به گزارش خبرنگار پایگاه خبری رویداد ایران، این همایش با مشارکت دانشگاه باقرالعلوم(ع) و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سالن همایشهای بینالمللی غدیر قم برگزار شد.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی افزود: حقوق بشر غربی که پس از جنگ جهانی دوم تدوین شد، مبتنی بر نگاهی تکساحتی به انسان و قطع ارتباط با منابع متعالی الهی است. این نگاه، عقلانیتهای دینی و فلسفی را نادیده گرفته و با نگاهی انحصارطلبانه تنها گفتمان لیبرالی را معیار قرار میدهد.
وی با تأکید بر اینکه فرهنگها و مکاتب فکری شرق، همچون اسلام و بودیسم، به دلیل ناسازگاری با این چارچوب، مورد حذف یا تقابل قرار میگیرند، اظهار داشت: آنچه به نام حقوق بشر از سوی غرب تبلیغ میشود، در عمل معیارهای دوگانهای دارد و تنها در جهت منافع قدرتهای سلطهگر به کار گرفته میشود.
دکتر واعظی با اشاره به ضرورت تدوین منظومهای بدیل از حقوق بشر در رهیافت شرقی گفت: حقوق بشر شرقی بر پایه احترام به کرامت ذاتی انسان و تفاوتهای فرهنگی ملتها، امکان ارائه الگوی عادلانهتری از حقوق بشر را دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با استناد به آیات قرآن و سیره پیامبر اسلام(ص)، تأکید کرد: آموزههای اسلامی، برابری انسانها را اصل میداند و این میتواند مبنای یک نظم حقوقی انسانی و غیرسلطهگرایانه باشد. وی افزود: «الناس من عهد آدم الی یومنا هذا مثل أسنان المشط»؛ و هیچ قوم یا نژادی بر دیگری برتری ندارد.
همایش «حقوق بشر در رهیافت شرقی» در روزهای ۹ و ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور استادان حوزه و دانشگاه، اندیشمندان داخلی و بینالمللی، در قم برگزار شد.