(تصاویر) ناموفق ترین خودروهای تاریخ مرسدس بنز
مرسدس بنز را باید بهنوعی تاریخ زنده صنعت خودروسازی توصیف کرد که از زمان ساخت نخستین خودروی خود در سال ۱۸۸۵ توسط کارل بنز یکی از تاثیرگذارترین نامها در صنعت اتومبیلسازی بوده است. اعتبار مرسدس بنز البته یکشبه به دست نیامده و این کمپانی محصولات بسیار موفق و سرشناسی را روانه بازار کرده است. با این وجود حتی این کمپانی بزرگ نیز از اشتباه مصون نبوده و در طول تاریخ خود محصولات ناموفقی را روانه بازار کرده است. در ادامه قصد داریم تعدادی از ناموفق ترین خودروهای تاریخ مرسدس بنز در طول تاریخچه درخشان این کمپانی را مرور کنیم.
ناموفق ترین خودروهای مرسدس بنز در تاریخ این کمپانی
در ادامه تعدادی از خودروهای ناموفق تاریخ مرسدس بنز را معرفی میکنیم که نتوانستند در حد انتظارات ظاهر شوند و لیاقت درج لوگوی ستاره سهپر این کمپانی را نداشتهاند. این خودروها البته لزوماهمگی شکستهای تجاری نبودهاند؛ بلکه برخی از آنها علیرغم ثبت فروشهای قابل توجه دارای ایرادات و اشکالاتی بوده و در حد و اندازه نام مرسدس بنز نبودهاند.
همانطور که در ادامه مشاهده خواهید کرد، لیست گفتهشده دربرگیرنده انواع و اقسام اتومبیلهای مرسدس بنز از مینی ونهای عجیب و غریب گرفته تا سدانهای لوکس و بسیار گرانقیمت خواهد بود.
مرسدس بنز کلاس A مدل W168
سال های عمر: ۱۹۹۶ – ۲۰۰۵
در سال 1997 نخستین خبرهای مربوط به ساخت خودروی هاچبک مرسدس بنز A-Class بهعنوان نخستین اتومبیل دیفرانسیل جلوی این کمپانی بهطور گسترده منتشر شد. مرسدس بنز در آن زمان سمبل طراحی مهندسی در دنیا بود و انتظارات از خودروی کلاس A بسیار بالا بود. با این وجود W168 هرگز نتوانست در حد انتظارات ظاهر شود.
با این وجود مشکل اصلی وانئو کیفیت پایین آن بود که به اعتبار برند مرسدس بنز لطمه زیادی زد. کابین این خودرو از پلاستیکهای بیکیفیت طراحی شده بود و سیستم تعلیق آن نیز بسیار خشک بود. از سوی دیگر موتور خودرو نیز اصلا عملکرد بهینهای نداشت و قیمت بهمراتب بالاتر آن در مقایسه با مینی ونهای بهتر و باکیفیتتری مثل اوپل زفیرا و رنو سینیک نیز باعث عدم گرایش خریداران به این خودرو شدند.
نتیجه این اتفاق فروش بسیار پایین تنها 15555 دستگاهی این خودرو در نخستین سال عرضه مدل Vaneo به بازار بود که در آخرین سال حیات آن به تنها 6417 دستگاه کاهش پیدا کرد. در نتیجه پس از تنها سه سال مدل Vaneo از خط تولید کنار گذاشته شد تا کوتاهترین عمر را در میان تمامی مرسدس بنزهای مدرن داشته باشد.
مرسدس بنز 170 H
سالهای عمر: ۱۹۳۶ – ۱۹۳۹
یکی دیگر از ناموفق ترین خودروهای تاریخ مرسدس بنز نیز مدل 170 H بود که بار دیگر سعی داشت با ارائه مشخصاتی جذاب در زمان خود به موفقیت برسد؛ اما چنین نشد. مرسدس بنز سعی داشت روی قیمت پایین و مصرف سوخت این خودروی دیفرانسیل عقب قورباغهای شکل مانور دهد.
البته برخی پیشرفتهای این خودرو نسبت به مدل Navara مثل کیفیت بهتر بدنه و کابین آن را از لحاظ طراحی و فنی در موقعیت بهتری قرار داده بود؛ اما قیمت بهمراتب بالاتر آن در مقایسه با خودروی ناوارا مهمترین دلیل شکست آن به شمار میرود. البته ناوارا پیکاپ توانمندی بود؛ اما رانندگان نمیتوانستند بپذیرند که با پرداخت قیمت یک مرسدس بنز، وانتی از نیسان را سوار شوند! همین مساله باعث شد که رفتهرفته مرسدس بنز X-Class از خط تولید کنار گذاشته شود.
البته در ادامه مرسدس سعی کرد با استفاده از یک موتور 3.5 لیتری V6 دیزلی مربوط به سری E-Class خود این پیکاپها را شخصیتر کند؛ اما این مساله نیز تنها افزایش قیمت بیشتر آن را در پی داشت. در نهایت فروش جهانی این مدل در سال نخست عرضه به بازار تنها 16700 دستگاه بود و در سالهای بعدی نیز با افت زیادی روبرو شد. در نتیجه عمر این خودروی مرسدس بنز از چهار سال بیشتر نشد.
مرسدس بنز کلاس R
سالهای عمر: ۲۰۰۶ – ۲۰۱۳
خودروی مرسدس بنز کلاس R نیز یکی دیگر از شکستهای بزرگ تاریخ مدرن مرسدس بنز است. این مینی ون که در واقعیت چیزی بیش از یک نعشکش با القاب و ادعاهای بزرگ نبود، سعی داشت با ارائه مشخصاتی فوقالعاده مثل هفت صندلی بزرگ و جادار، موتور قدرتمند R63 AMG با قدرت 503 اسب بخار و صفر تا صد کمتر از پنج ثانیه و امکانات لوکس علاقمندان را به خود جذب کند؛ اما به هیچ توفیقی نرسید.
مرسدس بنز SLK/SLC R172 البته مشخصات فنی درخشانی داشت. مصرف سوخت این خودرو کمتر از 7 لیتر در هر صد کیلومتر بود و موتور توانمند چهار سیلندر 2.1 لیتری آن نیز قدرتی 201 اسب بخاری داشت. در عین حال، گشتاور بسیار بالای این خودرو که در دور موتور 1600 در اختیار راننده قرار میگرفت مهمترین مشخصه آن بود که شتابگیری صفر تا صد 6.5 ثانیهای را برای آن رقم زده بود.
در عین حال مشکل بزرگ موتورهای توربودیزل تاخیر اولیه در شتابگیری و ارائه ناگهانی گشتاور است که باعث میشود استفاده از آنها برای یک خودروی اسپرت مناسب نباشد. در نتیجه، مدل SLK/SLC R172 هرگز نتوانست درخشش اتومبیلهای اسپرتی مثل مرسدس بنز کلاس C نسل W204 را تکرار کند و خیلی زود از خاطرهها فراموش شد.
مرسدس بنز EQS (2021 تا به امروز)
پرچمدار کنونی خودروهای سدان الکتریکی مرسدس بنز و نتیجه بلندپروازیهای اروپاییها در ساخت ماشینهای برقی احتمالا یکی از بزرگترین شکستهای تجاری این کمپانی در طول تاریخش خواهد بود. سرمایهگذاری مرسدس روی اتومبیلهای برقی تا جایی پیش رفت که در سال 2021 پرچمدار خودروهای این کمپانی، سری S با مدل EQS جایگزین شد تا قمار بزرگ این غول خودروسازی آلمان آغاز شود.
میباخ در اصل اوایل قرن حاضر توسط کمپانی مادر مرسدس بنز، دایملر، خریداری و بهعنوان برندی مستقل معرفی شد. همچنین نخستین محصول این خودروساز لوکس نیز در دو مدل مختلف 57 و 62 (طولهای 5.7 متری و 6.2 متری) با لوکسترین کابین و امکانات ممکن و یک موتور V12 دو توربو 5.5 لیتری روانه بازار شد.
مطابق انتظار، سلبریتیها و ثروتمندان دنیا خیلی زود شروع به خرید این میباخ کردند؛ اما یک مشکل بزرگ در این خودرو در ادامه شکست آن را در پی داشت. مدلهای 57 و 92 میباخ هردو روی پلتفرم مرسدس بنز کلاس اس W140 متعلق به سال 1991 ساخته شده بودند. دایملر در آن زمان ابایی از تعبیه بهترین قابلیتهای صنعت اتومبیل در پلتفرمی اینچنین قدیمی نداشت و حتی مشکلی نیز با طراحی بینهایت نزدیک آن به مدلهای پیشین مرسدس بنز نشان نداد.
دایملر در آن زمان متوجه نبود که وقتی کسی برای خرید یک خودرو ۳۵۰ هزار دلار پرداخت میکند، دنبال یک مرسدس بنز نیست؛ بلکه قصد خرید یک خودروی فوق لوکس و منحصربفرد همتراز با بنتلی یا رولز رویس را دارد! این تفکر دایملر در آن زمان، میباخ ۵۷ و ۶۲ را به یکی از ناموفق ترین خودروهای تاریخ مرسدس بنز تبدیل کرد.
منبع: خبرآنلاین
منبع: faradeed-220596