بر اساس دادههای منحصربهفرد بزرگترین و دقیقترین پایگاه داده اطلاعات سفر جهان و شاخص گذرنامه هنلی، انجمن بینالمللی حملونقل هوایی (IATA) قدرتمندترین و ضعیفترین پاسپورتهای جهان را بر اساس تعداد مقاصد مسافرتی قابل دسترس بدون نیاز به ویزا در سال ۲۰۲۵ رتبهبندی و سنگاپور با دسترسی بدون ویزا به ۱۹۵ از ۲۲۷ مقصد جهانی موجود در لیست، عنوان دارنده قدرتمندترین پاسپورت جهان را از آن خود کرد. پاسپورت ژاپن در رتبه دوم اکنون به ۱۹۳ مقصد بدون ویزا دسترسی میدهد.
به گزارش ایمنا؛ کشورهای عضو اتحادیه اروپا شامل فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با کسب رتبه اشتراکی نخست در سال ۲۰۲۴، همه دو پله در سال جاری سقوط کردند و در جایگاه سوم قرار گرفتند. فنلاند و کره جنوبی نیز به آنها ملحق شدند. پاسپورت این ۶ کشور اجازه دسترسی بدون ویزا را در سال ۲۰۲۵ به ۱۹۲ مقصد میدهند.
جایگاه چهارم فهرست حاضر بسیار شلوغ و گروهی متشکل از هفت کشور اتحادیه اروپا شامل اتریش، دانمارک، ایرلند، لوکزامبورگ، هلند، نروژ و سوئد است که امکان سفر به ۱۹۱ مقصد بدون نیاز به ویزا را فراهم میکند. کشورهای بلژیک، پرتغال، سوئیس، بریتانیا و نیوزلند که امکان سفر به ۱۹۰ مقصد را بدون نیاز به ویزا دارد، در رتبه پنجم قرار گرفتند.
ایالات متحده آمریکا در سال جاری یکی از بزرگترین سقوطکنندگان در لیست قدرتمندترین پاسپورتهای جهان بود و در جایگاه نهم قرار گرفت. دارندگان پاسپورت این کشور میتوانند بدون نیاز به ویزا از ۱۸۶ مقصد بازدید کنند. در مقابل، امارات متحده عربی به نخستین و تنها کشور عربی تبدیل شد که در این لیست جای دارد و از بزرگترین صعودکنندگان این رتبهبندی در دهه گذشته بود. این کشور از سال ۲۰۱۵ دسترسی بدون ویزا به ۷۲ مقصد دیگر را تضمین و ۳۲ پله صعود کرده است تا با دسترسی بدون ویزا به ۱۸۵ مقصد جهانی، آخرین جایگاه فهرست قدرتمندترین پاسپورتهای جهان را از آن خود کند.
۱۰ رتبه برتر قدرتمندترین پاسپورتهای جهان در سال ۲۰۲۵
سنگاپور: ۱۹۵
ژاپن: ۱۹۳
فرانسه، آلمان، اسپانیا، ایتالیا، کره جنوبی و فنلاند: ۱۹۲
سوئد، اتریش، دانمارک، هلند، ایرلند، لوکزامبورگ و نروژ: ۱۹۱
پرتغال، سوئیس، انگلستان، بلژیک و نیوزلند: ۱۹۰
یونان و استرالیا: ۱۸۹
مالت، کانادا و لهستان: ۱۸۸
چک: ۱۸۷
استونی، ایالات متحده، لتونی و مجارستان: ۱۸۶
لیتوانی، اسلوونی، لتونی و امارات متحده عربی: ۱۸۵
کمقدرتترین پاسپورت دنیا
پاسپورت افغانستان در سال ۲۰۲۵ همچنان در انتهای لیست شاخص هنلی قرار دارد و با از دست دادن دسترسی بدون ویزا به دو مقصد دیگر در سال ۲۰۲۴، بزرگترین شکاف جابهجایی را در تاریخ ۱۹ ساله این شاخص ایجاد کرده است.
منبع: etemadonline-694258