hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > راهنمای شکایت از پزشکان متخلف

راهنمای شکایت از پزشکان متخلف

سالانه ۱۵ تا ۱۶ هزار پرونده شکایت از جامعه پزشکی به دست سازمان نظام پزشکی کشور می‌رسد و به گفته رئیس این سازمان، آمار شکایت‌ها در مقایسه با سال قبل آن افزایش پیدا کرده است.
بیشتر بخوانید

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق ؛ سالانه پرونده‌های متعددی در خصوص قصور‌های پزشکی در کشور تشکیل می‌شود و پای پزشکان زیادی به دادگاه‌ها باز می‌شود. سال گذشته حدود ۱۵ هزار پرونده قصور پزشکی در سازمان پزشکی قانونی تشکیل شد که از این تعداد، ۶۷۶۰ مورد محکوم و ۸۲۸۱ مورد تبرئه شدند.

 

آن طور که سازمان پزشکی قانونی کشور می‌گوید، بیشترین شکایات مردم از پزشکان در سال گذشته مربوط به دندانپزشکان با ۲۱۹۰ مورد شکایت، جراحان پلاستیک و ترمیمی با ۸۹۱ مورد و جراحان عمومی با ۷۹۳ مورد شکایت بوده است.

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور هم می‌گوید: بیشترین شکایات از پزشکان در سال ۱۴۰۳ بعد از دندانپزشکان و متخصصان زیبایی دندان، پوست و مو، جراحی، زنان و زایمان، ارتوپدی و گوش و حلق و بینی بوده است.

سالانه ۱۵ تا ۱۶ هزار پرونده شکایت از جامعه پزشکی به دست سازمان نظام پزشکی می‌رسد و به گفته رئیس این سازمان، این آمار پارسال در مقایسه با سال قبلش رشد ۱۰ درصدی داشت که عمده آنها در حوزه زیبایی بودند.

قصور پزشکی نوعی جرم است و در بسیاری از کشور‌ها بیمارانی که دچار آسیب‌های ناشی از خطای پزشکی شده‌اند، می‌توانند از طریق مراجع قضایی درخواست غرامت کنند. اثبات این نوع خطا‌ها نیاز به مدارک پزشکی و گواهی متخصصان دارد و در برخی موارد پزشکان با مجازات‌های سنگینی از جمله جریمه مالی، تعلیق پروانه پزشکی و محرومیت از طبابت رو‌به‌رو می‌شوند. در ایران هم علاوه بر این مجازات، پزشک ممکن است به حبس یا پرداخت دیه کامل یک انسان محکوم شود. دیه‌ای که سالانه مبلغ آن تغییر می‌کند و به ماه وقوع اشتباه پزشک (ماه حرام یا غیر حرام) هم بستگی دارد.

قصور پزشکی دو نوع عمدی و غیرعمد دارد و در صورتی که جرم واقع‌شده مرتبط با حرفه پزشکی باشد و اثبات شود - مثل اینکه پزشک به دلیل قصور در جراحی موجب صدمه دیدن بیمار شود -، فرد آسیب‌دیده یا زیان‌دیده می‌تواند برای طرح شکایت و مطالبه دیه یا خسارت به مراجع قضایی مراجعه کند یا در سازمان نظام پزشکی شکایت خود را ثبت کند. مجازات‌ها می‌توانند جنبه‌های کیفری، حقوقی و انتظامی داشته باشند و در مراجع مختلف مانند دادگاه‌های کیفری و سازمان نظام پزشکی رسیدگی شوند. اگر پزشک به دلیل خطای خود باعث فوت بیمار شود، ممکن است به قتل شبه‌عمد محکوم شود که در این صورت، پرداخت دیه به خانواده متوفی ضروری است. نحوه محاسبه دیه در پزشکی قانونی و تعیین دیه بیمار در قصورات پزشکی، بسیار تخصصی است و پس از بررسی و ارائه نظریه پزشکی قانونی، دادگاه درصد و میزان دیه را تعیین می‌کند.

برای اثبات قصور پزشکی در دادگاه، ارائه یک سری مدارک و شواهد مستند ضروری است. مدارکی مثل پرونده پزشکی بیمار که شامل سوابق درمانی و اقدامات انجام‌شده است، تصاویر ناحیه آسیب‌دیده قبل و بعد از عمل، دفترچه درمانی که نشان دهنده روند مراجعه و دریافت خدمات پزشکی است، نسخه‌های دارویی تجویزشده و رسید‌های پرداختی و هزینه‌های درمان که دریافت خدمات از پزشک مربوطه را اثبات کند. این مدارک نقش مهمی در بررسی پرونده و اثبات خطای پزشکی در مراجع قضایی دارند.

منبع: sharghdaily-1006747

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو