شاخص آلودگی در تهران
براساس دادههای شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، صبح امروز شاخص آلودگی هوا در تهران 126 و در وضعیت نارنجی رنگ قرار دارد. همچنین این شاخص در 24 ساعت گذشته عدد 121 و وضعیت ناسالم را نشان میدهد.
شاخص آلودگی در خوزستان
بعد از دو روز متوالی استان خوزستان از وضعیت خطرناک و قهوهای رنگ خارج شد. گرچه دو ایستگاه مسجد سلیمان شرکت نفت و ایستگاه بهبهان در خوزستان در وضعیت قرمز و ناسالم برای تمامی گروههاست. شاخص آلودگی در این دو ایستگاه به ترتیب 177 و 171 است. ایستگاه شوشتر، خرمشهر، شادگان، هندیجان، امیدیه، رامهرمز و آبادان در وضعیت نارنجی قرار دارند.
شاخص آلودگی در بوشهر
در استان بوشهر دو ایستگاه بندر دیلم، خورموج و کنگان قهوهای رنگ و در وضعیت خطرناک است. شاخص در این دو ایستگاه به ترتیب روی عدد 448 و 500 قرار دارد.
ایستگاه خورموج هم در وضعیت بنفش و شاخص روی عدد 269 قرار دارد. ایستگاه منطقه ویژه اقتصادی پارس - پارس 2 و ایستگاه منطقه ویژه اقتصادی پارس – بیدخون نیز در استان خوزستان در وضعیت قرمز است و شاخص آلایندگی در این دو ایستگاه به ترتیب عدد 151 و 156 را نشان میدهد.
شاخص آلودگی در هرمزگان
براساس دادههای سامانه پایش کنترل کیفی هوا ایستگاه ایستگاه رسالت در استان هرمزگان در وضعیت بنفش است و شاخص آلایندگی در این استان روی عدد 222 قرار دارد.
شاخص آلودگی در کرمان
در استان کرمان وضعیت آلودگی هوا در ایستگاه ایستگاه جیرفت و قرمز رنگ است و شاخص روی عدد 190 قرار دارد. ایستگاه رودبار با عدد 176 در وضعیت قرمز است.
ایستگاه راور با عدد 131 در وضعیت نارنجی است و باقی ایستگاههای این استان در وضعیت زرد و سبز قرار دارند.
شاخص آلودگی در اصفهان
اغلب ایستگاههای هواشناسی استان اصفهان امروز در وضعیت قرمز قرار دارد. شاخص در ایستگاه پارک زمزم 166، در ایستگاه رودکی 154، ایستگاه کردآباد 168، ایستگاه قهجاورستان 153، ایستگاه زینبیه 155، ایستگاه کاوه 152، ایستگاه رهنان 152، ایستگاه دانشگاه صنعتی 152، ایستگاه خمینی شهر 162 و در ایستگاه انقلاب روی عدد 156 قرار دارد.
شاخص آلودگی در البرز
شاخص آلایندگی هوا در ایستگاه ایستگاه مترو کرج البرز با عدد 153 در وضعیت قرمز به سر میبرد. باقی ایستگاههای هواشناسی این استان در وضعیت نارنجی است.
رنگهای شاخص کیفیت هوا
شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیمبندی میشود. براساس این تقسیمبندی، از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول یا متوسط، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروههای حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم، از ۲۰۱ تا ۳۰۰
هوا بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.
هوای پاک با رنگ سبز نشان داده میشود و به این معنی که شرایط کیفیت هوا مناسب است و خطری برای سلامت انسان ندارد. در هوای سالم که به رنگ زرد شناخته میشود، کیفیت هوا قابل قبول و غلظت آلایندهها کمتر از حدی است که بر سلامت انسان تأثیر منفی داشته باشد. هوای ناسالم برای گروههای حساس، به رنگ نارنجی نشانهگذاری میشود.
در این هوا مقدار AQI بین ۱۰۱ تا ۱۵۰ قرار میگیرد که در نتیجه آن، گروههای حساس اثرپذیری بیشتری از آلودگی هوا خواهند داشت.
هوای ناسالم نیز با رنگ قرمز شناخته میشود. در وضعیت قرمز، همه افراد جامعه در معرض مخاطرات ناشی از آلودگی هوا قرار میگیرند و حتی ممکن است گروههای حساس دچار عوارض شدیدتری شوند. ماجرای آلودگی میتواند از این هم فراتر رود و به رنگ بنفش متمایل شود. رنگ بنفش به این معنا خواهد بود که هوا بسیار ناسالم است و عدد AQI بین ۲۰۱ تا ۳۰۰ قرار میگیرد. در این وضعیت، احتمال بروز عوارض جدی برای سلامت افراد جامعه افزایش خواهد یافت.
منبع: sharghdaily-953226