معینالدین سعیدی اظهار داشت: در جریان هستید که سیستان و بلوچستان و به ویژه مناطق حوزه استحفاظی اینجانب در شهر و روستاهای چابهار، کنارک، قصرقند، بخش مرکزی نیکشهر و دشتیاری بخش مهمی از بیشناسنامهها را در خود جای دادهاند.
وی افزود: قطعا نهادهای مربوط باید برای شناسنامهدار و هویتدار کردن بیهویتهای واقعی تمام تلاششان را بکنند اما ذکر این نکته ضروری است که شناسنامهدار کردن در همه کشورها و حتی کشورهای لیبرال هم پروسه سخت و گاها طاقت فرسایی است.
نماینده مردم چابهار، دشتیاری، کنارک، قصرقند و بخش مرکزی نیکشهر تصریح کرد: با وجود مطلب بالایی که عرض کردم اما این موضوع نباید به گونهای باشد که بیشناسنامههایی که اصالتا ایرانی هستند از حق قانونی خود بیبهره باشند؛ مردم اینجا زمانی که باید برای دریافت شناسنامه مراجعه میکردند بهدلایل مختلف از جمله محرومیت مراجعه نکردند، از طرفی تست دیانآی و طی مسافت یک روستایی برای این تست تا تهران و زاهدان هم کار بهشدت سختی است و خود ملزومات تست دیانای هم بهخاطر شرایط تحریم وارد کشور نمیشود و این تست در بسیاری از کشورها هم منسوخ شده است.
سعیدی خاطرنشان کرد: بخش مهمی از گرفتاریهای بیشناسنامهها تست " دی ان ای" است، انتظار داریم ثبت احوال و نهادهای مربوط از تکنیکهای جایگزین دی ان ای استفاده کنند و بیشناسنامههای بومی فورا شناسنامهدار شوند. روش و تکنیکهای مرسومی برای شناسنامهدار کردن وجود دارد که رایزنیهای لازم انجام شده و انتظار داریم به زودی در این حوزه هم خبرهای خوبی بشنویم.
به گزارش تسنیم؛ سازمان ثبت احوال در یکیاز جوابیههایش به تسنیم گفت از سال 92 تاکنون برای بیشاز 30 هزار نفر شناسنامه صادر کرده است، همین آمار نشان میدهد که این استان رقمی بالا از بیشناسنامهها را در خود جای داده است.
با وجود پیگیریهای یکساله و قولهای صریح از دستگاههای متولی به ویژه استاندار سیستان و بلوچستان هنوز نه آمار شفافی از بیشناسنامههای بومی بیرون آمده و نه فکری به حال بیشناسنامههایی شده که بومی همین استانند.