به گزارش گروه رسانهای شرق؛ایرانیها با بیشترین حس تنهایی روزمره، اندوهگینترین ملیت در محل کار شناخته شدند؛ این نتیجه افکارسنجی اخیر موسسه مطالعاتی گالوپ است که بهتازگی منتشر شده است. براساس این گزارش 34درصد از کارمند/کارگران ایرانی روزهایشان را با تجربه خشم و 48درصد هم بیشتر ساعت روزشان را با احساس استرس میگذرانند. طبق این نظرسنجی، تنها 19درصد این گروه از ایرانیها امید به بهبود نسبت به آینده دارند.
از سویی دیگر، در گزارشی جدید از اتاق بازرگانی تهران بهنام «اقتصاد غیررسمی» هم مشخص شده است که ۶۵ درصد مشاغل ایرانی بهدلایل تورم، فرار از مالیات و درآمد بهتر بهشکل غیررسمی هستند و این یعنی بیش از نیمی از اقتصاد کشور با فرار مالیات و چارچوبهای فضای کار فعالیت دارند. بررسیها نشان میدهد که این مسئله، بزرگتر از گروه خاصی (افراد شاغل) از جامعه است. به نظر جامعهشناسان، باید پاسخ ناخشنودی شهروندان در محل کار و اشتیاق به مشاغل غیررسمی را در ساختار کلیتر اقتصادی، اجتماعی و سیاسی فعلی کشور جستوجو کرد.
نظرسنجی گالوپ
گالوپ یک مرکز افکارسنجی معتبر بینالمللی است که در حوزههای مختلف علوم اجتماعی و انسانی فعالیت گستردهای دارد. این مرکز که به پایگاهی اطلاعی برای بسیاری از بررسیها و تحقیقهای علمی تبدیل شده است، در یکی از جدیدترین مطالعات خود به بررسی احساسات ساکنان عمدتاً خاورمیانه و آفریقا در محل کار پرداخته است. این گزارش بهاسم State of Global Workplace در سال جاری میلادی ۲۰۲۵ منتشر شد. در بخش روش پژوهش این گزارش گفته شده که جامعه آماری آن، از میان بزرگسالان بیش از ۱۶۰ کشور بهشکل تصادفی انتخاب شدهاند.
طبق نتایج این نظرسنجی مشخص شده است که ۴۸ درصد از ایرانیها در محل کار بیشتر روز را با تجربه استرس گذراندند و از این لحاظ در خاورمیانه رتبه هشتم را دارند. رتبه اول هم مربوط به مردم ترکیه است که 69 درصد آنها بیشتر روز را استرس داشتهاند. 34 درصد ایرانیها هم بخش عمده روز را خشمگین و در رتبه هشتم در منطقه هستند.
درحالیکه رتبه اول به مردم عراق تعلق میگیرد که 45درصدشان احساس خشم داشتهاند. 15 درصد عمانیها و 14 درصد کویتیها هم بیشتر روز خشمگین بودهاند. از نظر احساس اندوه، ایرانیها رتبه اول را در منطقه دارند و 40 درصدشان بیشتر روز را احساس اندوه داشتهاند. درباره امکان یافتن یک شغل هم 81 درصد ایرانیها معتقد بودند که وقت مناسبی برای یافتن کار نیست (19درصد معتقد بودند که وقت مناسبی برای یافتن کار است). از این نظر ایران در رتبه 16 منطقه از بین 18 کشور بوده است و تنها مصر و لبنان از این حیث احساس بدتری نسبت به یافتن کار داشتند.
در شاخص غم اما ایرانیها در صدر جدول احساسات هستند. بعد از ایران، عراق و پس از آن لبنان کشورهای دوم و سوم این ردهبندی هستند. در بخشی از این گزارش از مصاحبهشوندهها پرسشهایی مطرح شده تا احساسات روزمرهشان بررسی شود. به آنها گفته شد که بین صفر تا 10، به وضعیت زندگیشان رتبه بدهند. همانطور که از نمودار دو مشخص است، ایران بین عراق و ترکیه در رتبه یازدهم و با متوسط امتیاز دو قرار دارد.
منبع: sharghdaily-1013440