hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > سیاسی > یادبودی برای شهدای خدمت

یادبودی برای شهدای خدمت

در نخستین سالگرد شهادت حجت‌الاسلام رئیسی، رئیس‌جمهور شهید و شهدای پرواز اردیبهشت، صبح دیروز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت، مراسم پاسداشت شهدای خدمت با حضور سران قوا، نمایندگان مجلس، خانواده شهدای خدمت و مقامات ارشد لشکری و کشوری در مجلس برگزار شد.
بیشتر بخوانید

شرق: در نخستین سالگرد شهادت حجت‌الاسلام رئیسی، رئیس‌جمهور شهید و شهدای پرواز اردیبهشت، صبح دیروز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت، مراسم پاسداشت شهدای خدمت با حضور سران قوا، نمایندگان مجلس، خانواده شهدای خدمت و مقامات ارشد لشکری و کشوری در مجلس برگزار شد. مسعود پزشکیان در این مراسم با اشاره به اینکه به‌جز شهید دریانوش با خانواده بقیه شهدای خدمت دیدار داشته است، اظهار کرد: چیزی که برایم عجیب و غیرمنتظره بود، وضعیت اقتصادی آنان بود.

خانه مادر شهید رئیسی پایین‌تر از حد معمول بود. در تهران نیز به خانه ایشان رفتم. خانه ایشان در قسمت معمولی شهر بود. بقیه عزیزان نیز در خانه‌های سازمانی دولتی با زندگی معمولی زندگی می‌کردند. خانه استاندار آذربایجان شرقی نیز یک آپارتمان معمولی بود. معاندان ایران بروند به خانه‌های این عزیزان و زندگی‌شان را ببینند. پاکی، صداقت و سادگی گویاتر از همه حرف‌ها و تهمت‌هاست. او ادامه داد: مردم عزیز کشورمان با وجود همه توطئه‌ها در کنار عزیزان‌شان ایستاده‌اند، چون آنان تمام خودشان را به میدان آورده‌اند و نمی‌شود برای این کار قیمت گذاشت. بسیاری از این عزیزان می‌توانستند خود و خانواده‌های‌شان طور دیگری زندگی کنند، اما این کار را نکردند.

او گفت: بعضی افراد برخی حرف‌ها را می‌زنند، به نحوی که آدم شرمش می‌آید آنها را بگوید. ترامپ در عربستان گفت اینها می‌برند و می‌چاپند و می‌دزدند، در‌حالی‌که آنان خودشان در برابر دیدگان جهان غارتگری و چپاول می‌کنند. پزشکیان ادامه داد: به این عزیزان که خدمتگزار مردم ایران هستند، افتخار می‌کنم. خدا ما را شرمنده این عزیزان نکند. بنده هر کاری از دستم بربیاید، برای خانواده‌های شهدای خدمت انجام می‌دهم. خدا به ما توان و قدرتی بدهد تا در مسیری که قدم برداشتیم و این عزیزان قدم برداشتند، ادامه دهیم.

قالیباف: از خسارت فقدان «رئیسی عزیز» فرصت بسازیم

محمدباقر قالیباف هم دیگر سخنران مراسم «پاسداشت شهدای خدمت» بود که با تسلیت اولین سالگرد آسمانی‌شدن رئیس‌جمهور فقید ایران، سیدابراهیم رئیسی و همراهان شهیدش‌ گفت: سال گذشته در چنین روزهایی پس از ساعت‌ها بهت و انتظار، کام مردم ایران، هم‌سنگران، دوستان و آشنایان آیت‌الله رئیسی از سانحه‌ای دردناک تلخ شد. به نوشته فرهیختگان، او افزود: یک رئیس‌جمهور پرتلاش و خستگی‌ناپذیر را که از سر صدق و صفا و صمیمیت برای مردم شبانه‌روز نمی‌شناخت، از دست دادیم. نه سنگینی کارها و نه آزردگی ناسپاسان، نتوانسته بود کوه استقامت رئیسی را بشکند و این عالم مجاهد را از گره‌گشایی در کار مردم باز‌بدارد. علاوه بر رئیس‌جمهور خدمتگزار، وزیر خارجه‌ای جهادگر و امام‌جمعه‌ای مردمی و استانداری انقلابی و دست‌اندرکاران حفاظت و پرواز را که هر‌‌کدام در کار خود خبره و مجاهد بودند‌ نیز از دست دادیم.

او بیان کرد: در عرض چند ساعت، ایران عزیز ما در فقدان این مردان بزرگوار و فداکار، غرق اشک و اندوه شد. مردم رئیسی و همراهانش را شهدای خدمت نام‌گذاری کردند تا نشان دهند قدر مسئولانی را که با ارزش‌های انقلاب نسبت وثیق‌تری دارند، خوب می‌دانند. این مردم بودند که در عرض چند ساعت و در طول چند روز تهدیدی را که می‌توانست ارکان حکمرانی ایران را به لرزه درآورد، به یک فرصت برای نمایش عقیده، علاقه و اقتدار خود تبدیل کردند.

قالیباف ادامه داد: مردم بودند که با هدایت دست پنهان الهی از سانحه‌ای بی‌جبران، لحظه‌ای با برکت در عمر انقلاب اسلامی ساختند. اگر این گواهی رهبر فرزانه انقلاب درباره شهید رئیسی را به یاد بیاوریم که برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است، بر همه چیز ترجیح داشت، راز و رمز این کشش مردمی هم روشن خواهد شد. او افزود: مردم بهتر از هر مرجع دیگری خدمتگزاری کریمانه و خالصانه را تشخیص می‌دهند و این منحصر به اشخاص نیست. این پیام روشن برای همه کارگزاران ایران اسلامی در همه دوره‌هاست که مردم را ولی‌نعمت خود بدانند. این موضوع منافاتی با مبانی فکر سیاسی اسلام ندارد، بلکه منطبق با قوی‌ترین منطق فکر سیاسی اسلام است. او تأکید کرد: مبنای شهید رئیسی در دولت‌داری، کار و امید و حرکت بود. برای همین، فرصت و توفیق پیدا کرده بود به‌جای پاسخ گزنده به بهانه‌جویان و خرده‌گیران، نصاب جدیدی از خدمتگزاری پیش چشم مردم ترسیم کند. این همان چیزی است که مطابق مکتب امام‌(ره) از رئیس‌جمهور ایران اسلامی انتظار می‌رود.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: دیگر حکمرانان کشور در حال و آینده نیز در هر سطحی از مسئولیت که باشند، صلاح و رضایت مردم را جز با تأمین متوازن عقلانیت، معنویت و عدالت به دست نخواهند آورد. اگر کسانی بدون فرصت‌طلبی سیاسی در پی زنده نگه‌داشتن راه و مرام رئیسی عزیز هستند، باید خود و دیگران را به اصول سه‌گانه مکتب امام راحل دعوت کنند و متعهد کنند. او ادامه داد: ما به تجربه دولت او برای ساختن آینده ایران نیازمندیم و این تجربه در این بیان رهبر انقلاب خلاصه می‌شود که او خودش را از دیگران برتر نمی‌دانست، خودش را در ردیف مردم، مثل مردم، در مواردی کوچک‌تر از مردم به حساب می‌آورد. با این نگاه، با این دید حکمرانی می‌کرد بر کشور و دولت را اداره می‌کرد و کارها را پیش می‌برد. برای خودش چیزی از این امکان سیاسی و اجتماعی نمی‌خواست، برداشت نمی‌کرد، همه توانش، همه نیرویش، همه در خدمت مردم بود. برای مردم بود، برای خدمت به بندگان خدا بود، برای اعتلا و ارتقای آبروی ملی و عزت ملی بود.

 مراسم سالگرد شهید امیرعبداللهیان در وزارت خارجه

در کنار مراسم پاسداشت شهدای خدمت در مجلس، مراسم گرامیداشت نخستین سالگرد شهادت دکتر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه فقید جمهوری اسلامی ایران نیز صبح دیروز چهارشنبه در محل وزارت امور خارجه برگزار شد. این مراسم با حضور چهره‌های برجسته‌ای ازجمله سید‌عباس عراقچی، علی‌اکبر صالحی، علی باقری و جمعی از کارکنان و مدیران وزارت امور خارجه، همراه با خانواده آن شهید برگزار شد. در ابتدای مراسم، ویدئویی از فعالیت‌ها، دیدارها و سفرهای رسمی شهید امیرعبداللهیان در دوره تصدی مسئولیت وزارت خارجه پخش شد که یادآور تلاش‌های بی‌وقفه و رویکرد فعال او در عرصه دیپلماسی بود. همچنین در بخشی از این برنامه، سردیس شهید امیرعبداللهیان با حضور عراقچی و فرزند شهید رونمایی شد. علی‌اکبر صالحی وزیر امور خارجه پیشین کشورمان، علی باقری‌ سرپرست وزارت خارجه در دولت سیزدهم و معاون سیاسی وزیر خارجه در زمان ریاست حسین امیرعبداللهیان بر دستگاه دیپلماسی، تعدادی از اعضای خانواده شهید امیرعبداللهیان و... از دیگر شرکت‌کنندگان در این مراسم بودند.

عراقچی: شهید امیرعبداللهیان، امیر ادب و اخلاق بود

در بخشی از مراسم، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه، درباره شخصیت مرحوم امیرعبداللهیان عنوان کرد: شهید امیرعبداللهیان قبل از همه برای ما یک دوست خوب، رفیق شفیق و همکار خوب بود. به گزارش ایسنا وی افزود: شهید امیرعبداللهیان در حوزه کاری خودشان به‌شدت توانمند‌ و در دوران وزارت‌شان خیلی موفق بودند. 

‌عراقچی با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی شهید امیرعبداللهیان از‌ جمله اخلاق و ادب گفت: از آقای امیر عبداللهیان به‌ عنوان امیر دیپلماسی یاد می‌شود و به نظر من در کنار آن، ایشان امیر ادب و اخلاق نیز بود. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی با اشاره به توجه شهید حسین امیرعبداللهیان به موضوع مقاومت و نقش او در عملیات وعده صادق‌1 گفت: ایشان در عملیات وعده صادق1 به‌خوبی ترکیب میدان و دیپلماسی را‌ پیش بردند و من در همان موقع به دانشجویان خودم گفتم عملکرد ایشان در عملیات وعده صادق‌1 و توجه هم‌زمان ایشان به دو مؤلفه میدان و دیپلماسی در آن ایام، به ‌عنوان یک کیس‌اِستادی قابل تدریس در کلاس‌های درس دیپلماسی است. او با بیان اینکه «همه ما به نیکی از شهید امیرعبداللهیان یاد می‌کنیم»، گفت: این بسیار مهم است که وقتی ما این دنیا را ترک می‌کنیم، از ما چگونه یاد می‌کنند.‌ باید مراقب باشیم‌ چه نامی بعد از مرگ از ما باقی می‌ماند و آیندگان چگونه از ما یاد می‌کنند.

صالحی: شهید امیرعبداللهیان مردی از تبار عقلانیت در میدان عمل بود

علی‌اکبر صالحی هم به ‌عنوان دیگر سخنران در این مراسم، با اشاره به اینکه سخن‌گفتن از فراق چنین شخصیتی، کاری بس دشوار است، گفت: با کمال افتخار، دعوت به سخن در این محفل را پذیرفتم تا ادای دینی به روح بلند شهدا، به‌ویژه شهدای گران‌قدر دیپلماسی،‌ آیت‌الله رئیسی و جناب آقای امیرعبداللهیان، کرده باشم. همچنین برای مقام معظم رهبری، سکان‌دار این انقلاب شکوهمند در این برهه حساس، آرزوی طول عمر و سلامتی دارم. به نوشته ایرنا، صالحی در ادامه سخنانش افزود: حضرت علی‌(ع) می‌فرماید «الموتُ صَعبٌ، ولکن فِراقُ الحبیبِ أصعب»؛ مرگ سخت است، اما جدایی از عزیزان سخت‌تر. فقدان شخصیتی همچون شهید امیرعبداللهیان نه‌تنها یک ضایعه، بلکه فرصتی برای تجدید عهد با راهی است که او به آن وفادار بود؛ راهی که میثاق با خداست. قرآن کریم می‌فرماید: «مِنَ المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیهِ»؛ در میان مؤمنان، مردانی هستند که به پیمان خود با خدا وفادار ماندند. برخی جان خود را فدا کردند و برخی در انتظارند، بی‌آنکه عهد خود را بشکنند.

امروز، ما در اینجا گرد آمده‌ایم تا با این راه نورانی تجدید پیمان کنیم. صالحی با اشاره به اینکه شهید امیرعبداللهیان از زمره مردانی بود که سراسر وجودش شور عبادت خالق و خدمت به خلق بود، افزود: در دورانی که توفیق خدمت در وزارت امور خارجه را داشتم، از نزدیک شاهد ویژگی‌های برجسته این مرد بزرگ بودم. او انسانی متواضع، گمنام‌دوست و به‌ دور از خودنمایی بود. شنیده‌ام‌ در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران تدریس‌ و با افتخار دانش و تجربه خود را به دانشجویان منتقل می‌کرد. این برای من مایه مباهات است که چنین شخصیتی در کسوت استادی، به تربیت نسل آینده همت گمارده بود. رئیس بنیاد ایران‌شناسی با تأکید بر اینکه شهید امیرعبداللهیان در رفع نیازهای مردم، با تمام توان تلاش می‌کرد و هیچ‌گاه از این مسئولیت شانه خالی نمی‌کرد، ادامه داد: امام حسین‌(ع) می‌فرماید‌ «إنَّ حَوائِجَ النّاسِ إلَیکُم مِن نِعَمِ اللَّهِ عَلَیکُم»؛ نیاز مردم به شما‌ از نعمت‌های الهی است. این نعمت را به نقمت تبدیل نکنید و اگر کسی از شما حاجتی خواست، تا حد توان آن را برآورده کنید.

شهید امیرعبداللهیان چنین بود؛ هر‌کس به او مراجعه می‌کرد، با تمام وجود برای رفع مشکلش می‌کوشید. به یاد دارم در عراق، با چه عشق و علاقه‌ای مسائل خانواده‌هایی را که با مشکلات حقوقی و قانونی مواجه بودند‌ پیگیری می‌کرد. او انسانی عمیقا مؤمن و مخلص بود؛ به‌گونه‌ای که هرکس با او معاشرت داشت، ایمان و اخلاصش را در وجود او حس می‌کرد. وزیر پیشین امور خارجه خاطرنشان کرد: شهید امیرعبداللهیان، مردی از تبار عقلانیت و عمل بود. او در مقام وزیر امور خارجه، حکمت را با سیاست، عمل را با اندیشه و اخلاق و عواطف را با دیپلماسی درآمیخت. تصمیماتش بر پایه خرد و استنباط درست از مسائل بود.

در میدان بحران، آرام و در برابر توفان‌ها استوار بود. به قول شاعر، «ما زنده به آنیم که آرام نگیریم‌/ موجیم که آسودگی ما عدم ماست‌». او دولتمردی با سعه صدر بود که خشم خود را فرو‌می‌خورد و هرگز کینه به دل نمی‌گرفت. صالحی افزود: او به دیپلماسی مقاومت اعتقاد راسخ داشت، اما مقاومت را نه‌صرفا واکنشی خشک، بلکه هنری می‌دانست که عزت، حکمت و مصلحت را با عقلانیت و هوشمندی درهم می‌آمیزد. به باور او، مقاومت ایستادگی‌ای پویا و حرکت با چشمانی باز، گام‌هایی استوار و دلی سرشار از ایمان بود. او خدمت صادقانه و بی‌تکلف را سرلوحه کار خود قرار داده بود. با زیردستان مهربان و با بالادستان محترمانه رفتار می‌کرد. نه اهل خودنمایی بود و نه خشم و تندی.

رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی ادامه داد: دیپلماسی برای او جهادی بود در راه خدا و مردم. جهاد در نگاه او تنها به میدان جنگ محدود نبود، بلکه تلاشی بود خالصانه برای سربلندی ملت. او با این باور زیست و با همین باور به شهادت رسید. یادش گرامی و راهش پررهرو باد. او افزود: این عزت و سربلندی با تدبیر، خدمت صادقانه و بی‌ریا‌ و تلاشی مداوم و بی‌هیاهو به دست می‌آید. تجربه گران‌سنگ جمهوری اسلامی نشان داده است اگر با تعهد و اخلاص در مسیر حق و خدمت به مردم گام برداریم، خداوند همراه ماست، حتی اگر دشمنان لبخند رضایت به ما نشان ندهند. صالحی در پایان با تأکید بر اینکه نام و یاد شهید امیرعبداللهیان در قلب مردم شریف ایران، همکارانش در وزارت امور خارجه‌ و نسل‌های آینده جاودانه خواهد ماند، گفت: مرگ برای مؤمن، نه پایان، بلکه دروازه‌ای به سوی زندگی ابدی است.

مولانا چه زیبا سروده است: «مرگ اگر مرد است، آید پیش من‌/ تا کشم خوش در کنارش تنگ‌‌تنگ‌/ من از او عمر ستانم جاودان‌/ او ز من رنگ‌ ستاند رنگ‌رنگ». اگر جسم امیرعبداللهیان امروز در میان ما نیست، روح بلندش همچنان با ماست. مرگ برای او و امثال او‌ نه پایان،‌ بلکه آغاز حیاتی نو است. در خاتمه، بهترین توصیف از این شهید والامقام آن است که او عاشقی بود بی‌قرار؛ عاشق وطن، عاشق خدمت به مردم‌ و بالاتر از همه‌ عاشق خدا. قرآن کریم می‌فرماید: «وَالَّذِینَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبّا لِلَّهِ»؛ آنان که ایمان آوردند، شدیدترین محبت را به خدا دارند. او با دلی زنده به عشق زیست و نامش بر جریده عالم به ثبت رسید. «هرگز نمیرد آن که دلش زنده شد به عشق».

 

منبع: sharghdaily-1011444

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو