«همچنان وضعیت شیوع ویروس کرونا در تهران بسیار نگران کننده است و به خصوص آلودگی هوا و نیز سرما باعث افزایش انتشار ویروس کرونا خواهد شد»؛ این تازه ترین اظهارات ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. هشدارهایی که چند وقتی است درباره استان و شهر تهران به صورت مکرر گفته میشود.
علیرضا زالی فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران نیز از افزایش آمار مبتلایان به کووید ۱۹ در مقایسه با هفته گذشته در تهران خبر داد. او همچنین هفته گذشته تداوم اعمال محدودیتها در تهران را از وزارت کشور خواستار شد. محمد میرزایی خالص مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری تهران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تمدید تعطیلی شهر تهران، اظهار کرد: هرگونه تصمیم درباره تمدید تعطیلی یا تشدید محدودیتهای کرونایی برای شهر تهران فردا ساعت ۹ صبح در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا استان تهران مشخص میشود.
از آخرین گفتوگوی ما با مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری تهران حدود یک هفته میگذرد؛ اما ظاهرا هیچ خبری در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونای استان تهران نبوده است؛ این در حالی است که ناهید خدا کرمی عضو شورای شهر تهران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به ورود فصل پاییز و آلودگی هوا، گفت: با شیوع ویروس کرونا و تداوم و اوج گیری آن، سه پیک را تاکنون تجربه کردهایم، لذا با آمدن فصل زمستان معضلاتی همچون آلودگی هوا، آنفلوآنزا و ... قابل پیش بینی است و این انتظار میرود با محدودیتهای کرونایی، ترافیک و آلودگی کم شود.
محمد علیخانی عضو شورای شهر تهران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نزدیکی فصل سرما و تغییرات ترافیکی شهر تهران به دلیل آلودگی هوا اظهار کرد: مرجع تصمیم گیری درباره طرح ترافیک شورای ترافیک تهران است که تصمیماتی مثل ساعت محدوده، روزهای محدوده و چگونگی اجرای محدوده طرح ترافیک را میگیرد.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با اشاره به نحوه اجرای طرح ترافیک در چند ماه قبل اظهار کرد: شورای شهر، لغو طرح ترافیک را پیشنهاد داد، اما در شورای ترافیک این طرح تصویب شد و فقط شورای شهر میتواند نظرات خود را درباره اجرای طرح ترافیک به شورای ترافیک اعلام کند. شورای شهر طبق قانون درباره تعرفهها، نرخها و عوارض طرح ترافیک میتواند تصمیم گیری کند.
وی ادامه داد: در شورای ترافیک تهران دستگاههایی مثل راهنمایی و رانندگی، استانداری و شهرداری حضور دارند که اگر شرایط آلودگی هوا در زمستان بیشتر شود و وارونگی دما رخ دهد، تصمیمات لازم را خواهند گرفت و اگر نیاز باشد قطعا اعضای شورای شهر تذکرهای لازم را به شورای ترافیک میدهد؛ در این خصوص نقص قانون وجود دارد و آن هم به این دلیل است که هیچ عضوی از شورای شهر در شورای ترافیک حضور ندارد.
از طرف دیگر محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران طی چند روز گذشته در جلسه این شورا با اشاره به اینکه آمار روزانه فوتیهای کرونا در تهران نزدیک ۱۵۰ نفر شده است، توصیه کرد که باید به فکر تعطیلی کامل دو هفتهای تهران و برخی کلانشهرها باشیم و اگر این کار را نکنیم به نظر میرسد نتوانیم از پس موج سوم بربیایم.
حال که شورای شهر بیشتر نقش نظارتی را به همراه دارد؛ این انتظار از مسئولان استانداری و شهرداری تهران میرود که یک برنامه ریزی منسجم برای مدیریت مقابله با کرونا در پایتخت و کلان کشور باشند؛ با تعطیلی یک هفتهای و بعضا تمدید محدودیتهای قطره چکانی نمیتوان باعث قطع شیوع ویروس کرونا در تهران شد و باید مسئولان شهری و ستاد ملی استان تهران یک راه حل اساسی را همزمان با فصل سرما و افزایش آلودگی هوا بیندیشند.
تمدید محدودیتهای قطره چکانی در تهران راهگشا خواهد بود؟
تمدید محدودیتهای قطره چکانی باعث قطع شیوع ویروس در تهران نخواهد شد و مسئولان مربوطه باید به دنبال راه حل اساسی باشند.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران