hamburger menu
search

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > البرز > ایران جزو 5 کشور اول دنیا از نظر سرعت موج سالمندی

ایران جزو 5 کشور اول دنیا از نظر سرعت موج سالمندی

ایران در میان پنج کشور اول جهان از نظر سرعت سالمندی قرار دارد. دکتر حسینی با هشدار نسبت به ورود به سالمندی مخاطره‌آمیز، از اجرای طرح ملی «سلام» در مدارس، افتتاح مراکز جدید در البرز و توسعه شبکه داوطلبان اجتماعی خبر داد.

دکتر حسینی با بیان اینکه تمام دانش‌آموزان جامعه هدف در البرز تحت پوشش خدمات ویژه آموزشی و توانمندسازی قرار می‌گیرند و با توجه به شرایط خاص استان، چهار مرکز اورژانس اجتماعی در مناطق مشکین‌دشت، ماهدشت، کمالشهر و چهارباغ راه‌اندازی خواهد شد، اظهار کرد: ایران در حال حاضر در زمره پنج کشور اول دنیا از نظر سرعت موج سالمندی قرار دارد.


وی اذعان کرد: در سال 1430،حدود 30 درصد جمعیت ایران بالای 60 سال خواهد شد؛بدین معنا که به‌شدت سالخورده می‌شویم. باید برای موج سالمندی که یک سوم عمر ما را تشکیل می‌دهد، برنامه‌ریزی کنیم. ورود به این دوره سالمندی می‌تواند به دو شکل باشد؛ سالمندی مخاطره‌آمیز یا سالمندی سالم که ما تلاش می‌کنیم ورود سالمی به این دوران داشته باشیم.


رئیس سازمان بهزیستی کشور عنوان کرد: تمام شاخص‌ها نشان می‌دهد که ما در حال ورود به سالمندی مخاطره‌آمیز هستیم و وظیفه داریم از این حالت خارج شویم. برای این کار، در حال حاضر امکانات دولتی کافی در اختیار نداریم، اما امکانات مردمی بالفعل در دسترس است. یکی از این ظرفیت‌ها، مدارس ما هستند؛ 115 هزار مدرسه در کشور وجود دارد.


حسینی افزود: تعداد زیادی از آن‌ها در نقاط قابل‌دسترس قرار داشته و امکانات مناسبی دارند اما بعدازظهرها خالی می‌مانند. طرح سلام (سلامت اجتماعی محله‌محور) یا بهزیست محله با آموزش‌وپرورش تفاهم شده و هفته آتی رونمایی می‌شود. در این طرح، سالمندان هر محله می‌توانند در هر مدرسه، حداقل 200 نفر، در پنج موضوع اصلی سالمندی آموزش ببینند.


وی این موضوعات را شامل ورزش، استراحت، تغذیه، بیماری‌ها و نظام سالمندی با استفاده از فعالیت‌های هنری دانست و با اشاره به اینکه این اقدام به آن‌ها کمک می‌کند تا ورود سالمی به دوران سالمندی داشته باشند، از افتتاح هفت مرکز این‌چنینی برای سالمندان در البرز خبر داد و تصریح کرد: یکی دیگر از راه‌های توسعه مشارکت‌های مردمی، مسئولیت اجتماعی است.


رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه ما قصد داریم نقشه جامع مسئولیت اجتماعی استان‌ها را تدوین کنیم، اظهار کرد: برای حل ناترازی نیروی انسانی، توسعه شبکه داوطلبان ضروری است. مردم با اشتیاق حاضر هستند تمام خدمات اجتماعی بهزیستی را انجام دهند؛ انبوهی از این افراد در جامعه وجود دارند که ما هنوز آن‌ها را سازماندهی نکرده‌ایم.


کار نیکوکارانه باید نظام‌مند شود


حسینی مطرح کرد: در حال حاضر، بهزیستی که باید ده‌ها برابر جمعیت هلال‌احمر شبکه داوطلب داشته باشد، چنین موضوعی را ندارد که ما توسعه این شبکه را در دستور کار قرار می‌دهیم. برای نهادینه‌سازی مسائل و حل مشکلات، باید مشارکت مستمر را دنبال کنیم و کار نیکوکارانه باید نظام‌مند شود زیرا این امر ضریب نفوذ آن را افزایش می‌دهد.


وی با اشاره به اینکه در حال حاضر، نیکوکاری نظام‌مند در ایران 11 درصد و نیکوکاری فردی 62 درصد است، اذعان کرد: از نظر نیکوکاری فردی، ایران رتبه 21 جهان را دارد اما در نیکوکاری نظام‌مند رتبه 95 جهان را به خود اختصاص داده‌ایم. در سال گذشته، 98 درصد مجوزهای تشکیلاتی با سرعت بیشتری صادر شد، درحالی‌که این رقم در سال پیش از آن تنها 36 درصد بود.


حسینی بیان کرد: قصد داریم از طریق تشکل‌های خیریه، توانمندی و نظارت را بر عهده خودشان بگذاریم تا این رویکرد، مشارکت و توانمندی را بیشتر کند. از این طریق می‌توان زیست‌بوم مشارکت را گسترش داد و مشارکت را به‌صورت موضوعی، جغرافیایی و قشری توسعه بخشید. هدف ما این است که بیش‌ازپیش، سهم خود را در توسعه زیست‌بوم مشارکت ادا کنیم.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو