hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > اخبار ویژه > جریمه عابران بدون ماسک با چهره نگاری

جریمه عابران بدون ماسک با چهره نگاری

معاون بهداشت وزیر بهداشت ضمن اشاره به نامه درخواست ایران برای تمدید زمان پیش پرداخت خرید واکسن کرونا، در عین حال درباره جزییات جرایم کرونا که روز گذشته در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شد، توضیح داد.


به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رییسی در نشست ویدیوکنفرانسی با خبرنگاران، گفت: بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا سه راه برای پیشگیری دارند؛ داروی موثر، واکسن موثر و رعایت نکات بهداشت فردی و عمومی. آنفلوآنزا هم دارو دارد مانند تامیفلو، هم واکسن دارد که تا حدود زیادی موثر است و رعایت نکات بهداشتی هم در پیشگیری از آن موثر است؛ به طوری که در نیمکره جنوبی که فصل آنفلوآنزا را می‌گذرانند، کمترین میزان ابتلا به آنفلوآنزا را دارند زیرا همه نکات بهداشتی را به دلیل کرونا رعایت کردند و خبری از آنفلوآنزا نبود است.
آنفلوآنزا دارو و واکسن دارد، کرونا ندارد
وی افزود: کرونا برخلاف آنفلوآنزا نه دارو و نه واکسن موثر ندارد و فقط بهداشت فردی و عمومی می‌ماند که آن هم نیاز به آموزش دارد و به همین دلیل نقش رسانه‌ها در این آموزش حائز اهمیت است. دنیا دارد به این موضوع می‌رسد که محدودیت‌های گسترده و قرنطینه اجباری کامل خیلی جواب نمی‌دهد و باید کار دیگری انجام داد.
چرا جرایم کرونایی وضع شد؟
رییسی درباره وضعیت جرایم مربوط به متخلفانی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، گفت: اصولا بحث مقابله با اپیدمی چیزی جز مشارکت مردم و مسئولیت پذیری اجتماعی نیست. اینکه چرا جریمه وضع کردیم، به این دلیل است که عده‌ای هستند که حتی اگر نصف شب به چراغ قرمز برسند و پلیس هم نباشد، دوربین هم نباشد، باز هم پشت چراغ قرمز می‌ایستند، اما عده‌ای هم هستند که ممکن است با وجود پلیس هم از چراغ قرمز عبور کنند. پلیس برای افرادی که تخطی می‌کنند، نیاز به اعمال قانون دارد. باید توجه کرد که بیش از ۵۰ درصد مردم از اواخر اسفند ماه تاکنون همیشه رعایت کردند، اما نیمی دیگری از مردم واقعا رعایت نکردند. در حال حاضر یک مطالبه مردمی وجود دارد که افرادی که پروتکل‌ها را رعایت می‌کنند، چه گناهی دارند. بنابراین متخلفان باید باید جریمه شوند. مانند فردی که از چراغ قرمز عبور می‌کند و دیگران را به خطر می‌اندازد.
جزییات جرایم متخلفان کرونایی
جریمه ۱۰۰هزار تومانی برای رانندگان تاکسی که ماسک نزنند
جریمه ۲۰هزار تومانی راننده بابت هر مسافر بدون ماسک
وی افزود: باید توجه کرد که جرایم چند دسته هستند؛ یکی بحث ارائه‌دهندگان خدمت است. مانند حمل و نقل عمومی. به عنوان مثال اگر راننده تاکسی ماسک نزند و شناسایی شود، پلاکش نوشته شده و پلیس می‌تواند این فرد را جریمه کند. راننده تاکسی که ماسک نزند، ۱۰۰ هزار تومان جریمه می‌شود و به ازای هر مسافری هم که ماسک نزند، راننده تاکسی ۲۰ هزار تومان جریمه می‌شود و مسافرانی هم که ماسک نزدند، ۵۰ هزار تومان هزینه می‌شوند.
جریمه های یک میلیونی برای اتوبوسهای مسافری متخلف
از اخطار تا پلمب برای اصناف متخلف
رییسی افزود: در زمینه اتوبوس هم به همین صورت است. اگر اتوبوسی رعایت نکند، چه خودش و چه مسافران، هم شرکت جریمه خواهد شد و جرایم تا یک میلیون و حتی بیشتر هم خواهد بود. در تهران از آنجایی که سیستم حمل و نقل عمومی ضعیف است، نمی‌توانیم اتوبوس را توقیف کنیم؛ بلکه باید اتوبوس را زیاد کنیم. اما جرایم برای شرکت و راننده متخلف در نظر گرفته می‌شود. در زمینه اصناف به این صورت است که اگر در یک صنف فردی باشد و خودش ماسک نزند و مشتریانی را بپذیرد که ماسک نمی‌زنند، بار اول اخطار کتبی و درج در پرونده، بار دوم ۳۰۰ هزار تومان جریمه می‌شود و بار سوم یک میلیون تومان جریمه می‌شود. بار چهارم نیز مغازه‌اش به مدت یک هفته پلمپ می‌شود.
جریمه عابرانی که ماسک نمی زنند با چهره نگاری
رییسی افزود: در زمینه افراد که در خیابان هستند چند مکانیزم وجود دارد؛ اگر پلیس و بازرسین ما فرد خاطی را ببینند، فرد را جریمه می‌کنند. نکته دیگر این است که نیروی انتظامی یکسری دوربین دارد که چهره همه افراد در آن ثبت است. وقتی فرد چهره‌نگاری می‌شود؛ همه اطلاعاتش اعم از کد ملی و... وجود دارد. از همان سیستمی که برای حجاب استفاده می‌شود، از همان برای ماسک هم استفاده می شود. اگر فرد ماسک نزند، چهره نگاری شده و برای فرد پیام داده می‌شود و جریمه می‌شود.
خودروهای شخصی شامل جرایم ماسک نمی شوند
شماره حساب واریز جرایم به دولت اعلام شد
معاون بهداشت وزارت بهداشت در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه آیا خودروهای شخصی هم مشمول جریمه می‌شوند و مکانیزم دریافت جریمه‌ها به چه صورت است، گفت: خودروهای شخصی شامل جرایم نیستند. اگر خودرو برای حمل و نقل عمومی باشد، شامل می‌شود، اما خودروی شخصی شامل نمی‌شود، اما اگر فرد از خودرو پیاده شود و ماسک نزده باشد، جریمه می‌شود. در عین حال شماره حساب وزارت بهداشت برای واریز جرایم به دولت اعلام شده است.
مکانیزم اخذ جرایم کرونایی
وی در پاسخ به سوال ایسنا ادامه داد: حال اگر کسی جریمه را نپردازد، مکانیزم اینگونه است که افرادی که جریمه می‌شوند، بدهکار دولت می‌شوند و می‌توانند از هر طریقی آن را دریافت کنند، مانند قبض جریمه‌ای که برای فرد می‌آید یا راه‌هایی پیش بینی شده مانند محاسبه بر روی قبض آب و برق و تلفن و ... در عین حال این جرایم، صرفا برای حوزه کرونا هزینه می‌شود.
آخرین وضعیت ثبت سفارش ایران برای خرید واکسن کرونا

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، درباره پیش پرداخت برای واکسن کرونا به کووکس، گفت: ایران هم مشارکت کرده و نامه‌ای به سازمان بهداشت جهانی زدیم که سازمان بهداشت جهانی قبول کرد که تاریخ پیش پرداخت را تمدید کنند و ایران هم جزو این مجموعه شده است. نگرانی از بابت پیش پراخت نداریم و آن را از ما می‌پذیرند.
وضعیت اختلالات روان در دوران کرونا
رییسی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت اختلالات روانی در زمان کرونا، گفت: فشار روانی که اپیدمی کرونا به دنیا وارد کرده، میلیاردها نفر را تحت تاثیر قرار داده است. زیرا سبک زندگی تغییر کرده است. همه مناسبات‌مان تغییر کرده است. در فرهنگ و رسوم ما که بسیار عالی است، این است که وقتی عزیزی فوت می‌کند، همه اطرافیان برای تسلی جمع می‌شوند و این موضوع خیلی موثر است. حال در دوران کرونا می‌گوییم مراسم برگزار نکنید که این اقدام از نظر روانی بسیار موثر است. از طرفی میلیون‌ها و هزاران نفر در دنیا در این وضعیت شغل‌شان را از دست دادند و فشار معیشتی که به آنها وارد می‌شود، بسیار در سلامت روان موثر است. از طرفی رفت و آمدها و ... دچار مشکل شده است. حتی عروسی‌ها هم برگزار نمی‌شود و همه این‌ها موثر است. حال این را بگذارید در کنار فشاری که به کادر بهداشت و درمان ما وارد می شود. قطعا این فشارها بر سلامت روان موثر است.
وی ادامه داد: وقتی یک فشار حاد به فردی وارد شود و دچار مشکل شود، بعد از مدتی وارد فاز عادی می‌شود، اما هرچه اپیدمی در دنیا طولانی‌تر شود، آثار و عوارض روحی و روانی بیشتری به دنبال دارد. عدد ۲۳ درصدی که درباره میزان اختلالات روانی مطرح شده، مربوط به حالت عادی است با کرونا ممکن است این عدد بالاتر رود. تجربیاتی درباره سارس وجود دارد و تاکنون بررسی شده که بعد از آن چه اتفاقاتی افتاده است. به عنوان مثال در زمان شیوع سارس دیدند که ابتدا تغییری در آمار خودکشی رخ نداد، اما بعد از مدتی دیدند که آمار خودکشی افزایش یافت که نشان می دهد اثرات روحی و روانی آن کم نبوده است. افرادی که دچار سوگ می‌شوند باید مراحل سوگ را به درستی بگذرانند وگرنه دچار اختلال می‌شوند. این میزان مرگ و میری که هر روز می شنویم، اولین اختلالی که ایجاد می‌کند، اضطراب است.
مشکل تامین دارو و واکسن در سایه تحریم های آمریکا
جلوی ورود واکسن آنفلوآنزا به ایران را گرفتند
رییسی درباره مشکلات تامین تجهیزات و دارو با توجه به تحریم‌های آمریکا، گفت: ما به تحریم‌ها عادت کرده‌ایم. قبل از این هم در بحث خرید دارو و ... علی رغم ادعای غرب، هیچگونه اجازه ای برای واردات دارو و... در حالت عادی به ما نمی‌دهند. حتی اگر کشورهای دیگر بخواهند با پول‌های خودمان که بلوکه شدند، در جای دیگر در این زمینه اقدام کنند، متاسفانه آمریکا به صورت ظالمانه و یک طرفه اقدام می‌کند. وضعیت ما بدتر بود. آقای ترامپ هم تعادل روحی و روانی ندارد و حرف‌های بعد از کرونایش هم نشان می‌دهد که بدتر شده است. بنابراین تحریم‌هایی که اعلام کرده، فرقی ندارد. ما دچار مشکل در زمینه تامین دارو و واکسن هستیم. در زمینه واکسن آنفلوآنزا، پارت آخر واکسن را خریداری کرده و پولش را داده بودیم و قرار بود وارد کشور شود، اما در آخرین لحظه جلوی آن را گرفتند. بنابراین این مسائل را داریم. فکر نمی‌کنم تحریمی هم باقی مانده باشد که بخواهد انجام دهد. تحریم بانکی هم از گذشته بوده است.
استراتژی وزارت بهداشت برای مقابله با موج جدید کرونا
رییسی در پاسخ به سوالی درباره افزایش ظرفیت تستهای کرونا، گفت: یک سوال مهم وجود دارد و آن این است که استراتژی جدید وزارت بهداشت برای مقابله با موج جدید چیست؟. ما چهار استراتژی اصلی داریم؛ اولین استراتژی ما تشدید نظارت‌ها و اعمال قانون برای قانون شکنان در حوزه رعایت پروتکل‌هاست و وضع جرایم در همین راستاست. استراتژی دوم انجام تعداد زیاد تست است. استراتژی سوم، رهگیری، ردیابی و ایزوله کردن افراد مثبت بوده و استراتژی چهارم ما آموزش و اطلاع‌رسانی است.
وی ادامه داد: در زمینه تست یک برنامه این است که طبق دستور آقای رییس جمهور مبنی بر افزایش روزانه تست به ۱۰ هزار مورد، تعداد تست را بالا بریم که اعتبار آن در حال تامین است و اگر این اتفاق افتد که ظرفیت کنونی‌مان که از نظر تعداد تست ۲۵ تا ۳۰ هزارتاست به ۴۰ هزار تست در روز می‌رسد. این استراتژی اصلی است که دنبال می‌شود و این تست‌ها ونمونه‌گیری از مراکز منتخب ما انجام می‌شود. به اضافه اینکه از بخش خصوصی هم در این زمینه کمک می‌گیریم.
۱۰۰ میلیون دلار برای خرید رپید تستهای کرونا
رییسی افزود: در زمینه تست اقدام دیگری که انجام می‌دهیم و رییس جمهور هم دستور آن را داد، این است که ۱۰۰ میلیون دلار پول برای افزایش تست قرار دهد که قرار شده این تست را از کره جنوبی یا جای دیگر تهیه کنیم. تفاوت این تست با تست‌های قبلی این است که رپید تست است و جواب تست، ظرف ۲۵ دقیقه آماده می‌شود و نیاز به دستگاه خاصی ندارد و تست مخاطی است. اگر این اتفاق بیفتد، قطعا به استراتژی دوم خواهیم رسید. برای استراتژی سوم هم استفاده از اپلیکیشن ماسک را داریم که بتوانیم افراد مثبت را رهگیری و ایزوله کنیم. استراتژی آخر هم که نیاز به کمک رسانه‌ها دارد.
وی درباره کمک‌های مشاوره‌ای وزارت بهداشت در زمینه سلامت روان بعد از کرونا، گفت: ما برای گروه‌های مختلفی که تعریف کردیم، برنامه داریم که این گروه‌ها شامل  جمعیت عمومی، بازماندگان افراد فوت شده ناشی از کرونا، مدیران و سیاستگذاران، نیروهای شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی و حتی برای بیماران بهبودیافته و خانواده بیماران است که برای آنها برنامه داریم. اینکه از تلفن ۴۰۳۰ و مشاوره‌های دائمی استفاده کردیم، موثر بوده است.
ایمنی گله ای نداریم
مراجعات خانوادگی به بیمارستانها
رییسی درباره ایجاد ایمنی گله‌ای در کشور، گفت: فعلا به این صورت نیست که در کشور با ایمنی گله‌ای مواجه باشیم. به طور کلی تا رسیدن به ایمنی گله‌ای فاصله بسیار زیادی است. ایمنی گله‌ای در زمینه این بیماری خاص زمانی حاصل می‌شود که ۶۶ درصد افراد یک جامعه مبتلا شوند؛ یعنی بالای ۵۰ میلیون نفر. چنین چیزی اصلا امکان پذیر نیست که بگوییم ایمنی گله ای دارد رخ می‌دهد. اما الگوی بیماری که اخیرا در بیمارستان‌ها با آن مواجهیم، بیشتر خانوادگی است. ویروس هیچ تغییر مشخصی نکرده است، اما آنچه تغییر کرده رفتار اجتماعی است. پیش از این رفت و آمدهای خانوادگی بسیار کم بود، اما در حال حاضر دیگر همه کنار هم قرار می‌گیرند. نوه‌ها عامل اصلی انتقال ویروس به پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها هستند. زیرا بدون علامت و ناقلند. این الگو در تمام کشور رخ داده است. در زمینه ایمنی گله‌ای، هیچ کجای دنیا چنین چیزی وجود ندارد و هیچ کشوری نمی تواند ادعا کند که به ایمنی گله ای رسیده است. زیرا باید میلیون ها کشته دهند. باید ایمنی گله ای را کنار بگذاریم.
رییسی ادامه داد: در عین حال سبک زندگی ما در زمان کرونا در حال تغییر است و داریم یاد می‌گیریم که می‌توان آموزش مجازی برگزار کرد، خرید را مجازی انجام داد. حتی می توان پزشکی از راه دور انجام داد. این تغییرات مثبت تلقی می‌شوند و می توان این‌ها را حفظ کرد.
 وی درباره چرایی عدم ادامه محدودیت های بیشتر از اردیبهشت ماه تاکنون، گفت: اگر همه در خانه بمانند، قطعا اپیدمی کنترل می‌شود، اما آیا می توان زندگی کرد؟. خیر. نمی توان گفت همه چیز را ببندیم و بیماری را کنترل کنیم. بنابراین محدودیت گسترده توصیه نمی شود، بلکه باید به سمت پروتکل و رعایت گسترده رویم. محدودیت یک مسکن بسیار کوتاه مدت است که در کوتاه مدت جواب می دهد، اما اگر همین محدودیتها برداشته شود دوباره وضعیت بازمی‌گردد. زیرا ویروس که تغییر نمی‌کند. موج‌هایی که می‌بینید بالا و پایین می‌شود، ناشی از رفتار مردم است، نه رفتار ویروس. محدودیت به صورت تعطیلی توصیه نمی‌شود، فقط در برخی مناطق که وضعیت بد است برای اینکه سیستم نفسی بکشد، می‌توان این اقدام را انجام داد، اما برای طولانی مدت مناسب نیست.
رییسی در پاسخ به سوالی درباره توصیه‌ها در زمینه سلامت تغذیه، گفت: یکی از مقوله‌های امنیت، بحث غذاست. همانطور که امنیت سلامت روان برایمان مهم است، امنیت سلامت غذا هم برایمان مهم است. مهمترین نکته در زمینه غذا در دنیا، بحث در دسترس بودن غذاست. در دنیا میلیون ها نفر در فقر غذایی به سر می برند. در زمینه سلامت جسمی که متاثر از غذاست و بسیار مهم است. برخی اختلالات روانپزشکی هم به بحث تغذیه مرتبط است. بی اشتهایی یا پرخوری عصبی از این دست است. این موضوع از بدو تولد با انسان است. اینکه نوزاد از شیر در ابتدای تولد استفاده می کند و تماس پوست به پوست با مادر که ثابت شده آرامش بسیار زیادی در نوزاد ایجاد می‌کند. به همین دلیل در بیمارستان های دوستدار کودک این موضوع یکی از شاخص‌های بسیار مهم است. دادن شیر مادر به نوزاد هم به مادر و هم به نوزاد بسیار موثر است.
اختلال روان در یک میلیارد تن در دنیا
رییسی در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: به طور کلی در دنیا نزدیک به یک میلیارد نفر در دنیا با اختلال روانی زندگی می‌کنند. همچنین سالانه سه میلیون نفر در جهان بر اثر مصرف الکل از بین می‌روند. هر ۴۰ ثانیه هم یک نفر بر اثر اقدام به خودکشی از بین می روند.
وی افزود: گزارش‌های جهانی نشان می‌دهد که در کشورهای با درآمد کم و متوسط بیش از ۷۵ درصد افراد مبتلا به اختلالات روانی، عصبی و مصرف کنندگان مواد، اصلا درمانی برای وضعیت‌شان دریافت نمی‌کنند که عدد بسیار بالایی است. گزارش‌های جهانی هم نشان می‌دهد که کشورها در جهان سه درصد از بودجه سلامت‌شان را به سلامت روان اختصاص می‌دهند. در حالی که این میزان در کشورهای پیشرفته به ۱۰ درصد هم می‌رسد. بسیاری از کشورها هم از یک درصد هم کمتر به این حوزه اختصاص می دهند.
رییسی گفت: در کشور ما این رقم ۳.۶ درصد است. همچنین میزان شیوع افسردگی در کشور ۱۲.۷ درصد است که شایع ترین اختلال روانپزشکی کشور است. شیوع آن در زنان بیش از مردان است و در شهرها بیشتر از روستاهاست. بنابراین میزان افسردگی زنان شهری بیش از زنان روستایی است. کسانیکه وضعیت اقتصادی پایین‌تر دارند، افسردگی شایع‌تر است و کسانی که تحصیلات پایین‌تر دارند و افراد بیکار نیز افسرده ترند. بنابراین این موارد، عوامل خطر شیوع افسردگی در کشور است. هر سال دهم اکتبر که مصادف ۱۸ مهر ماه است، روز جهانی سلامت روان نام گذاری می شود و شعار این روز برای امسال  "سلامت روان برای همه، سرمایه گذاری بیشتر و دسترسی بهتر است".
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو