اصولگرایان منتظرند تا روحانی به آنها فرصت دیدار بدهد. هر چند هنوز برخی از کانلمیکن شدن این دعوت خبر میدهند و برخی هم میگویند اصلا دعوت نشدهاند. تاکنون هیچ اصولگرایی دعوتنامه ملاقات با حسن روحانی را دریافت نکرده است. برخی از چهرههای اصولگرا با بیان اینکه ما به دنبال انتقاد کردن نیستیم و تنها میخواهیم پیشنهادات خود را ارائه کنیم، گفتهاند: اگر چنین ملاقاتی در نظر گرفته شود، اصولگرایان استقبال میکنند و برنامهای منسجم برای این جلسه ارائه خواهند کرد.
جبهه پیروان و برخی تشکلهای اصولگرا به روحانی نامه نوشتند
کمال الدین سجادی، سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری به ایسنا گفته است: اخیرا نامهای درباره مسائل اقتصادی و سایر مشکلات روز با آقای روحانی نوشتهایم که این نامه به امضای جبهه پیروان و برخی دیگر از تشکلهای اصولگرا رسیده است، اما هنوز پاسخی از سوی ریاست جمهوری دریافت نشده است. وی در پاسخ به این پرسش که آیا خبری از برگزاری جلسه رئیس جمهوری با اصولگرایان دارد یا خیر، ادامه داد: من این موضوع را با آقای باهنر که ریاست جبهه پیروان را برعهده دارد مطرح کردم، نه ایشان و نه من هیچ کدام دعوتنامهای به دستمان نرسیده است و از این جلسه بیخبر هستیم. همچنین هنوز پاسخی نیز به نامهای که به آقای رئیس جمهوری نوشتیم دریافت نکردهایم.
تغییر رویه منتقدان روحانی
پس از آنکه رئیسجمهوری در یکی از سخنرانیهای خود گفت دولت نه استعفا میدهد و نه کنار میکشد و به دنبال پایان دادن به اختلافات درونی است، شماری از مقامها، چهرهها و رسانههای محافظهکار و منتقد دولت به اعلام حمایت از او پرداختند. ما اعلام موضع مثبت چهرههای بانفوذ جریان اصولگرا در قبال دولت دوازدهم، از حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان گرفته تا رقبای انتخاباتی روحانی، از طریق تریبونهای عمومی را شاهد بودیم. چه شد منتقدان دولت حالا حامی و پشتیبان او شدهاند. آیا این حمایتها عملی است یا صرفا در حد شعار؟ آیا اصولگرایان به دنبال جلسه انتقادی با روحانی هستند یا به دنبال تخریب آن؟
حسین کنعانیمقدم، فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه جریانات سیاسی لزومی برای ملاقات حضوری با روحانی نمیبینند، به «ابتکار» گفت: قطعا جریانات سیاسی پیام خود را به طرق مختلف به رئیسجمهوری میرسانند که یکی از آنها مصاحبه کردن است و یا در سخنرانیها اشاره به مطالبات خود است. آنها حتی انتقادات خود را در رسانهها و فضای مجازی منتشر میکنند. بعضی از مواقع نیازمند به این هستیم که نامه نوشته شود و مطالبات در آن نامه گفته و راهکارهای خود را پیشنهاد دهند. اما در برخی مواقع ما نیاز به ملاقات حضوری و به قول معروف دیدار رودررو هستیم. رئیس کمیته اطلاعرسانی خانه احزاب در ادامه افزود: آن چیزی که مشخص است اینکه آقای روحانی وامدار جریاناتی است که ایشان را روی کار آوردند و مردم با توجه به رای آنها و شعارهای که دادند آقای روحانی را انتخاب کردند. اگر بخواهیم بگوییم جایگاه و پایگاه آقای روحانی کجا بوده است، قطعا در روحانیت مبارز قابل تعریف است. اما برای کسب رای هم اعتدالگرایان و هم اصلاحطلبان و کارگزاران با رئیسجمهوری بودند و هستند؛ این کاملا مشخص است. این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه اصولگرایان نگاهشان به آقای روحانی به عنوان رئیسجمهوری نگاه جناحی نیست، گفت: در حال حاضر دغدغهای که اصولگرایان دارند دغدغه مردم است نه جریان الصولگرایی. به همین خاطر اگر دیداری هم بخواهد صورت بگیرد جناحی و سیاسی نیست. در این دیدار سه الویت مطرح است؛ یکی اینکه برای عبور از مسائل و مشکلات اقتصادی کشور آقای روحانی چه کارهایی را باید انجام دهد و چه کارهایی را انجام نداده است. دوم، شعارهایی که ایشان در دوره انتخابات دادهاند محقق نشده است. سوم اینکه اصولگرایان معتقدند پیشنهادهایی برای عبور دولت از بحرانهای اقتصادی دارند.
اصولگرایان هیچ اصراری برای دیدار با آقای روحانی ندارند
کنعانیمقدم در رابطه با دیداری که رئیسجمهوری قرار بود با اصولگرایان داشته باشد، گفت: موضوعی که مطرح شده بود از یک جنبه این است که چرا در دیدار آقای روحانی با اصلاحطلبان دیگر جناحها حضور نداشتند، دوم اینکه خود من به عنوان مسئول اطلاعرسانی معتقدم که آقای روحانی لازم بود با شورای مرکزی خانه احزاب که چندین بار درخواست ملاقات کردند جلسه میگذاشت چرا که مجموعهای از طیفهای مختلف اعتدالگرا، اصولگرا و اصلاحطلب حضور دارند. وی در ادامه افزود: اصولگرایان هیچ اصراری برای دیدار با آقای روحانی ندارند چون به اندازه کافی امکانات لازم برای رساندن پیام خود به رئیسجمهوری را در اختیار دارند. ما میخواهیم یاری برای دولت باشیم نه باری بر دولت، اگر کمکی از دستمان بر آید آمادگی آن را داریم که کمک کنیم، حالا رئیسجمهوری اگر میخواهد، باید اعلام کند و اگر هم تمایلی ندارد باید اعلام کند. به نظر میرسد آقای روحانی در آستانه انتخابات مجلس آینده نیازمند این است که اصولگرایان را همراه خود سازد. کنعانی مقدم با اشاره به اینکه در جریان اصلاحطلب طیفهای مختلفی حضور دارد، تصریح کرد: برخی از آنها از آقای روحانی نقد میکنند، برخی مخالف و تعدادی هم همراهی میکنند. به نظر میرسد شرایطی که اصلاحطلبان نسبت به رئیسجمهوری دارند به معنی این است که برای انتخابات آینده ریاستجمهوری آنها نمیخواهند بیش از این برای آقا روحانی هزینه پرداخت کنند. آنها دنبال یک راه عبور از آقای روحانی هستند. وی با اشاره به دیدارهای رئیسجمهوری با جریانات سیاسی کشور گفت: تا جایی که من از آقای روحانی شناخت دارم ایشان به دنبال بالانس قدرت است، البته بالانس قدرت به نفع خودش را ترجیح میدهد. روحانی زمانی که با جناحها رایزنی میکند به این معنا نیست که یک جناح خاصی را در قدرت داشته باشد بلکه به دنبال این است که آنها را بالانس کند و خودش را تثبیت کند.
فشارها برای یک دیدار
در هفتههای گذشته حسن روحانی دیدارهایی مختلفی با چهرههای حزبی و غیرحزبی داشته است. در ادامه این دیدارها پس از ملاقات حسن روحانی با جمعی از اصلاحطلبان روزنامه دولتی ایران از دیدار رئیسجمهوری با اصولگرایان خبر داد؛ اتفاقی که هنوز رخ نداده است.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران