعه زمین به مساحت 25 هزار و 420 متر در اراضی ملی منطقه «گه مال» پلاک 66 به منظور دفن زباله به شهرداری واگذار کرد.
وی افزود: با رشد جمعیت شهری و روستاهای اطراف شهر یک سری مشکلات وجود دارد. این شهرداری به صورت ماهیانه اقدام به گودبرداری و دفن بیش از 60 تن زباله به صورت سنتی میکند اما دهیاری روستاهای اطراف و شهروندان اقدام به تخلیه نخاله های ساختمانی در اطراف جاده دو حاشیه محل دفن زباله میکنند.
بامیری تصریح کرد: این امر موجب پراکندگی زباله در حاشیه محل دفن زباله و نگرانی شهروندان شده است.در همین راستا شهرداری با تشکیل کارگروهی مکانیاب جهت محل دفن زباله، مکانی را پیشنهاد داد که به دلیل مشکلات زیست محیطی، اجتماعی، بافت جنگلی، بستر رودخانهها و اراضی کشاورزی تاکنون موفق نشده تملک کند.
شهردار لردگان در پایان خاطرنشان کرد: شهرداری آمادگی دارد تا متولیان زمینی را در اختیار شهرداری قرار دهند تا شهرداری نسبت به تجهیز و دفن اصولی مطابق با قوانین زیست محیطی اقدام کند.
معضل پشت معضل برای دفن زباله در جنگلهای بلوط لردگان؛ نه مکان وجود دارد نه امکانات
دفن و دپوی زباله در جنگلهای ارزشمند بلوط شهرستان لردگان اکنون به یک مرثیه ادامهدار تبدیل شده است و به نظر میرسد مسئولان پس از چندین سال از گذشت این معضل، همت کافی برای حل آن ندارند.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران