حمیدرضا بهگذر: فاطمه مهاجرانی در نشست خبری هفتگی خود که در محل برگزاری «بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال» برگزار شد، با تقدیر از مردم برای مشارکت در پویش «دو درجه کمتر»، اظهار کرد: این پویش را رئیسجمهوری آغاز کرد و با عذرخواهی از سوی او همراه بود. البته پیش از این نیز برخی رؤسای جمهور نسبت به موارد دیگری عذرخواهی داشتند، دکتر پزشکیان هم در زمینه تأمین انرژی از مردم عذرخواهی کردند. در ادامه نشست دیروز، فاطمه مهاجرانی در پاسخ به «شرق» در رابطه با پرونده فساد ۶۰ هزار تنی برنج توضیحاتی را ارائه کرد.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش «شرق» مبنی بر اینکه «با توجه به وجود برخی گزارشها از ورود ۶۰ هزار تن برنج تقلبی با فساد بالغ بر هزارو ۵۰۰ میلیارد تومانی، آیا دولت تحقیقاتی در این زمینه داشته و از این اتفاق گزارشی به سازمان بازرسی و قوه قضائیه داده شده است؟ برنامه دولت و وزارت جهاد در مقابله با فساد چیست؟» گفت: طبق گزارش وزارت جهاد کشاورزی، اختلاط برنجهای گرانقیمت و ارزانقیمت در برخی محمولهها مشاهده شده است. برخی اخبار غیرمعتبر اعلام کردهاند این برنجها فاسد یا آلوده هستند، اما وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرده که هیچگونه آلودگیای در این برنجها وجود ندارد.
وی ادامه داد: تنها موضوع اختلاط برنجهای با قیمتهای مختلف بوده که باعث ایجاد این اشتباه شده است و احتمال دارد این برنجها مسترد یا با نرخ متعادل و بر اساس قیمت ترکیبی به فروش برسند.
مهاجرانی یادآور شد: گزارشهای سازمان غذا و دارو و استاندارد نشان میدهند برنجها کاملا سالم و بدون آلودگی هستند و تنها مسئله، کیفیت پخت و نحوه دمکشی این برنجهاست. مهاجرانی افزود: طبق گزارش وزارت جهاد کشاورزی نیز هیچگونه آلودگی و فسادی در این برنجها وجود نداشته است.
ایران و مصر میتوانند در برقراری صلح در منطقه اثر بیشتری بگذارند
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش دیگری درباره دیدار اخیر رئیسجمهوری با همتای مصری خود در قاهره، تأکید کرد: محور این دیدار، گسترش تعاملات بین ایران و مصر است و دو کشور میتوانند در برقراری صلح در منطقه اثر بیشتری بگذارند و امنیت و ثبات در منطقه، به نفع همه خواهد بود.
در حال رایزنیهای دیپلماتیک برای بازگشایی سفارتخانههای ایران و سوریه هستیم
وی در پاسخ به پرسشی درباره انتشار برخی اخبار در زمینه برنامه دولت برای بازگشایی سفارت ایران در سوریه، گفت: برای ما اهمیت دارد حکومتی مبتنی بر آرای مردم و حفظ تمامیت سرزمینی سوریه وجود داشته باشد. جلوگیری از رشد و گسترش تروریسم برای ما و منطقه مهم است تا سوریه و سایر کشورهای پیرامونی آسیب نبینند. درباره سفارتخانه نیز رویکرد ما دیپلماتیک است و هم ما و هم آنان آمادگی داریم و در حال رایزنیهای دیپلماتیک برای بازگشایی سفارتخانههای دو کشور هستیم. مهاجرانی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره سرانجام و آثار درخواست دولت از مردم برای صرفهجویی در مصرف انرژی، یادآور شد: در این پویش، حدود پنج درصد کاهش مصرف گاز و سه درصد کاهش مصرف برق را داشتیم. مردم همراهی خوبی داشتند و نیاز داریم میزان صرفهجویی به ۱۰ درصد برسد.
اقتصاد ما سالهاست مردم را رنج داده
وی در پاسخ به پرسشی درباره نگرانیهای مردم از وضعیت اقتصادی و سیاستهای ارزی اخیر دولت، گفت: مردم بهطور طبیعی حق دارند نگران باشند. وقتی دردی وجود دارد، نباید به فردی که درد دارد بگوییم هیچ دردی احساس نکند. درد، نشانهای از وجود یک مشکل است و اقتصاد ما سالهاست که مردم را رنج داده است. ما تردیدی در این موضوع نداریم و از همراهی مردم قدردانی میکنیم.
سخنگوی دولت با اشاره به قوانین بالادستی مانند قانون برنامه هفتم که کاهش تنوع ارزها را پیشبینی کرده است، گفت: دولت به همراه بانک مرکزی تلاش کرده است با یکپارچهسازی ارزها و کاهش فاصله آنها، به ثبات ارزی کشور کمک کند. این اقدام یکی از اولویتهای دولت است که نهتنها به حذف رانت و فساد میانجامد، بلکه از تولید نیز حمایت میکند. وی تأکید کرد: یکی از آثار مثبت این سیاست، حمایت از تولید داخلی است. کالاهایی که پیشتر با ارز ارزان وارد کشور میشدند، حالا با تغییرات ارزی، امکان صادرات برای کالاهای ایرانی فراهم شده است.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره توجه به قانون توسعه هفتم و رویکرد حداقل مداخله دولت در بازار و اینکه در این زمینه چه اقداماتی انجام داده تا کشور بتواند به سمت ثبات اقتصادی برود؟ گفت: برنامه ملی تولید و اشتغال، برنامه ملی حمایت از اقشار آسیبپذیر، برنامه ملی رفع ناترازیها، برنامه ملی کاهش تورم و برنامههای ملی طرحهای پیشران بهعنوان بستههای عملیاتی ملی با دستور رئیسجمهور تشکیل شده و با کمک کارشناسان دانشگاهی جلسات بهصورت خیلی مشخص و مرتب در حال انجام است. امیدواریم شاهد وضعیت بهتری در طول یک مدت زمان معنادار باشیم.
مهاجرانی یادآور شد: در فاصله زمانی انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم و تحویل دولت به رئیسجمهور، به دلیل فشار و بحرانی که کشور تجربه کرد، مردم ایران همدلی در مشکلات داشتند و این در کنترل شرایط و ثبات بازار مؤثر بود.
منبع: sharghdaily-954609