محمد ثابت اقلیدی توضیح داد: طرح "شیراز کهن" که تپه پوستچی، قصر ابونصر و برمدلک را در بر میگیرد و طی ۱۴ ماه اجرا خواهد شد، گامی مهم در راستای توسعه پایدار گردشگری و معرفی پیشینه غنی فرهنگی دشت شیراز است.
او گفت: شیراز به عنوان یکی از کانونهای تمدنی ایران، از دوران پیش از تاریخ تاکنون، نقش مهمی در شکلگیری فرهنگ و تمدن ایرانی داشته است و بسیاری از آثار تاریخی این منطقه نیازمند مطالعات جامع و ساماندهی علمی هستند. طرح "شیراز کهن" به دنبال تهیه برنامهای منسجم برای حفاظت، معرفی و بهرهبرداری هوشمندانه از این ظرفیتهای تاریخی است.
ثابت اقلیدی گفت: اهداف کلیدی این طرح، ایجاد هماهنگی بین دستگاههای اجرایی، توسعه پژوهشهای باستانشناسی و معرفی ارزشهای فرهنگی این محوطهها به عموم مردم است. همچنین، این پروژه میتواند با ایجاد فرصتهای شغلی و جذب گردشگر، به رشد اقتصادی منطقه کمک کند.
او، انعقاد قراردادهای پژوهشی با دانشگاهها را نمادی از تعهد نهادهای علمی و اجرایی به حفظ میراث ملی دانست، افزود: نتایج این پژوهش میتواند الگویی برای توسعه مبتنی بر میراث فرهنگی در سایر شهرهای استان فارس باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس همچنین با تأکید بر ضرورت اجرای این طرح، افزود: حفاظت از این آثار، نه تنها هویت تاریخی شیراز را تقویت میکند، بلکه مسیر را برای توسعه صنعت گردشگری هموار خواهد ساخت.
ثابت اقلیدی گفت: طرح "شیراز کهن" به عنوان یک پروژه زیربنایی، میتواند چهره فرهنگی شیراز را در سطح ملی و بینالمللی بیش از پیش پررنگ کند.
به روز رسانی پایگاه داده اطلاعات مکانی گردشگری فارس
ثابتاقلیدی همچنین گفت: در قالب یک قرارداد پژوهشی، پایگاه داده اطلاعات مکانی گردشگری و سرمایهگذاری گردشگری استان فارس ساماندهی و به روزرسانی و آماده استفاده خواهد شد.
او افزود: در راستای تدوین پایگاه دادهای جامع و بروزرسانی، این طرح علاوه بر مستندسازی دقیق وضعیت کنونی، شناسایی چالشها و فرصتهای پیش روی گردشگری فارس را نیز در دستور کار دارد.
ثابت اقلیدی ادامه داد: هدف نهایی این طرح، ایجاد یک بستر مستحکم برای توسعه گردشگری و جذب سرمایهگذاریهای جدید از طریق ارتقای شفافیت و دسترسی به اطلاعات معتبر میباشد.
او با بیان اینکه طرح جامع گردشگری استان فارس سال ۱۳۹۲ تهیه شده و اکنون باید زیرساختهای اطلاعاتی این طرح با روشهای جدید بروزرسانی شود، گفت: اطلاعات گردشگری و سرمایهگذاری به صورت پراکنده در اسناد و مدارک اداره کل، مراجع ذیصلاح، مالکان و بهره برداران تأسیسات گردشگری موجود است، اما نبود یکپارچگی و به روز نبودن دادهها، مانع از دسترسی به تصویر واقعی و جامع از ظرفیتها، چالشها و فرصتهای موجود شده است.
ثابت اقلیدی افزود: این پژوهش با تلفیق منابع اطلاعاتی متنوع (اسناد اداری، دادههای میدانی، فرمهای آماری و مصاحبههای هدفمند) و استفاده از ابزارهای تحلیلی پیشرفته اطلاعات مکانی، رویکردی نوین در تدوین پایگاه داده اطلاعات مکانی گردشگری ارائه میدهد.
انتهای پیام