hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > اصفهان| ساماندهی زاینده‌رود، شاید وقتی دیگر

اصفهان| ساماندهی زاینده‌رود، شاید وقتی دیگر

ساماندهی وضعیت رودخانه زاینده‌رود و تأمین آب موردنیاز کشاورزان و باغداران حاشیه این رودخانه از جمله مسائلی است که به‌صورت مکرر در جلسات مجمع نمایندگان استان اصفهان موردبحث و بررسی قرار می‌گیرد.


فارغ از تأمین آب شرب اهالی اصفهان که در سال‌های اخیر به دلیل خشکسالی با مشکل مواجه شده است، کشاورزان شرق و غرب اصفهان نیز با مشکلات بسیاری ناشی از خشکسالی روبرو هستند.

در جلسه اخیر مجمع نمایندگان استان اصفهان، استاندار از طرحی خبر داد که اجرای آن علاوه بر جاری شدن زاینده‌رود می‌تواند به کمک کشاورزان شرق نیز شتافت.

محسن مهرعلیزاده در توضیح این طرح چنین گفت: در استان مجاور کنترل‌های لازم از سوی وزارت نیرو صورت گرفته است و در استان اصفهان نیز سهمیه‌ها با توجه به سهم هر شهرستان مشخص‌شده است.

او با بیان اینکه در مسیر رودخانه سهم‌آبه‌هایی وجود دارد که در طرح جدید به‌جای جاری کردن آب در رودخانه؛ به‌وسیله لوله‌گذاری میزان آب هر سهم انتقال می‌یابد، افزود: از ابتدای حوضه آبریز تا انتهای حوضه آبریز و تالاب گاوخونی 52 کیلومتر لوله‌گذاری پیش‌بینی‌شده است و نسبت به سهم هر شهرستان در مسیر رودخانه در سال‌هایی که محدودیت‌های آبی وجود دارد آب از طریق این لوله‌ها انتقال می‌یابد و همه شهرستان‌ها در هر سال به نسبت سهمی که از آب دارند به شکل حق‌آبه و سهم‌آبه از این مسیر برداشت می‌کنند.

استاندار اصفهان اضافه کرد: در شهر اصفهان نیز لوله‌گذاری را داخل رودخانه خواهیم داشت و با ساماندهی رودخانه برای جلوگیری از جذب زیاد آب، شاهد جاری شدن آب در بستر زاینده‌رود خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: شرایطی فراهم خواهد شد که این حداقل آبی که در مسیر زاینده‌رود قرار می‌گیرد در سد آبشار جمع‌آوری گردد و در زمان نیاز، با گردش آب بتوانیم جریان آب را در زاینده‌رود برقرار کنیم.

استاندار اصفهان گفت: این سیستم برای حفظ روحیه و نشاط مردم، گردشگری و حفظ آثار تاریخی در شهرستان‌های مسیر رودخانه نیز اجرا خواهد شد.

او با ابراز اینکه اعتبار این طرح از سوی استانداری تأمین می‌شود، اظهار داشت: طرح پیش‌بینی‌شده بالغ‌بر 500 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و در مدت حدود یک سال اجرایی خواهد شد و شامل بخش‌های مختلف از قبیل 40 کیلومتر لوله‌گذاری خارج از شهر اصفهان، لوله‌گذاری‌های مربوط به شهر اصفهان، افزایش کیفیت پساب‌های تصفیه‌شده و جمع‌آوری و سیرکوله کردن و هدایت آب به کشاورزان شرق اصفهان و باتلاق گاوخونی است که حداکثر از ابتدای مهرماه عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

آیا فلاورجان، لنجان و مبارکه رودخانه نداشته باشند؟

این طرح هرچند به معنی زنده کردن زاینده‌رود است اما از سوی رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان با مخالفت شدید روبرو شده است. حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی ضمن مخالفت صریح خود با طرح استاندار اصفهان اظهار داشت: شما برای اصفهان تصمیم می‌گیرید اما این سؤال مطرح است که آیا فلاورجان، لنجان و مبارکه رودخانه نداشته باشند؟

او افزود: اکنون باغات کانال ندارند و از کف زاینده‌رود آب می‌برند، تکلیف آن‌ها چه می‌شود؟ همین پولی که الان به کشاورزان شرق داده‌شده فریاد مردم غرب را بالابرده است.

نماینده فلاورجان در مجلس شورای اسلامی گفت: کشاورزی که 10 هکتار زمین داشت هیچ آبی ندارد، الان رودخانه را هم به رویش ببندیم و بگوییم با لوله می‌خواهیم به اصفهان آب بدهیم؟ فلاورجان هم از این رودخانه هم سهم آبه و حق آبه دارد. چه دلیلی دارد در اصفهان در زاینده‌رود آب باشد و در فلاورجان نباشد. آب مال زاینده‌رود است و باید در زاینده‌رود باشد.

او با بیان اینکه 500 هزار تومان خسارت را به کشاورزان غرب پرداخت نکردند، افزود: مردم این منطقه پول داده و سهم آبه خریدند که اسناد آن موجود است، اجازه نمی‌دهیم آب با لوله به اصفهان بیاید اما ما آب نداشته باشیم.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو