اسکیزوفرنی یا شیزوفرنی چیست؟ + تشخیص، علائم، نشانه ها و درمان روان گسیختگی
امروزه یکی از مهمترین عوامل در درمان بیماریهای روانی، شناسایی و پیشگیری از بیماریهاست. انواع بیماریهای موجود در دسته اختلالات روانی شناخته شده است که محققان درباره پیشگیری و علائم آنها نتایج زیادی را ارائه کردهاند. یکی از مهمترین و شایعترین این بیماریها را میتوان اسکیزوفرنی نام برد که به طور خلاصه منجر به ناتوانی فرد میشود.
اسکیزوفرنی چیست؟
روانگسیختگی، اسکیزوفرنی یا شیزوفرنی (Schizophrenia) یک بیماری روانی است که با رفتار و گفتار غیرعادی و کاهش توانایی درک واقعیت (اختلال در واقعیت سنجی) نمایان میشود. اسکیزوفرنی در واقع یک بیماری روانی است که در آن از فرد یک رفتار و گفتار غیرعادی رخ میدهد و توانایی درک واقعیت در فرد، رو به افول میرود و کاهش مییابد. در این بیماری شما با فردی رو به رو میشوید که در حوزههای مختلف مانند اندیشیدن و حتی عواطف ضعیف عمل میکند.
علل بیماری اسکیزوفرنی
این بیماری هم یک بیماری محیطی و هم ارثی میباشد و کافیست یک فرد از درجه یک ترین افراد خانواده مبتلا باشد بنابراین این خطر برای سایر افراد همیشه احساس میشود. البته باید توجه داشت که مصرف مواد مخدر میتواند فرد را به این بیماری مبتلا کند.
تشخیص و درمان بیماری اسکیزوفرنی
از آن جایی که اسکیزوفرنی یک بیماری تدریجی است بنابراین علائم مختلفی از آن در افراد بروز میکند که گاهی سریع درمان میشود و گاهی تا ابد با فرد همراه است و درمانی ندارد، اما باید گفت مصرف داروهای روانپریشی که با معالجه، تشخیص و تجویز دکتر انجام میشود، میتواند به خفیفتر شدن این بیماری مزمن کمک کند. تشخیص این بیماری حداقل ۶ ماه طول میکشد و مصرف دارو ها تا زمانی که دکتر لازم بداند ادامه مییابد اما آنچه که از مصرف داروها میتواند مهمتر باشد و فرد را به زندگی عادی برگرداند، حمایتی است که خانواده و دوستان فرد از او دارند. این حمایت باید به گونهای باشد که فرد را در انجام کارها و در محیط شغلیاش یاری کند و پشتیبان او باشد. فرد باید امنیت را در خانه احساس کند.
خسارتهای ناشی از بیماری اسکیزوفرنی تا چه اندازه است؟
فرایند این بیماری ممکن است سالها طول بکشد و یا حتی تنها ۶ ماه مهمان فرد باشد اما آنچه که اهمیت دارد میزان ناتوانیای است که در فرد ایجاد میکند. این بیماری گاهی به اندازهای فرد را ناتوان میکند که فرد کم حرف و خجالتی میشود و این درونگرایی موجب میشود که اعتماد به نفس فرد بسیار کاهش یابد و از تحصیل و کار باز بماند. این روال کم کم موجب میشود که رفتارهای پرخاشگرانه از فرد بروز کند.