این در حالی بود که دی ماه سال قبل، محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت مسکن اعلام کرد وزارت ارشاد تاکنون درخواست و تقاضایی را برای تولید مسکن جامع هدف خود (خبرنگاران و هنرمندان) ارائه نکرده است اما در عین حال، وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده این وزارتخانه آمادگی دارد برای ساخت مسکن هنرمندان و خبرنگاران با وزارت ارشاد همکاری کند.
اما متاسفانه تا به امروز تفاهمنامهای در این رابطه امضا نشده و بخش عمدهای از اجرایی شدن این اقدام به وزارت ارشاد محول شد و وزارت مسکن منتظر اقدامات وزارت ارشاد ماند؛ وزارت ارشاد برای اجرایی شدن این طرح نمایندهای به وزارت مسکن معرفی کرد تا این همکاری برای ارائه مسکن به خبرنگاران بیشتر شود.
بعد از اعلام آمادگی وزارت مسکن، توپ به زمین وزارت ارشاد افتاد و حالا خبرنگاران از وزارتخانهای که بهصورت مستقیم با آنها در ارتباط است مطالبه دارند و این وزارت ارشاد است که باید به صورت جدی پیگیر این مطالبه باشد، چرا که خبرنگاران هر سال منعکس کننده تفاهمنامههای مشترک وزارت مسکن با وزارتخانههای مختلف در راستای تأمین مسکن افراد مرتبط با آن وزارتخانه ها هستند و از تفاهمنامه وزارت مسکن با وزارت ارشاد خبری نیست؛ این در حالی اتفاق میافتد که با اختصاص زمین از وزارت کشاورزی و اختصاص وام 18 درصدی به پروژههای اقدام ملی بهانهای برای اجرایی نشدن این مهم وجود ندارد.
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده است طولانی شدن فرآیند امضای تفاهمنامه بین دو وزارتخانه به دلیل برخی اختلافنظرها بوده است و با دستور وزیر مسکن قرار بر این شده موانع رفع و تا کمتر از یک ماه آینده این تفاهمنامه به سرانجام برسد.
سید عباس صالحی همچنین در خبری که از طرف این وزارتخانه برای رسانهها ارسال شده اعلام کرد: معاونان مربوطه دو وزارتخانه بحثها را با هم پیش برده و پس از اعلام نظر محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در مورد ساخت مسکن خبرنگاران به صورت مکتوب و شفاهی مطرح کردم با توجه به اینکه موضوع ساخت مسکن خبرنگاران عمومیتر شده بنابراین باید در روند تعیین تکلیف و ساخت آن تسریع شود.
لزوم شفافسازی اختلافات وزارت ارشاد و مسکنهنوز مشخص نیست که اختلافنظرهای وزارت ارشاد و وزارت مسکن در چه موضوعاتی بوده و لازم است این موارد شفافسازی شود؛ شاید رسانهها پیشنهاداتی برای حل این اختلافات داشته باشند اما آنچه انتظار میرود این است که وزارت ارشاد به عنوان متولی امر پیگیر موضوع باشد و در راستای معرفی خبرنگاران به این طرح ساز و کار مناسبی داشته باشد؛ چرا که خبرنگاران، خاطره خوشی از همکاریهای وزارت ارشاد با وزارتخانههای دیگر ندارند نمونه اخیر آن اهدای هدیه اینترنت رایگان به خبرنگاران بود.
هنوز ساز و کار مناسبی برای شناسایی خبرنگاران برای دریافت این هدیه وجود ندارد و وزارت ارتباطات در این راستا بهصورت مستقل عمل کرد و این موضوع باعث شد برخی خبرنگاران نتوانند از این هدیه استفاده کنند.
وزارت ارشاد میتواند در این راستا از پتانسیل انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران ایران که در این راستا فعالیتهایی هم داشته استفاده کند.