hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > سیاسی > آیا این بار مجمع تشخیص به FATF رای خواهد داد؟

آیا این بار مجمع تشخیص به FATF رای خواهد داد؟

دو لایحه باقی مانده FATF در حالی به مجمع تشخیص مصلحت نظام بازگشته‌اند که به گفته یکی از اعضای این مجمع احتمالا این بار موافقان بیشتری خواهند داشت و تصویب میشود. با این حال مخالفین همچنان پیگیری مجدد لوایح را سرپوش بر ناکارآمدی دولت در اینده میخوانند.

به گزارش شرق؛ فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت روز سه شنبه در جمع خبرنگاران از برگشت FATF به مجمع تشخیص با دستور رهبری خبر داد. این خبر البته جدید نبود و به نظر میرسد تاکید مجدد او روی بررسی مجدد دو لایحه سی اف تی و پالرمو، پاسخی به حواشی اخیر آن بود که ظاهرا آخرین تقلاهای مخالفان است. از جمله روزنامه کیهان که حتی در واکنش به همین سخنان سخنگوی دولت چهاردهم درباره FATF نیز نوشته که او درباره بی تاثیری احتمالی این تصمیم در آینده نزدیک بهانه‌تراشی میکرده و‌ این به زبانی دیگر و ناخودآگاه تایید بر موضع مستند کیهان درباره اف ای تی اف و دستاویز جدید دولت برای سرپوش بر ناکارآمدی احتمالی خود در آینده است.

 

با این همه احتمالا این بار برخلاف دفعات قبل، مخالفین این لوایح راه به جایی نخواهند برد. این را سیدمحمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به خبر انلاین میگوید و توضیح میدهد که این دفعه وزنه موافقان FATF سنگین تر است. او میگوید:«فضای مجمع که به افراد آن بستگی دارد. با توجه به اقداماتی که قبلاً صورت گرفته، شرایط الان مثل آن دوره ای که FATF رد شد، نیست چراکه قرار است با نظر رهبری دوباره مورد بررسی قرار بگیرد و هم اینکه من فکر می کنم چه آقای پزشکیان و مخصوصاً وزیر اقتصاد و تا حدی هم وزیر امور خارجه، اگر به مجمع بیایند و توضیحاتی ارائه بدهند و به اعضا بگویند که در اثر اجرا نشدن FATF چقدر کشور ضرر کرده و تا چه اندازه مشکلات برای کشور ایجاد شده احتمال اینکه به تصویب برسد، وجود دارد البته نمی توان به صورت صد در صد و قاطع این را گفت».

 

علاوه بر او، علاالدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز در گفت و گو با خبرگزاری برنا در مورد پیوستن ایران به FATF، گفته که مجمع تشخیص مصلحت نظام یک جایگاه قانونی برای تصمیم گیری است و آنها هر تصمیمی بگیرند طبیعتا تصمیمی است که به صلاح کشور است. او همچنین در پاسخ به این سوال که ایا از نگاه او پیوستن ما به گروه ویژه اقدام مالی باعث ایجاد گشایش‌های اقتصادی در کشور میشود یا خیر، اظهار کرده:« خیلی‌ها تردید دارند که با پیوستن ما گشایش ایجاد شود ولی حداقل خاصیتش این است که کشورهایی که به بهانه عدم پیوستن ما به  اف ای تی اف با ما در حوزه  بانکی همکاری نمی کنند این بهانه از آنها گرفته می‌شود».

 

منبع: sharghdaily-958263

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو