hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > خراسان جنوبی| دردسر اتوبوس‌های فرسوده

خراسان جنوبی| دردسر اتوبوس‌های فرسوده

با افزایش ترافیک در مرکز استان‌ها هیچ‌کس بدش نمی‌آید که از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده کند منوط به اینکه سیستم حمل‌ونقل عمومی بدون مشکل باشد. وجود اتوبوس‌های فرسوده که هم از حیث ایجاد آلودگی و هم ایمنی خطرآفرین هستند از مسائلی است که استفاده عموم مردم از وسایل حمل‌ونقل عمومی را کاهش می‌دهد.


 علی مسعودی، یکی از شهروندان بیرجندی بیان کرد: برخی از اتوبوس‌ها فرسوده هستند و با یک فشار دادن پدال گاز آلودگی بسیاری متوجه شهروندان اطراف آن می‌کنند.

مسعودی تصریح کرد: در خط توحید و مدرس تردد بیشتری دارم که گاهی مواقع باید برای آمدن اتوبوس انتظار زیادی را بکشم و تاکنون در دو هفته اخیر سه تا چهار مرتبه در ایستگاه اتوبوس 30 تا 40 دقیقه منتظر اتوبوس شدم.

اضافه شدن 18 دستگاه اتوبوس به ناوگان اتوبوس‌رانی بیرجند

مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری بیرجند گفت: در حال حاضر 100 دستگاه اتوبوس درون‌شهری در بیرجند و حومه فعالیت دارند. یدالله غلامپور با بیان اینکه سن فرسودگی اتوبوس‌ها بین 10 تا 15 سال است، افزود: در حال حاضر 50 دستگاه اتوبوس عمری بالای 10 سال دارند. مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری بیرجند افزود: این هفته 18 دستگاه اتوبوس به ناوگان اتوبوس‌رانی بیرجند اضافه می‌شود و جایگزین اتوبوس‌های فرسوده می‌شوند که برای هرکدام از این دستگاه‌های اتوبوس مبلغی بالغ‌بر 570 میلیون تومان هزینه شده است. غلامپور با اشاره به سرویس‌دهی اتوبوس‌ها به دانشگاه‌ها، تصریح کرد: دانشگاه‌های بیرجند، پیام نور، سپیده و ابن حسام در خارج از محدوده شهری واقع شدند و برای اینکه دانشگاه‌ها در حومه قرار دارند لذا بر اساس مصوبه، سرویس‌دهی به دانشگاه‌ها با نرخ حومه انجام می‌شود. او گفت: شهرداری هیچ‌گونه تعهدی ندارد که به افراد حومه نیز خدمات ارائه دهد لذا آنچه کرایه از افراد در این خط گرفته می‌شود، نرخ حومه است. او بیان کرد: برای شورای شهر و شهرداری هیچ تفاوتی میان دانشجویان دانشگاه‌ها و دانش‌آموزان از روستاهای اطراف بیرجند وجود ندارد و بسیاری از مسافران که از حومه به شهر می‌آیند عمدتا دانش‌آموزان و دانشجویان هستند لذا هیچ تفاوتی وجود ندارد. مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری بیرجند اظهار کرد: دانشگاه‌ می‌تواند این تفاوت را برای دانشجویان خود قائل شود و بخشی از هزینه این کرایه را پرداخت کند؛ هرچند تاکنون نیز کارت‌های اختصاصی برای دانشجویان پیش‌بینی‌شده که کرایه‌ها با 20 درصد تخفیف انجام می‌شود.

زمان انتظار مسافر در هر خطی متفاوت است

غلامپور با بیان اینکه در حال حاضر شش دستگاه اتوبوس با فاصله زمانی 5 تا 15 دقیقه در مسیر دانشگاه بیرجند فعالیت می‌کنند، خاطرنشان کرد: همچنین بخش عمده‌ای از دانش‌آموزان نیز از سرویس‌های حمل‌ونقل عمومی استفاده می‌کنند و برخی از دانش‌آموزان نیز از سرویس‌های اختصاصی و زیر نظر سازمان اتوبوس‌رانی شهرداری بیرجند استفاده می‌کنند. او افزود: بر اساس کارگروه ماده 18 هرگونه وسیله نقلیه اعم از سواری و مینی‌بوس که به دانش‌آموزان سرویس‌دهی می‌کنند باید پروانه فعالیت اشتغال سازمان مدیریت حمل‌ونقل شهرداری را داشته باشند لذا تمام خودروهای سواری، مینی‌بوس و ون که می‌خواهند به دانش‌آموزان سرویس‌دهی کنند باید پروانه اشتغال داشته باشند و علاوه بر آن نیز باید دارای گواهینامه پایه دو، معاینه فنی، بیمه، چراغ گردان و سایر موارد ایمنی باشند. مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری بیرجند گفت: سازمان مدیریت حمل‌ونقل بعد از صدور پروانه اشتغال، برچسب ویژه سرویس مدارس را تحویل رانندگان می‌دهند بنابراین مبنا و معیار تشخیص سرویس مدارس نیز همین برچسب‌هایی است که در شیشه‌های جلو و عقب خودرو نصب می‌شود. غلامپور با اشاره به فاصله زمانی خطوط اتوبوس‌های درون‌شهری، تصریح کرد: برنامه زمان‌بندی در هر خطی وجود دارد و فاصله‌های زمانی مشخص است لذا برای اینکه نظارت‌ها بیشتر باشد در بیشتر ایستگاه‌های اتوبوس سطح شهر برنامه‌ زمان‌بندی اتوبوس‌های نصب‌شده است. او با بیان اینکه اتوبوس‌ها در خیابان توحید با فاصله زمانی 17 دقیقه و با احتساب خیابان مدرس هر 8 دقیقه تردد می‌کنند، افزود: زمان انتظار مسافر در هر خطی متفاوت است و در هر مسیری که سرانه مسافر پایین باشد لذا تعداد سرویس‌ها کمتر است. مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری بیرجند تصریح کرد: برای هر اتوبوسی برنامه زمان‌بندی خاصی تعریف‌شده و اگر این اتوبوس‌ها در انتهای خط با تأخیر 5 یا 10 دقیقه‌ای حرکت می‌کنند به دلیل این است که زمان و وقت خود را تنظیم کنند. غلامپور بیان کرد: گاهی مواقع یک دستگاه اتوبوس در میان مسیر با نقص فنی روبرو شود و تا وقتی‌که اتوبوس دیگری جایگزین آن شود زمان‌بر است که شاید فاصله زمانی انتظار مسافر افزایش پیدا می‌کند.

پرداخت کرایه نقدی به رانندگان اتوبوس ممنوع است

مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری بیرجند گفت: در ابتدای سال شورای شهر نرخ نقدی ناوگان اتوبوس‌رانی درون‌شهری را مبلغ یک هزار تومان مصوب کرد که این مبلغ بعد از مدتی لغو شد و دریافت کرایه نقدی از سوی رانندگان ممنوع شده است اما اگر کسی کارت نداشته باشند می‌تواند کارت را از رانندگان اتوبوس دریافت کنند. یدا... غلامپور با بیان اینکه 40 درصد کرایه اتوبوس‌ها را شهروندان نقدی پرداخت می‌کنند، اظهار کرد: شهروندان خود را متعهد بدانند و کارت‌های بلیت اتوبوس را همواره شارژ کنند. او با بیان اینکه روزانه 45 تا 50 هزار نفر مسافر توسط ناوگان اتوبوس‌رانی در بیرجند جابجا می‌شود، افزود: هرساله 10 درصد نرخ اتوبوس افزایش پیدا می‌کند اما این کرایه مسافران، یک‌سوم و یک‌چهارم هزینه سازمان اتوبوس‌رانی نیست و مابقی هزینه‌ها توسط شهرداری و دولت پرداخت می‌شود لذا ما این امکانات و سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی ناوگان حمل‌ونقل عمومی را تا جایی که می‌توانیم حفظ می‌کنیم و نباید با این هزینه‌ها انتظار افزایش امکانات اتوبوس‌ها را داشت.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو