علینژاد: بودجه کشتی بیش از ۲۲ میلیارد است نه ۹ میلیارد
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش با حضور در خبرگزاری تسنیم گفت که بودجه فدراسیون کشتی برای سال ۹۹ بیش از ۲۲ میلیارد تومان است.
مهدی علینژاد معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان با حضور در خبرگزاری تسنیم، پیرامون مسائل مختلف صحبت کرد.
* کرونا از جنگ جهانی هم بدتر است
علینژاد درباره شرایط فدراسیونهای ورزشی گفت: در چند ماه آخر سال گذشته حمایت ویژهای از فدراسیونهای المپیکی کردیم و مبالغ قابل توجهی پرداخت شد و تحرک خوبی شکل گرفته بود. در واقع آماده بودیم که سال جدید را خوب و پرقدرت شروع کنیم و المپیک خوبی را پشت سر بگذاریم، اما کرونا همه دنیا را تحت تاثیر قرار داد و با اتفاقی مواجه شدیم که بینظیر بود.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: شرایط جهان بهگونهای شده که بخشهای مختلف تعطیل شدند و آسیب دیدند که این شرایط برای ورزش نیز وجود داشت. در واقع آسیب بزرگ ورزش همین تعویق المپیک بود. در گذشته تجربه عدم برگزاری المپیک وجود داشت که البته مربوط به زمان جنگ جهانی و این اتفاقات بود. کرونا از جنگ جهانی هم بدتر است، چون همه دنیا را درگیر کرده است. این وضعیت به فدراسیونهای ما ضربه زد و تعطیلات جدی در حوزه ورزش ایجاد شد. البته چارهای هم نداشتیم، چون حفظ سلامتی ورزشکاران برای ما بسیار مهم بود.
* عجلهای برای شروع اردوها نداریم
علینژاد عنوان کرد: این ویروس هنوز ناشناخته است. تلاش کردیم قهرمانان را تا جایی که میتوانیم، به لحاظ مالی و ... حفظ کنیم. بر همین اساس به فدراسیونها توصیه کردیم که حقوق بدهند، همچنین پاداش 97 را شروع به پرداخت کردیم و کمیته ملی المپیک هم حقوق 6 ماه دوم را داد. مقرر شد که نظارت آنلاین بر تمرینات وجود داشته باشد. به دلیل شیوع کرونا و وضعیتی که کشور دارد، منابع دولت محدود شده و ما هم دریافتیهای کمی داشتیم. به همین دلیل به فدراسیونها نیز به اندازه حقوق پرداخت کردیم. در هفته جاری تلاش میکنیم یک پرداخت بهتر را نیز داشته باشیم که منوط به دریافت از خزانه است.
وی گفت: در ورزش روند خوبی داشتیم، اما کرونا آسیب جدی زد. امیدوارم شرایط بهگونهای پیش برود که به شرایط عادی برگردیم. با وزارت بهداشت صحبت کردیم و تفاهم اولیه هم شده که با رعایت پروتکلها، اردوهای ملی به صورت قرنطینه آغاز شود. البته عجلهای برای شروع اردوها نداریم، چون رویدادی در 2020 به جز کشتی در دسامبر نداریم که آن یک رویداد هم محل تردید است.
* درباره بازگشایی اماکن ورزشی تصمیم نمیگیریم
وی گفت: ما هم به دنبال بازگشایی حداکثری اماکن و سالنهای ورزشی هستیم، اما خطراتی وجود دارد. به همین دلیل باید مصوبات ستاد مبارزه با کرونا را اجرا کنیم و نمیتوانیم ریسک را بپذیریم. ما در وزارت ورزش در این باره تصمیمگیر نیستیم.
* مقایسه کردن با فوتبال غلط است
علینژاد با بیان اینکه برخی از ورزشکاران دیگر رشتهها خودشان را با فوتبال مقایسه میکنند و به نظرم این موضوع غلط است، خاطرنشان کرد: جنس فوتبال تفاوت دارد و میبینیم که در سایر کشورها نیز برگزار میشود. ضمن اینکه آن گردش مالی در فوتبال قابل قیاس با سایر رشتهها نیست. این رشته در فضای باز و بدون تماشاگر برگزار میشود. برای سال 99 هم احتمالاً بتوانیم مجوز برگزاری لیگهای انفرادی و همچنین فوتبال و والیبال که برخوردی ندارند را بگیریم، ولی بعید میدانم این اتفاق برای بسکتبال و هندبال رخ دهد.
* نهادهای نظارتی حرفی درباره ابطال انتخابات دوومیدانی نزدند
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اتفاقات مجمع انتخاباتی فدراسیون دوومیدانی در سال 98 به تسنیم گفت: سال قبل در شرایطی که وضعیت کرونا سبکتر از الان بود، میخواستیم به وضعیت فدراسیون دوومیدانی سامان بدهیم و این عزم را داشتیم که این اتفاق بیفتد. این مجمع سرانجام برگزار شد، اما با توجه به تعداد نفراتی که در آن شرکت داشتند، شکل قانونی پیدا نکرد.
وی افزود: بهانه کسانی که در مجمع شرکت نکردند، بحث کرونا بود، در حالی که انتخابات فدراسیون جانبازان و معلولین چند روز بعد بدون مشکل برگزار شد. در واقع مشخص بود که یک عزم برای عدم حضور برخی اعضای مجمع وجود دارد که در این عزم نیامدن، منافع دوومیدانی دیده نشده بود. تلاش ما این بود که مجمع انتخاباتی دوومیدانی را برگزار کنیم و این کار را نیز انجام دادیم، اما پس از مشکلی که درخصوص فرد امضا کننده در هیئت آذربایجان غربی وجود داشت، تعداد اعضا اشکال داشت و خلاف آییننامه بود. بر همین اساس وزارت ورزش انتخابات را باطل کرد. هیچ نهاد نظارتی در این باره نامهنگاری با ما نداشت. اینکه گفته شده نهادهای نظارتی یا بازرسی کل کشور در این باره مطلبی را گفتهاند، دروغ محض است. ابطال انتخابات فدراسیون دوومیدانی، تصمیمی بود که وزارت ورزش راساً خودش گرفت، چون ما به دنبال شفافیت و صداقت هستیم.
علینژاد اظهار داشت: کسانی در شرایط امروز دوومیدانی مقصر هستند که در آن روز به مجمع نیامدند. حالا کرونا بدتر شد و به اینجا رسید. نکته حالب اینکه همین افراد میگویند که چرا انتخابات برگزار نمیشود، در حالی که شرایط بدتر شده بود. به هر حال ثبتنام انجام شد و تا امروز (دوشنبه) نیز فرصت هست که اعتراض به صلاحیتها اولیه صورت بگیرد. اگر شرایط بهگونهای باشد که بتوانیم انتخابات را در تهران برگزار کنیم، این کار را انجام میدهیم، اما فعلاً شرایط پایتخت قرمز است. ضمن اینکه انتخابات را نمیتوان آنلاین برگزار کرد.
* حاشیههای ووشو، پسلرزه انتخاباتی است؛ نگران آینده این رشته نیستم
رئیس پیشین فدراسیون ووشو درباره حاشیههایی که پیرامون این رشته ایجاد شده، خاطرنشان کرد: شرایط فدراسیون ووشو در 13 سال گذشته مشخص است. این رشته 10 سال در اوج بوده که این مسئله تقریباً در ورزش ایران کمنظیر است. نایب قهرمانیهای ووشو تا 2017 ادامه داشت، تا اینکه در آن سال به مقام قهرمانی رسیدیم. همچنین در سال 2018 قهرمان جام جهانی و در 2019 قهرمان دنیا شد و در 2018 در ردههای سنی عنوان قهرمانی دنیا در مجموع ساندا و تالو را به دست آورد. این نشان دهنده اوج موفقیت یک ورزش است.
وی اضافه کرد: در تاریخ بازیهای آسیایی، ووشو قبل از ورود من به فدراسیون یک نقره در 1998 بانکوک، یک طلا و یک نقره در 2002 بوسان و یک نقره و دو برنز در 2006 دوحه بدست آورده بود. آن یک طلا نیز توسط حسین اوجاقی کسب شد که یک استعداد خودرو بود. در دورههای بعدی که من وارد فدراسیون شده بودم، در 2010 گوانگژو 3 طلا و 3 برنز، در 2014 اینچئون یک طلا و 3 نقره و یک برنز و در 2018 جاکارتا 2 طلا و 4 نقره کسب کردیم. در واقع مجموعاً 6 طلا داشتیم، آن هم در حالی که در 2018 یک وزن کم شده بود.
علینژاد گفت: ووشو قابلیتهای زیادی برای موفقیت داشته و دارد، بهطوری که در سال 2017 یک تیم مجزا را به بازیهای کشورهای اسلامی فرستادیم و 6 طلا کسب شد. یک تیم دیگر به یونیورسیاد رفت و حاصل تلاش تیم اعزامی 4 نفره سه طلا و یک نقره بود. برای مسابقات جهانی هم یک تیم دیگر رفت و 4 طلا و یک نقره در مردان و سه طلا در بانوان کسب شد. این موفقیت بزرگی است که یک رشته میتواند سه تیم آماده کند و طلاهای زیادی هم بگیرد. آنقدر در ووشو طلا کسب شده که برخی فکر میکنند عادی شده یا شاید مسابقه سطح پایین بوده، در حالی که در 2007 از یک طلایی که در مسابقات جهانی گرفته بودیم، خیلی خوشحال بودیم. باید این نکته را نیز بگویم که کسب مدال در ووشو هر روز سختتر از قبل میشود، چون این رشته در حال گسترش است و وارد المپیک هم که شده است.
وی ادامه داد: در چنین مجموعهای که عملکرد مقتدرانهای داشت و رئیس آن نیز چهار دوره با صد درصد آرا انتخاب شده بود، رئیس جدید در یک فضای رقابتی وارد فدراسیون میشود. تبعات چنین انتخاباتی ممکن است چند وقت ادامه داشت، اما اینها چیزهای مهمی نیست. ووشو پتانسیل بالایی دارد و رئیسش نیز همان مسیر قبلی را میرود. من به عنوان کسی که سیزده سال در فدراسیون بودم و الان هم عضو هیئت رئیسه فدراسیون جهانی هستم، نسبت به آینده ووشو نگرانی ندارم. این حاشیهها نیز پس لرزههای انتخابات است و طبیعی بوده و جای نگرانی وجود ندارد.
* ماجرای قرارداد خواهران منصوریان در MMA و ادامه فعالیت در تیم ملی ووشو
علینژاد درباره اینکه در خبرها آمده بود که خواهران منصوریان وارد MMA شدهاند، گفت:در فدراسیون جهانی ووشو قانونی وجود ندارد که ورزشکاران پس از حضور در مسابقات MMA دیگر نتوانند در ووشو فعالیت کند. در بوکس چنین قانونی وجود دارد، اما در ووشو چنین قانونی وجود ندارد و ورزشکار میتواند در مسابقات حرفهای یا رشتههای دیگر برود و بعد در مسابقات ووشو شرکت کند. از این جهت نگرانی وجود ندارد، اما فرآیند انتخابی در تیم ملی ووشو موضوعی دیگر است.
* سعادتمند برای سفر به اروپا از وزارت ورزش مجوز نگرفت
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان درباره سفر مدیرعامل استقلال به اروپا برای مذاکره با شفر و استراماچونی گفت: سعادتمند، مجوزی از وزیر یا بنده برای رفتن به اروپا نگرفت. جمعبندی او و احتمالاً برخی از اعضای هیئت مدیره استقلال این بود که برای گرفتن تخفیف و چیزی به شبیه به آن به اروپا برود. موضوعی که در رسانهها خواندیم. اینطور نیست که مجوز سفر سعادتمند را داده یا از او خواسته باشیم به سفر برود. تصمیمی بوده که شخصا به عنوان مدیرعامل باشگاه گرفته است. برای این سفر دلایلی چون مذاکره برای گرفتن تخفیف از شفر و استراماچونی یا چیزی شبیه به آن عنوان شده تا در فضای رودررو و چشم در چشم بنشینند و صحبت کنند. باید او برگردد و زمانی که برگشت، جلسهای خواهیم داشت تا بدانیم دلیل این سفر چه چیزی بوده و ثمرات آن به چه شکل بوده است تا در جریان نتایج قرار بگیریم.
* برخی مهاجران ورزشی زندگی سختی در خارج از ایران دارند
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان درباره بحث مهاجرت ورزشکاران گفت: بخشی از مهاجرتهای ورزشکاران به دلایل اقتصادی است. برخی از آنهایی که رفتند، زندگی سختی دارند و برای یک تمرین باید مسافت زیادی طی کنند و در کمپهایی زندگی میکنند که در ایران این کار را نمیکنند. مهاجرت موضوع تازهای نیست و معمولاً اختصاص به نخبگان دارد. میزان مهاجرت در نخبگان ورزشی نسبت به سایر حوزهها کمتر است. باید تلاش کنیم که انگیزه ورزشکاران را بالا ببریم. آنها هم باید بدانند که هیچ جا ایران نمیشود.
* دستگاهها برای استخدام مدالآوران باید اقدام کنند
وی درباره مشکلات استخدام ورزشکاران تاکید کرد: مسائلی مربوط به استخدام، سربازی و ... برای قهرمانان و مدالآوران به صورت قانون در کشور وجود دارد و اقداماتی هم در این باره انجام شده است. با این وجود زمانی که یک نفر دیپلم دارد، نمیتواند استخدام شود. واقعاً در این شرایط ورزشکاران که میتوانند راحت وارد دانشگاه شوند، این کار را انجام بدهند چرا که لازمه استخدام، داشتن حداقل مدرک فوق دیپلم است. اینکه دیپلم ندارند و به دانشگاه نرفتهاند، تقصیر وزارت ورزش است؟ استخدام نیاز به شرایط خاص قانونی دارد و باید براساس آن صورت بگیرد. از دستگاههای دیگر نیز میخواهم کمک کنند، تاکنون استخدامها در وزارت ورزش بوده و باید سایر دستگاهها نیز وارد شوند.
* تسنیم؛ رسانه منتقدِ با انصاف
علینژاد در پایان گفت: حتما این موضوع را از قول من بنویسید که تسنیم را یک رسانه منتقدِ با انصاف میدانم که رعایت عدالت را میکند و نقدها براساس نگاه کارشناسانه است. این مسئله میتواند یک مدل کاری برای یک رسانه متعهد باشد که منافع ملی را در نظر میگیرد.
* کرونا از جنگ جهانی هم بدتر است
علینژاد درباره شرایط فدراسیونهای ورزشی گفت: در چند ماه آخر سال گذشته حمایت ویژهای از فدراسیونهای المپیکی کردیم و مبالغ قابل توجهی پرداخت شد و تحرک خوبی شکل گرفته بود. در واقع آماده بودیم که سال جدید را خوب و پرقدرت شروع کنیم و المپیک خوبی را پشت سر بگذاریم، اما کرونا همه دنیا را تحت تاثیر قرار داد و با اتفاقی مواجه شدیم که بینظیر بود.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: شرایط جهان بهگونهای شده که بخشهای مختلف تعطیل شدند و آسیب دیدند که این شرایط برای ورزش نیز وجود داشت. در واقع آسیب بزرگ ورزش همین تعویق المپیک بود. در گذشته تجربه عدم برگزاری المپیک وجود داشت که البته مربوط به زمان جنگ جهانی و این اتفاقات بود. کرونا از جنگ جهانی هم بدتر است، چون همه دنیا را درگیر کرده است. این وضعیت به فدراسیونهای ما ضربه زد و تعطیلات جدی در حوزه ورزش ایجاد شد. البته چارهای هم نداشتیم، چون حفظ سلامتی ورزشکاران برای ما بسیار مهم بود.
* عجلهای برای شروع اردوها نداریم
علینژاد عنوان کرد: این ویروس هنوز ناشناخته است. تلاش کردیم قهرمانان را تا جایی که میتوانیم، به لحاظ مالی و ... حفظ کنیم. بر همین اساس به فدراسیونها توصیه کردیم که حقوق بدهند، همچنین پاداش 97 را شروع به پرداخت کردیم و کمیته ملی المپیک هم حقوق 6 ماه دوم را داد. مقرر شد که نظارت آنلاین بر تمرینات وجود داشته باشد. به دلیل شیوع کرونا و وضعیتی که کشور دارد، منابع دولت محدود شده و ما هم دریافتیهای کمی داشتیم. به همین دلیل به فدراسیونها نیز به اندازه حقوق پرداخت کردیم. در هفته جاری تلاش میکنیم یک پرداخت بهتر را نیز داشته باشیم که منوط به دریافت از خزانه است.
وی گفت: در ورزش روند خوبی داشتیم، اما کرونا آسیب جدی زد. امیدوارم شرایط بهگونهای پیش برود که به شرایط عادی برگردیم. با وزارت بهداشت صحبت کردیم و تفاهم اولیه هم شده که با رعایت پروتکلها، اردوهای ملی به صورت قرنطینه آغاز شود. البته عجلهای برای شروع اردوها نداریم، چون رویدادی در 2020 به جز کشتی در دسامبر نداریم که آن یک رویداد هم محل تردید است.
* درباره بازگشایی اماکن ورزشی تصمیم نمیگیریم
وی گفت: ما هم به دنبال بازگشایی حداکثری اماکن و سالنهای ورزشی هستیم، اما خطراتی وجود دارد. به همین دلیل باید مصوبات ستاد مبارزه با کرونا را اجرا کنیم و نمیتوانیم ریسک را بپذیریم. ما در وزارت ورزش در این باره تصمیمگیر نیستیم.
* مقایسه کردن با فوتبال غلط است
علینژاد با بیان اینکه برخی از ورزشکاران دیگر رشتهها خودشان را با فوتبال مقایسه میکنند و به نظرم این موضوع غلط است، خاطرنشان کرد: جنس فوتبال تفاوت دارد و میبینیم که در سایر کشورها نیز برگزار میشود. ضمن اینکه آن گردش مالی در فوتبال قابل قیاس با سایر رشتهها نیست. این رشته در فضای باز و بدون تماشاگر برگزار میشود. برای سال 99 هم احتمالاً بتوانیم مجوز برگزاری لیگهای انفرادی و همچنین فوتبال و والیبال که برخوردی ندارند را بگیریم، ولی بعید میدانم این اتفاق برای بسکتبال و هندبال رخ دهد.
* نهادهای نظارتی حرفی درباره ابطال انتخابات دوومیدانی نزدند
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اتفاقات مجمع انتخاباتی فدراسیون دوومیدانی در سال 98 به تسنیم گفت: سال قبل در شرایطی که وضعیت کرونا سبکتر از الان بود، میخواستیم به وضعیت فدراسیون دوومیدانی سامان بدهیم و این عزم را داشتیم که این اتفاق بیفتد. این مجمع سرانجام برگزار شد، اما با توجه به تعداد نفراتی که در آن شرکت داشتند، شکل قانونی پیدا نکرد.
وی افزود: بهانه کسانی که در مجمع شرکت نکردند، بحث کرونا بود، در حالی که انتخابات فدراسیون جانبازان و معلولین چند روز بعد بدون مشکل برگزار شد. در واقع مشخص بود که یک عزم برای عدم حضور برخی اعضای مجمع وجود دارد که در این عزم نیامدن، منافع دوومیدانی دیده نشده بود. تلاش ما این بود که مجمع انتخاباتی دوومیدانی را برگزار کنیم و این کار را نیز انجام دادیم، اما پس از مشکلی که درخصوص فرد امضا کننده در هیئت آذربایجان غربی وجود داشت، تعداد اعضا اشکال داشت و خلاف آییننامه بود. بر همین اساس وزارت ورزش انتخابات را باطل کرد. هیچ نهاد نظارتی در این باره نامهنگاری با ما نداشت. اینکه گفته شده نهادهای نظارتی یا بازرسی کل کشور در این باره مطلبی را گفتهاند، دروغ محض است. ابطال انتخابات فدراسیون دوومیدانی، تصمیمی بود که وزارت ورزش راساً خودش گرفت، چون ما به دنبال شفافیت و صداقت هستیم.
علینژاد اظهار داشت: کسانی در شرایط امروز دوومیدانی مقصر هستند که در آن روز به مجمع نیامدند. حالا کرونا بدتر شد و به اینجا رسید. نکته حالب اینکه همین افراد میگویند که چرا انتخابات برگزار نمیشود، در حالی که شرایط بدتر شده بود. به هر حال ثبتنام انجام شد و تا امروز (دوشنبه) نیز فرصت هست که اعتراض به صلاحیتها اولیه صورت بگیرد. اگر شرایط بهگونهای باشد که بتوانیم انتخابات را در تهران برگزار کنیم، این کار را انجام میدهیم، اما فعلاً شرایط پایتخت قرمز است. ضمن اینکه انتخابات را نمیتوان آنلاین برگزار کرد.
* حاشیههای ووشو، پسلرزه انتخاباتی است؛ نگران آینده این رشته نیستم
رئیس پیشین فدراسیون ووشو درباره حاشیههایی که پیرامون این رشته ایجاد شده، خاطرنشان کرد: شرایط فدراسیون ووشو در 13 سال گذشته مشخص است. این رشته 10 سال در اوج بوده که این مسئله تقریباً در ورزش ایران کمنظیر است. نایب قهرمانیهای ووشو تا 2017 ادامه داشت، تا اینکه در آن سال به مقام قهرمانی رسیدیم. همچنین در سال 2018 قهرمان جام جهانی و در 2019 قهرمان دنیا شد و در 2018 در ردههای سنی عنوان قهرمانی دنیا در مجموع ساندا و تالو را به دست آورد. این نشان دهنده اوج موفقیت یک ورزش است.
وی اضافه کرد: در تاریخ بازیهای آسیایی، ووشو قبل از ورود من به فدراسیون یک نقره در 1998 بانکوک، یک طلا و یک نقره در 2002 بوسان و یک نقره و دو برنز در 2006 دوحه بدست آورده بود. آن یک طلا نیز توسط حسین اوجاقی کسب شد که یک استعداد خودرو بود. در دورههای بعدی که من وارد فدراسیون شده بودم، در 2010 گوانگژو 3 طلا و 3 برنز، در 2014 اینچئون یک طلا و 3 نقره و یک برنز و در 2018 جاکارتا 2 طلا و 4 نقره کسب کردیم. در واقع مجموعاً 6 طلا داشتیم، آن هم در حالی که در 2018 یک وزن کم شده بود.
علینژاد گفت: ووشو قابلیتهای زیادی برای موفقیت داشته و دارد، بهطوری که در سال 2017 یک تیم مجزا را به بازیهای کشورهای اسلامی فرستادیم و 6 طلا کسب شد. یک تیم دیگر به یونیورسیاد رفت و حاصل تلاش تیم اعزامی 4 نفره سه طلا و یک نقره بود. برای مسابقات جهانی هم یک تیم دیگر رفت و 4 طلا و یک نقره در مردان و سه طلا در بانوان کسب شد. این موفقیت بزرگی است که یک رشته میتواند سه تیم آماده کند و طلاهای زیادی هم بگیرد. آنقدر در ووشو طلا کسب شده که برخی فکر میکنند عادی شده یا شاید مسابقه سطح پایین بوده، در حالی که در 2007 از یک طلایی که در مسابقات جهانی گرفته بودیم، خیلی خوشحال بودیم. باید این نکته را نیز بگویم که کسب مدال در ووشو هر روز سختتر از قبل میشود، چون این رشته در حال گسترش است و وارد المپیک هم که شده است.
وی ادامه داد: در چنین مجموعهای که عملکرد مقتدرانهای داشت و رئیس آن نیز چهار دوره با صد درصد آرا انتخاب شده بود، رئیس جدید در یک فضای رقابتی وارد فدراسیون میشود. تبعات چنین انتخاباتی ممکن است چند وقت ادامه داشت، اما اینها چیزهای مهمی نیست. ووشو پتانسیل بالایی دارد و رئیسش نیز همان مسیر قبلی را میرود. من به عنوان کسی که سیزده سال در فدراسیون بودم و الان هم عضو هیئت رئیسه فدراسیون جهانی هستم، نسبت به آینده ووشو نگرانی ندارم. این حاشیهها نیز پس لرزههای انتخابات است و طبیعی بوده و جای نگرانی وجود ندارد.
* ماجرای قرارداد خواهران منصوریان در MMA و ادامه فعالیت در تیم ملی ووشو
علینژاد درباره اینکه در خبرها آمده بود که خواهران منصوریان وارد MMA شدهاند، گفت:در فدراسیون جهانی ووشو قانونی وجود ندارد که ورزشکاران پس از حضور در مسابقات MMA دیگر نتوانند در ووشو فعالیت کند. در بوکس چنین قانونی وجود دارد، اما در ووشو چنین قانونی وجود ندارد و ورزشکار میتواند در مسابقات حرفهای یا رشتههای دیگر برود و بعد در مسابقات ووشو شرکت کند. از این جهت نگرانی وجود ندارد، اما فرآیند انتخابی در تیم ملی ووشو موضوعی دیگر است.
* سعادتمند برای سفر به اروپا از وزارت ورزش مجوز نگرفت
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان درباره سفر مدیرعامل استقلال به اروپا برای مذاکره با شفر و استراماچونی گفت: سعادتمند، مجوزی از وزیر یا بنده برای رفتن به اروپا نگرفت. جمعبندی او و احتمالاً برخی از اعضای هیئت مدیره استقلال این بود که برای گرفتن تخفیف و چیزی به شبیه به آن به اروپا برود. موضوعی که در رسانهها خواندیم. اینطور نیست که مجوز سفر سعادتمند را داده یا از او خواسته باشیم به سفر برود. تصمیمی بوده که شخصا به عنوان مدیرعامل باشگاه گرفته است. برای این سفر دلایلی چون مذاکره برای گرفتن تخفیف از شفر و استراماچونی یا چیزی شبیه به آن عنوان شده تا در فضای رودررو و چشم در چشم بنشینند و صحبت کنند. باید او برگردد و زمانی که برگشت، جلسهای خواهیم داشت تا بدانیم دلیل این سفر چه چیزی بوده و ثمرات آن به چه شکل بوده است تا در جریان نتایج قرار بگیریم.
* برخی مهاجران ورزشی زندگی سختی در خارج از ایران دارند
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان درباره بحث مهاجرت ورزشکاران گفت: بخشی از مهاجرتهای ورزشکاران به دلایل اقتصادی است. برخی از آنهایی که رفتند، زندگی سختی دارند و برای یک تمرین باید مسافت زیادی طی کنند و در کمپهایی زندگی میکنند که در ایران این کار را نمیکنند. مهاجرت موضوع تازهای نیست و معمولاً اختصاص به نخبگان دارد. میزان مهاجرت در نخبگان ورزشی نسبت به سایر حوزهها کمتر است. باید تلاش کنیم که انگیزه ورزشکاران را بالا ببریم. آنها هم باید بدانند که هیچ جا ایران نمیشود.
* دستگاهها برای استخدام مدالآوران باید اقدام کنند
وی درباره مشکلات استخدام ورزشکاران تاکید کرد: مسائلی مربوط به استخدام، سربازی و ... برای قهرمانان و مدالآوران به صورت قانون در کشور وجود دارد و اقداماتی هم در این باره انجام شده است. با این وجود زمانی که یک نفر دیپلم دارد، نمیتواند استخدام شود. واقعاً در این شرایط ورزشکاران که میتوانند راحت وارد دانشگاه شوند، این کار را انجام بدهند چرا که لازمه استخدام، داشتن حداقل مدرک فوق دیپلم است. اینکه دیپلم ندارند و به دانشگاه نرفتهاند، تقصیر وزارت ورزش است؟ استخدام نیاز به شرایط خاص قانونی دارد و باید براساس آن صورت بگیرد. از دستگاههای دیگر نیز میخواهم کمک کنند، تاکنون استخدامها در وزارت ورزش بوده و باید سایر دستگاهها نیز وارد شوند.
* تسنیم؛ رسانه منتقدِ با انصاف
علینژاد در پایان گفت: حتما این موضوع را از قول من بنویسید که تسنیم را یک رسانه منتقدِ با انصاف میدانم که رعایت عدالت را میکند و نقدها براساس نگاه کارشناسانه است. این مسئله میتواند یک مدل کاری برای یک رسانه متعهد باشد که منافع ملی را در نظر میگیرد.