محمد اسماعیل اکبری در خصوص میزان مرگومیر مبتلایان به سرطان با اشاره به اینکه در همه دنیا بعضی نوع از سرطانها کشنده هستند و زیر دو سال منجر به مرگ بیمار میشوند اما برخی دیگر ۱۰۰ درصد بهبود مییابند، گفت: اگر سرطانهای بدخیم و سرطانهای خوش را باهم در نظر بگیریم، حداکثر ۳۰ درصد مبتلایان طی ۵ سال آینده از دنیا میروند.
وی ادامه داد: وضعیت ایران در میزان زنده ماندن مبتلایان به سرطان بسیار افتخار آمیز است و از آمریکا بهتر است چرا که در آمریکا به با وجود علم بالا اشکالات درمانی فراوانی وجود دارد و به دلیل ساختارهای اجتماعی، بسیاری از بیماران مراقبت لازم را انجام نمیدهند، همچنین از بسیاری از اروپایی بهتر هستیم و یا با آنها برابر ایم.
رییس مرکز تحقیقات سرطان با بیان اینکه سرطانها مرحله بندی دارند و به استیجهای ۱،۲،۳و... تقسیم میشوند و ما اگر آنها را استیج به استیج و مرحله بالینی به مرحله بالینی مقایسه کنیم، بالای ۹۵ در صد بیماران سطح یک زنده میمانند، اظهار کرد: ۹۸ در صد بیمارانی که در سطح یک قرار دارند، زنده میمانند و در سطوح ۲ و ۳ تقریبا ۸۰ درصد بیماران بهبود مییایند و ما نباید از همان ابتدا به بیماران بگوییم که از دنیا میروند و این مسئله از اهمیت ویژه برخودار است.
مشاور عالی وزیر بهداشت ضمن اشاره به اینکه وضعیت کشور در زمینه زنده ماندن مبتلایان به سرطان سال به سال بهبود پیدا کرده است، افزود: این امر به دلایلی از جمله حضور جامعه پزشکی در بین مردم از این جهت که تعداد پزشکان و پراکندگی آنها در بین مردم بیشتر شده و افزایش حساسیت مردم به سلامت خودشان اتفاق افتاده چرا که مهمترین مولفه در سرطان زود تشخیص دادن آن است و وضعیت بیماری که زود مراجعه میکند با فردی که دیر مراجعه میکند بسیار متفاوت است، همچنین عامل سوم در کاهش مرگومیر سرطان مراقبت است، که در ایران بسیار با پیشرفت همراه بودهاست.
صحبتهای کامل رییس مرکز تحقیقات سرطان را در این خصوص در ویدئو زیر ببینید:
چند در صد از مبتلایان به سرطان بهبود پیدا میکنند؟
رییس مرکز تحقیقات سرطان و مشاور عالی وزیر بهداشت به بیان توضیحاتی در خصوص میزان مرگومیر مبتلایان به سرطان پرداخت.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران