صحنه انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ به شدت مبهم است و تا این لحظه که چندماه به انتخابات مانده هنوز هیچ یک از جناحهای سیاسی از نامزدهای قطعی خود رونمایی نکردهاند. مشخصا در میان اصولگرایان مشخص نیست که اگر دو شخصیت یعنی محمدباقر قالیباف و سید ابراهیم رئیسی نامزد نشوند، بر چه افرادی امکان اجماع وجود دارد و در حال حاضر چه ظرفیتهای انسانی برای نامزدی ریاستجمهوری در میان اصولگرایان مشاهده میشود؟
امیرضا واعظ آشتیانی، فعال سیاسی اصولگرا درباره این موضوع گفت: «متأسفانه چه در جبهه اصلاحات و چه در میان اصولگرایان خلأ نامزد انتخابات حس میشود. بدون تعارفهای سیاسی باید گفت که تشکلها و احزاب نیمبند سیاسی به سمت کادرسازی نرفتهاند و همین عدم کادرسازی خلأ بزرگی ایجاد کرده است. ممکن است افرادی در میان اصولگرایان وجود داشته باشند که واقعا هم اهل خدمت باشند اما باید دید که آنها چهقدر اقبال عمومی دارند. وضعیت در میان اصلاحطلبان هم مشابه است و آنها هم در انتخاب نامزد مستأصل هستند و متوصل به نامهایی میشوند که فقط نام هستند و هیچ سابقه اجرایی ندارند و حتی بعید است شرایط رجل سیاسی برای آنها احراز شود».
او ادامه داد: «اصولگرایان هم نباید تصور کنند پیروز مطلقاند و تحت هر شرایطی رأی میآورند. باید ببینند که با چه ظرفیتی میتوانند رأی بیاورند».
او در پاسخ به این پرسش که آیا میشود گفت نامزد نظامی یک ظرفیت برای اصولگرایان است، اظهار کرد: «در بحث نامزد نظامی باید ببینیم که مردم چه نگاهی دارند. در گذشته افرادی را داشتیم که نظامی محسوب میشدند و در انتخابات هم شرکت کردند. مثلا در سال۸۴ آقای قالیباف یک نیروی نظامی شناخته میشد. او در انتخابات نامزد شد اما رأی نیاورد ولی دیدیم که در انتخابات مجلس یازدهم توانست رأی بیاورد. این موضوع هم که نظامیان گرایششان به سمت اصولگرایان است یا نه هم مشخص نیست. نظامیها هر گرایشی داشته باشند، باید دید که مردم به آنها رأی میدهند یا نه. تصور من این است که نباید روی این موضوع وقت خود را صرف کنیم. از سوی دیگر اصلاحطلبان چنان مردم را از نامزد نظامی میترسانند که انگار قرار است ژنرال پینوشه رئیسجمهور شود. این شکل از مواجهه درست نیست. از سوی دیگر مگر همین آقای روحانی یک نامزد کاملا امنیتی نبود؟ در نگاه اصلاحطلبان نامزد امنیتی بهتر است یا نظامی؟ به هر حال سیاستهای آنها به شدت نخنما شده است و مهم آن است که در نهایت مردم چه تصمیمی میگیرند».
این فعال سیاسی درباره جایگاه سعید جلیلی در انتخابات۱۴۰۰ هم بیان کرد: «آقای جلیلی هم یکی از ظرفیتهاست. البته هیچ چیز تا روز انتخابات معلوم نیست و بعد از آقای هاشمی همه رؤسای جمهور ایران در ۴۸ساعت آخر مشخص شده است که پایگاه اجتماعیشان چه طور است».
واعظآشتیانی در پایان در پاسخ به این پرسش که اگر به فرض احمدینژاد تأییدصلاحیت شود، آیا میتواند در روند انتخابات تأثیرگذار باشد یا نه، گفت: «حضور آقای احمدینژاد در انتخابات میتواند در ترکیب آراء اثر بگذارد اما اصلا اینگونه نیست که اگر به فرض او تأییدصلاحیت شود، بتواند رأی اکثریت را نصیب خود کند. از طرفی واقعا عقلانی نیست فردی که هشتسال دولت در اختیارش بوده است، دوباره بخواهد رئیسجمهور شود. آن شخص اگر برنامهای داشته در همان هشتسال اجرا کرده است. اکنون هم همه با افکار و برنامههای آقای احمدینژاد آشنا هستند و دیگر دلیلی ندارد کسی به او رأی بدهد. در هر حال من بسیار بعید میدانم که اگر احمدینژاد تأییدصلاحیت شود، رأی بیاورد».
احمدینژاد تأیید صلاحیت شود هم رأی نمیآورد
یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: حضور احمدینژاد در انتخابات میتواند در ترکیب آراء اثر بگذارد اما اصلا اینگونه نیست که اگر به فرض او تأییدصلاحیت شود، بتواند رأی اکثریت را نصیب خود کند. از طرفی واقعا عقلانی نیست فردی که هشتسال دولت در اختیارش بوده است، دوباره بخواهد رئیسجمهور شود.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران