در ابتدای جلسه «محمد امامی» در جایگاه مخصوص قرار گرفت.
سپس در ادامه جلسه قاضی مسعودی مقام گفت: در جلسه قبلی مطالبی از سوی وکیل امامی مطرح شد که برخی بر خلاف واقع بود و در فضای مجازی مطرح شدند. ما در دادگاه تنها کار حقوقی میکنیم و آنچه که بیان شده مفاد کیفرخواست است.
وی ادامه داد: فونت کیفرخواست خوانده شده که در اختیار قرائت کننده قرار گرفته متفاوت از سیستم ما است، اما محتویات هیچ تفاوتی ندارند و ابلاغ کیفرخواست به صورت سیستمی قابل مشاهده است.
قاضی مسعودی مقام گفت: قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست هیچ گونه تفاوتی ندارد و کیفرخواست سیستمی است.
وی ادامه داد: تمام مستندات وجود دارد و اگر دقت نداشتید باید دقت میکردید تا میدیدید که منطبق با کیفرخواست بوده و من یک به یک آن را مطالعه کردم و سرسوزن آنچه خوانده شد با آنچه که شما از دادگاه گرفتهاید، تفاوتی ندارد.
قاضی مسعودی مقام خطاب به وکیل «محمد امامی» گفت: سال ۹۷ که محاسن نداشتید در زمانی که هیئت مدیره بانک سرمایه بخشایش و توسلی بودند، گفتید من وکیل و مسئول وصول مطالبات هستم و بیان کردید که در رابطه با فساد بانک سرمایه، هیئت مدیره و برخی از افرادی که تسهیلات گرفتهاند، مستنداتی دارید و ما هم گفتیم تحقیقات لازم را انجام میدهیم و شما به صراحت حتی اسم متهمان را هم آوردید.
وی ادامه داد: اما ما برای آن که ذهنیتی ایجاد نشود، از شما دعوت نکردیم. شما میگویید قاضی عادل دادگاه فقط اجازه قرائت کیفرخواست را داده است. شأن و شئونات وکالت را رعایت کنید، ما هیچگاه پا را از قانون فراتر نمیگذاریم، شما دفاع حقوقی کنید و ماهیت و شکل مناسب را رعایت کنید.
قاضی مسعودی مقام خطاب به وکیل متهم «محمد امامی» گفت: امامی گفت شما پرونده را مطالعه کردهاید و از آن کپی گرفتهاید، امضای شما پایه دفتر وجود دارد.
وی ادامه داد: در نوزدهم خرداد ماه ۹۹ اولین درخواست شما وجود دارد، دروغ نگویید و شأن دادگاه را حفظ کنید، شما در نامه نوشتهاید که کیفرخواست ابلاغ شده و من ایراداتی دارم و امضا کردهاید و ذیل آن «یا فاطمه زهرا» را درج کردهاید.
قاضی مسعودی مقام گفت: شما حق ندارید کار را رسانهای کنید. کدام دادگاه ۷۰ جلسه رسیدگی برگزار کرده است، اگر شما میگویید عدالت یعنی پذیرش حرف شما، این درست نیست؛ عدالت یعنی کاری که ما منطبق با قانون انجام میدهیم.
وی ادامه داد: کارتن خوابهای بی بضاعت برائت گرفتهاند و به برخی از مدیران هم گفتیم که اتهامات منتسب به شما نبوده است. تمام آرای ما منتشر شده است و از انتشار آن نمیترسیم، همه در سیستم وجود دارد و هر کاغذی که خواستید بیایید و من آن را به شما میدهم.
قاضی مسعودی مقام گفت: من آدم دانشگاهی هستم و ترس علمی ندارم، ۲۵ سال است که کار قضاوت میکنم. من نفوذناپذیر هستم و کار غیر قانونی نمیکنم؛ شهادت آن هم این است که هیچ قاضی در جمهوری اسلامی ۲۵ سال در جرایم اقتصادی دوام نیاورده، اما من چون کار قانونی میکنم، تاکنون دوام آوردهام.
وی افزود: ما به شما مهلت دادیم تا کیفرخواست را بخوانید و پس از آن وارد استجازه شدیم، با وجود آن که میتوانستیم با پایان یافتن مهلت استجازه جلسه دادگاه را به صورت دیگری برگزار کنیم، اما منتظر ایستادیم تا استجازه تمدید شود، شما مرجع تشخیص عدالت بنده نیستید.
در ادامه جلسه دادگاه متهم «محمد امامی»، فرزند احمد در جایگاه مخصوص قرار گرفت و گفت: به هیچ عنوان اتهامات وارده را قبول ندارم.
سپس وکیل امامی در جایگاه مخصوص قرار گرفت.
وی گفت: باز هم میگویم که به هیچ عنوان مستندات کیفرخواست به بنده داده نشده است و من بعد از آن درخواست کردم که گزارش تحقیق و تفحص از مجلس در اختیار بنده قرار گیرد، حضرتعالی دستور دادید، اما به بنده داده نشد.
قاضی مسعودی مقام گفت: درباره دادگاه صحبت کنید و درباره جلسات دادگاههایی که در آنها حضور نداشتهاید، حرفی نزنید.
وکیل متهم امامی گفت: بنده ۶۰۰ میلیون تومان برای این پرونده گرفتهام، قانون پولی و بانکی مواردی را تعیین کرده است، اما بانک مرکزی شاکله آن را تغییر داده است، البته من در صحبتهای شما شنیدهام که گفتهاید به سراغ مدیران بانک مرکزی هم میروید.
وی ادامه داد: من تنها یک جا سرم پایین است، آن هم مقابل رهبر معظم انقلاب است. فکر نکنم کسی به اندازه ایشان نگران این موضوع باشد و ایشان همواره به موضوع فساد اقتصادی تأکید دارند.
وکیل متهم امامی گفت: آقای قهرمانی، باید اولین نفر بانک مرکزی را متهم میکرد و خِر او را میگرفت. آقای قاضی من با شما سر جنگ ندارم و وقتی بانک خودش پیش رو است تا وام گرفته شود و تنها سود به او داده شود. چرا باید آقایان را تحت تعقیب قرار دهیم، در مصوبات راه فرار وجود دارد.
قاضی مسعودی مقام گفت: مسیر رسیدگی به پرونده بانک سرمایه بنده هستم و تنها بانکی که هم تسهیل دهندگان و هم گیرندگان تحت تعقیب قرار گرفتند، این بانک است و نزدیک به ۱۱ نفر از مدیران بانک سرمایه محکوم شدند.
وی ادامه داد: بحث ما تنها فاکتور صوری نیست. آنهایی که در مقام مدیران خیانت کردند تعقیب شدند و آنهایی که شرایط دریافت نداشتند هم تعقیب شدند. کسی به لحاظ فاکتور صوری محاکمه نشده است و تمام شرایط پرداخت تسهیلات با قانون منطبق شده و گفته شده که این فرد صلاحیت دریافت تسهیلات را نداشته است و به همین دلیل مدیران تحت عنوان اخلال در نظام اقتصادی تعقیب شدند.قاضی مسعودی مقام گفت: من اجازه نمیدهم حتی یک نفر که مقصر بوده از پرونده خارج شود. ما مینویسیم که باید تعقیب بشوند، اما سیاستگذاری در کشور ما فعلا مستند قانونی ندارد و قانونگذار باید برای سیاستگذاریهای غلط، عناوین مجرمانه پیشبینی کند. آنچه قابل انطباق با قانون باشد اعلام میکنیم، اما درباره آنچه که برای آن قانونی وجود ندارد، نمیتوانیم پایمان را فراتر بگذاریم.
در ادامه جلسه نماینده بانک سرمایه با قرار گرفتن در جایگاه مخصوص گفت: شکایت ما از طریق لایحه به شما ارائه شده است و حول محور اقداماتی که در این بانک رخ داده و تسهیلات پرداخت شده است.
وی ادامه داد: ورود آقای امامی، گرفتن تسهیلات و استفاده از آنها با عناوین مجرمانه تطبیق داشته و مشخص شده که او پولشویی انجام داده و خسارت غیر قابل جبرانی به بانک وارد کرده است.
نماینده بانک سرمایه گفت: وکیل آقای امامی رسید ارائه کرده است، اما به جای دفاع از موکلش که اموال بانک را به تاراج برده و منجر به فشار بسیار زیاد به بانک شده است، از صبح میگوید که چیزی به عنوان سند نگرفته است.
نماینده بانک سرمایه گفت: چه در جلساتی که وکیل به بانک آمده و چه در جلساتی که در دادسرا صورت گرفته، به هیچ وجه موارد درخواستی از سوی وکیل اعلام نشده و عدم ارائه درخواست مشخص از سوی وکیل منجر به آن شد تا جلسات هیچ نتیجهای نداشته باشند.
قاضی مسعودی مقام گفت: برای اولین بار است که ما چنین صحبتهایی از وکیل در دادگاه میشنویم، شما اگر مستندی میخواهید میتوانید اعلام کنید تا ما آن را به شما بدهیم. آقای وکیل از موکل خود دفاع کنید، یک ساعت و نیم وقت دادگاه را گرفتهاید، اما هیچ دفاعی نمیکنید. اگر ایرادی به گزارشها دارید آن را اعلام کنید و در مقام دفاع اگر حرفی دارید بزنید. میتوانید وقت بیشتری بگذارید و پرونده را بخوانید، اینکه دائماً میگویید چیزی به شما ابلاغ نشده درست نیست، هر چیزی که به شما مربوط میشود در پرونده موجود است و بیش از ۱۰ جلسه در دادگاهها آمدید و پرونده را مطالعه کردید.
قاضی مسعودی مقام ادامه داد: اگر دفاعی دارید صحبت کنید، اما اگر چیزی ندارید، بنشینید.
در ادامه جلسه نماینده صندوق ذخیره فرهنگیان در جایگاه مخصوص قرار گرفت و گفت: به اتهامات آقایان امامی، هاشمی، شیرخان و فرشاد صادقی در این پرونده و آقایان بخشایش، ضیائی، ترکمان و علی رحمتی شکایت کردیم و پرونده در دادسرا در حال رسیدگی است.
وی ادامه داد: حیف و میل اموال فرهنگیان، تبانی با طرفهای قرارداد، اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور و موارد مندرج در کیفرخواست از جمله دلایل و مستندات شکایت ما هستند.
نماینده صندوق ذخیره فرهنگیان بیان کرد: آنچه به عنوان کیفرخواست به ما ابلاغ شده با آنچه اینجا قرائت شد، عیناً مطابقت دارد و من آن را تطابق دادهام.
وی ادامه داد: خارج از دادگاه وکیل متهم اذعان کرده که به شرکتهای صندوق ذخیره فرهنگیان بدهیهایی دارد و خودشان معتقد هستند که آن را پرداخت میکنند.