از جمله این زنان فائزه هاشمی است که هیچگاه منکر رک بودن و صراحتش نیست و البته پدر یعنی آیتا... هاشمی هم به فرزندانش بهخوبی آموخته که به ابراز عقیده خود بپردازند. البته تاکید آیتا... هاشمی بر مدنظر قرار دادن چارچوب مواضع بر اساس قانون کشور بود. روز پنجشنبه تصویری در فضای مجازی منتشر شد که در توضیح آن آمده است: «سفر فائزههاشمی به قم و شرکت در کانون زنان استان حزب کارگزاران سازندگی و حضور در بیوت مرحوم آیتا... منتظری و آیتا... صانعی». ارتباط فرزندان آیتا... هاشمی با مراجع مطلوب و نزدیک است به نحوی که پس از درگذشت آیتا... برادر و فرزندان ایشان با سفر به قم با 6 عالم و مرجع تقلید دیدار کردند که آیتا... صانعی در این دیدار با اشاره به سوابق آشنایی خویش با آیتا... هاشمی، در سالهای قبل از پیروزی انقلاب و بهویژه در اوج مبارزات نهضت روحانیت، گفت: مبارزی نستوه بود که بدیل و جایگزینی برای او متصوّر نیست. وی با تأکید بر بُعد مردمی روحیات آیتا... هاشمی رفسنجانی و با اشاره به حضور میلیونی مردم در مراسم تشییع پیکر ایشان، گفت: آقای هاشمی نسخه بدل امام خمینی(ره) درهمه عرصههای علمی، معنوی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و مردمی بودن است. وی با بیان روایتی از معصومان که شهادت 40 مؤمن برای ارتقای جایگاه انسان مسلمان در درگاه خداوندی کافی است، گفت: «حضور میلیونی مردم مؤمن و مؤمنه در برنامههای وداع، تشییع و مراسمی که در اقصی نقاط کشور گرفتهاند، گواهی صادق بر حسن عمل و رفتار خداپسندانه آیتا... هاشمی رفسنجانی، آن هم پس از 38 سال مسئولیتهای متعدد بوده است.» فرزندان آیتا... هاشمی بهویژه فائزه سعی کردند تا ارتباط قم با آنها قطع نشود و مطابق آنچه منتشر شد، او با آیتا... صانعی دیدار کرده است.
علاقه دلواپسان
اخیرا هم فائزه هاشمی در مصاحبه با یک خبرگزاری خارجی خواست تا حجاب و رابطه با آمریکا به همهپرسی گذاشته شوند. فرزند رئیس سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام در مصاحبهای که در خبرگزاری آسوشیتدپرس مردم ایران را خسته و کمتحملتر از گذشته توصیف، اما اذعان کرد که اغلب مردم ایران به دنبال تغییر نظام سیاسی در کشور نیستند. او دلیل این امر را نگرانی آنها از اینکه بعدا چه میشود، عنوان کرده است. هاشمی در این مصاحبه بار دیگر بحث برگزاری همهپرسی را هم مطرح کرده و گفته مسائلی مانند رابطه با آمریکا باید در چنین همهپرسیای مطرح شود. او درباره انقلاب اسلامی، گفته است: «جهان و وضعیت تغییر کرده است». وی در پایان با بیان این ادعا که مردم ایران به جایی رسیدهاند که چیزی برای از دست دادن ندارند، گفته زمانی که مردم نترسند، خواستههای خود را آزادانهتر مطرح میکنند. جالب آنجاست که خبرگزاری دلواپس فارس علاقه زیادی به بازنشر گفتوگوهای فائزه هاشمی با رسانههای خارجی دارد. چنانکه در تیرماه سال جاری هم نوشت: فائزه هاشمی به روزنامه فایننشیال تایمز گفته است «نباید منفعل عمل کرد بلکه باید با آمریکا به زودی، قبل از آنکه شرایط بدتر شود، مذاکره کرد. هیچ گزینه دیگری نداریم. مذاکرات دیرهنگام میتواند بعد از فشار بیشتر انجام بگیرد.» وی در بخشی از یک ادعا درباره حسن روحانی، رئیسجمهور ایران گفت «این طور احساس میشود که آقای روحانی، مسائل کشور را رها کرده است.» او در بخش دیگری میگوید: «ایران باید نفوذ خود را در منطقه گسترش دهد، ولی اگر در حال حاضر هیچ متحد وفاداری غیر از حزبا... لبنان نداریم، [این بدان معناست که] رویکرد ما نمیتواند درست باشد».
دست خالی دلواپسان
موضوع برگزاری رفراندوم که از سوی فائزه هاشمی مطرح شد، عجیب و کم سابقه نبود چنانکه در مردادماه سال جاری حجتالاسلام مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «در اصل 59 اما یک شیوه بسیار راهگشا پیشبینی شده است که ممکن است موضوعات مهمی در عرصه سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی پیش آید که به دلیل اهمیت موضوع یا اختلاف نظر جدی درباره آن امکان حل مساله از طریق مجلس میسر نباشد یا برای انسجام بیشتر و تقویت انسجام ملی لازم باشد در چنین موضوعاتی ما قانونگذاری را مستقیما به رأی مردم واگذار کنیم و نه از طریق نمایندگان آنان. اصل 59 به این موضوع مهم پرداخته و تأکید میکند که در مسائل مهم سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ممکن است اعمال قوه مقننه از راه همهپرسی و مراجعه عمومی به آرای مردم صورت گیرد و ملاحظه میکنید که قید مسائل بسیار مهم هم آمده است و این راهکار بسیار مناسب است که البته باید به تصویب دو سوم نمایندگان مجلس هم برسد. مثلا درباره برخی مسائل سیاست داخلی و خارجی یا انتخابات و یا برخی قوانین که مورد مشاجره بوده و هست میتوان به آرای عمومی مراجعه کرد.» گیر دادن رسانههای دلواپس به اظهارات و عملکرد فائزه هاشمی را شاید بتوان ناشی از کاهش محبوبیت خودشان ارزیابی کرد و دلواپسان درصدد هستند تا با هجمه و بهانهگیریهای بیجا به محدود مخاطبان خود اعلام کنند که هنوز برای تنفس تلاش میکنند. فائزه هاشمی هم چندی قبل در گفتوگویی چنین به معرفی اهداف هجمهگران به خود پرداخته بود: «شاید من یک پروژه باشم. اول شایعات را میسازند و سپس بهرهبرداری میکنند! به عبارتی من یک سوژه هستم. دوست دارم بیشتر روی من تحقيق کنند تا بفهمند که هیچ مسالهاي نمیتوانند استخراج کنند. مانند داستان ملانصرالدین است كه به دروغ شایعه میکند نذری میدهند و میبیند که مردم میروند و سپس خودش میگوید نکند راست باشد و به همین دلیل به دنبال مردم میدود! اکنون نیز همینگونه است. البته اینچنین کارها غیر اسلامی و غیرقانونی است».