hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > بازار بورس مبهم است

بازار بورس مبهم است

در روز گذشته دلار، طلا و سکه تحرکات صعودی نشان دادند اما بورس روز بدی را پشت سرگذاشت و با خروج سنگین پول مواجه شد. البته بسیاری از کارشناسان تغییر مسیر بازارها در روز شنبه را پیش‌بینی کرده بودند. دیروز از گردونه معاملات سهام حدود ۴هزار میلیارد تومان پول حقیقی خارج شد.
بیشتر بخوانید

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق ؛  در حالی که بازارها در انتظار برگزاری مذاکرات ایران با تروئیکای اروپایی و دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا بودند، تعویق مذاکرات روند بازارهای دارایی را تغییر داد. هرچند جزئیات دقیقی درباره دلیل این تعویق منتشر شده است اما خروجی این اتفاق به تغییر استراتژی معامله‌گران منجر شد.

در روز گذشته دلار، طلا و سکه تحرکات صعودی نشان دادند اما بورس روز بدی را پشت سرگذاشت و با خروج سنگین پول مواجه شد. البته بسیاری از کارشناسان تغییر مسیر بازارها در روز شنبه را پیش‌بینی کرده بودند. دیروز از گردونه معاملات سهام حدود ۴هزار میلیارد تومان پول حقیقی خارج شد.

در همین میان برخی از کارشناسان با اشاره به زمان اصلاح و استراحت بازار سهام، عقب‌نشینی شاخص‌ها از صعود را به این موضوع مرتبط می دانند. از سوی دیگر، برخی تحلیلگران تغییر مسیر بازار سرمایه از پیشروی به سمت سطوح بالاتر را به طور مشخص به رشد دلار و ابهام در سناریو‌های خوشبینانه سیاسی گره می‌زنند. آنها می‌گویند فعل‌وانفعالات سیاسی شرایط بازارها را مبهم کرده است. تحولات قیمتی روز گذشته، تصویری چندوجهی از وضعیت کنونی بازارها ارائه می‌دهد.

واکنش فوری ارز، طلا و سهام نشان می‌دهد بازارها همچنان از محدوده ثبات خارج هستند و براساس سیگنال‌های انتشار یافته از اخبار سیاسی حرکت می‌کنند. همزمان با اعلام تعویق گفت‌وگوهای سیاسی، تغییرات درخور توجهی در رفتار معامله‌گران ایجاد شد. اما یکی از نکات مهم در بین بازارها ترس سهامداران و قرار گرفتن در صف فروش بود. تحلیلگران معتقدند ممکن است استراتژی فروش در روزهای آینده نیز تکرار شود. اما آنچه حائز اهمیت است اینکه در چنین فضایی، معامله‌گران باید بیش از گذشته به مدیریت ریسک توجه کنند و از تصمیم‌گیری‌های ناگهانی پرهیز کنند. آیا بازار در روزهای آینده می‌تواند از این شوک عبور کند یا باید منتظر موج‌های بزرگ‌تری از فشار فروش باشیم؟ این ابهامی است که پاسخ آن، بیش از هر چیز به تحولات سیاسی پیش ‌رو مرتبط است. این در حالی است که بازار سهام وارد فاز جدیدی از رونق شده بود.

رشد نمادهای کوچک‌تر بازار در هفته قبل نویدبخش تمدید رونق بورس بود. به‌خصوص اینکه رشد ارزش معاملات و عبور میانگین آن از ۱۸هزار میلیارد تومان، سیگنالی مهم از بهبود تقاضا مخابره می‌کرد. کارشناسان معتقدند نوسان محدود قیمت دلار و کاهش فاصله نرخ رسمی و آزاد ارز می‌تواند فشار هزینه‌ای را برای صنایع وارداتی کاهش دهد. گزارش‌های فروردین شرکت‌ها رشد ۴۰درصدی درآمد نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهند و نقش مهمی در تحریک بازار دارند. نسبت P/E بازار در محدوده ۸واحد است که فضای مناسبی برای رشد آتی فراهم می‌کند. همچنین ارزش دلاری بازار به ۱۴۰میلیارد دلار رسیده و ثبات ارزی می‌تواند آن را به بالای ۲۰۰میلیارد دلار نیز برساند.

اما اکنون این سناریو با ابهام مواجه است. ابهامات وضعیت بازار در حالی است که ۶۲روز است که وزارت اقتصاد بدون وزیر اداره می‌شود. ۱۲اسفندماه وزیر اقتصاد با رای نمایندگان مجلس برکنار شد و از آن تاریخ این وزارتخانه بدون وزیر اداره می‌شود. گفته می‌شد در هفته جاری احتمالا وزیر پیشنهادی اقتصاد معرفی شود اما هنوز گزارش دقیقی در این خصوص منتشر نداشته؛ این در حالی است که سکانداری وزارت اقتصاد نیز با توجه به شرایط و مشکلات اقتصادی کنونی نقش مهمی در استراتژی معامله‌گران ایفا می‌کند.

 

منبع: sharghdaily-1002066

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو