hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > سیاسی > فیدان: ترکیه در درگیری‌های حلب دخالتی ندارد اما مراتب احتیاطی را در نظر می‌گیرد

فیدان: ترکیه در درگیری‌های حلب دخالتی ندارد اما مراتب احتیاطی را در نظر می‌گیرد

فیدان اعلام کرد ترکیه در درگیری‌های حلب دخالتی ندارد اما مراتب احتیاطی را در نظر می‌گیرد. ما به دنبال اقدامی نیستیم که به یک موج جدیدی از مهاجرت تبدیل شود.

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه گفت: «همانطور که تاریخ به ما یادآور می‌شود، چرخه شوم رقابت تسلیحاتی و بی اعتمادی می‌تواند جهان را در لبه پرتگاهی قرار دهد که به تهدید جنگ هسته‌ای منجر می‌شود.»

به گزارش ایسنا، فیدان با تاکید بر اینکه سیستم جهانی با دو جنگ متعارف به صورت همزمان روبروست که همگی پیامدهای جهانی دارند، افزود: «ترکیه درست در مرکز این دو جنگ است. ثبات در خاورمیانه، قفقاز جنوبی و مدیترانه شرقی و همینطور دریای سیاه هدف اصلی برای ماست.»

این دیپلمات ارشد ترکیه‌ای با بیان اینکه نظام بین‌الملل با چالش‌های سیاسی، نظامی، اقتصادی و زیست محیطی مواجه است، تاکید کرد: «بشریت در پاسخ به این چالش‌ها دوران حساس ژئوپلیتیکی را پشت سر می‌گذارد.»

وی همچنین بر این مساله تاکید کرد که سازمان ملل که برای حفظ صلح و ثبات بین‌المللی ایجاد شده، نتوانسته ماموریت خود را تکمیل کند.

فیدان با اشاره به افزایش قطبی شدن جهان افزود: «این امر جستجو برای اتحادها و مشارکت‌های جدید را بیشتر می‌کند. در نتیجه، همانطور که همه می‌دانید و شاهد هستید، ساختار امنیت بین‌المللی در حال تضعیف است. اگر دستورات بر پایه عدالت نباشند، نمی‌توانند ثبات داشته باشند.»

وزیر خارجه ترکیه همچنین بر ضرورت ایجاد اصلاحات در نهادهای جهانی در حوزه‌های مختلف از جمله سیاسی، اقتصادی و عدالت تاکید و خاطرنشان کرد، سیاستگذاری‌های فنی بر توازن بین‌الملل تاثیر می‌گذارند.

دیپلمات ارشد ترکیه همچنین خاطرنشان کرد، هوش مصنوعی و سیستم‌های امنیت فضای مجازی نیز درک تهدیدها را افزایش می‌دهند.

فیدان در ادامه صحبت‌هایش با ارزیابی تحولات اخیر در حلب گفت: ترکیه در درگیری‌های حلب دخالتی ندارد اما مراتب احتیاطی را در نظر می‌گیرد. ما به دنبال اقدامی نیستیم که به یک موج جدیدی از مهاجرت تبدیل شود.

وی در جریان نشستی با عنوان «جنگ و نظم: هدایت تغییرات ژئوپلیتیک در جهانِ در حال تغییر» گفت: این نشست یک روایت جایگزین و فرصتی برای بحث آزاد است. مشکلات موجود در جهان می‌تواند به معنای غیرقابل پیش‌بینی برای نظام بین‌الملل جدی باشد و تاکید می‌کند که نظام بین‌الملل کنونی تا راه‌حلی برای هر بحرانی فاصله دارد.

وزیر خارحه ترکیه با اشاره به اینکه وقتی تصویر کلی از پویایی کنونی جهانی در نظر گرفته شود، نظام بین‌الملل با دو جنگ متعارف همزمان در قاره‌های مختلف مواجه می‌شود که بقیه جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، گفت: «ترکیه درست در میانه این جنگ‌ها قرار دارد. در این جغرافیای شکننده، ترکیه نقش فزاینده‌ای در تضمین صلح و ثبات منطقه‌ای ایفا می‌کند.»

وی با تاکید بر اینکه ترکیه بر این باور است که ادامه درگیری‌ها و جنگ‌ها مانعی بر سر راه گفت‌وگوها نیست، افزود، هیچگاه از بیان کاستی‌های سیستم با صدای بلند دریغ نکرده است.

فیدان با تاکید بر اینکه ترکیه مشکل را تشخیص داده، راه‌حل ارائه کرده و برای تحول نظام بین‌الملل تلاش کرده است، گفت: «بی‌عدالتی‌ها در هر زمینه‌ای در نظم بین‌الملل ادامه دارد و متاسفانه این وضعیت باعث شده است هر چیز فرضی به واقعیت تبدیل شود.»

نسل کشی در غزه مشهودترین نشانه بحران است

وزیر خارجه ترکیه همچنین خاطرنشان کرد: «نسل کشی غزه بارزترین نشانه بحران مشروعیت نظام بین‌الملل است و بر اعتبار نهادهای چندجانبه سایه افکنده است. اسرائیل هر روز قوانین بین‌المللی را زیر پا می‌گذارد و کل جهان را به خطر می‌اندازد. همانطور که امروز صحبت می‌کنیم، بیش از ۴۴ هزار نفر از مردم در فلسطین جان خود را از دست داده‌اند. سازمان‌ها و روزنامه‌نگاران قربانی تجاوزات اسرائیل شده‌اند.»

وی افزود: «حملات اسرائیل به نیروهای یونیفل و قرار دادن آنروا به عنوان یک سازمان تروریستی، یکی دیگر از بی توجهی‌های آشکار دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به نظم بین‌المللی است.»

فیدان با اشاره به اینکه گسترش حملات رژیم صهیونیستی به لبنان و ایران اشتباه نتانیاهو را نشان می‌دهد، گفت: «در حالی که نتانیاهو به خشونت وحشیانه خود ادامه می‌دهد، برخی کشورها سکوت می‌کنند و حتی مانع از توقف نتانیاهو توسط سازمان‌های بین‌المللی می‌شوند. این وضعی نشان دهنده تزویر و استانداردهای دوگانه سیستم بین‌المللی است.»

این دیپلمات ارشد ترکیه با بیان اینکه آنکارا از یک منظر به بحران غزه و جنگ روسیه و اوکراین برخورد می‌کند و در قبال هر دو جنگ موضع اصولی دارد، تاکید کرد: «این سیاست در بسیاری از کشورها دیده نمی‌شود و باید به صراحت اعلام شود که یک امر آشکار در استاندارد دوگانه است.»

وی ادامه داد، ادامه حمایت‌های تسلیحاتی و مهمات به رژیم صهیونیستی باعث شده تا این رژیم خصمانه‌تر رفتار کند.

جامعه بین‌الملل باید فشار خود را بر اسرائیل افزایش دهد

فیدان خطاب به جامعه بین‌المللی گفت: «ما از جامعه جهانی می‌خواهیم که فورا فشار بر اسرائیل را افزایش دهد تا به طور کامل حملات خود را متوقف کند.»

وی با اشاره به اینکه ترکیه در خط مقدم تلاش‌ها برای پایان دادن به نسل کشی غزه است، افزود، به همین دلیل از همان ابتدا بر «مالکیت منطقه‌ای» تاکید کرده و گروه تماس غزه را در چارچوب سازمان همکاری اسلامی - اتحادیه عرب ایجاد کرده‌ است.

در این زمینه فیدان اظهار داشت که از ضرورت راه حل دو دولتی و به رسمیت شناختن کشور فلسطین دفاع می‌کند.

وی همچنین تاکید کرد که قوانین بین‌المللی باید رعایت شود و عاملان جنایات جنگی در غزه باید پاسخگو باشند. قانون بین‌الملل باید برای جرایم جنگی کنونی اجرایی شود و افرادی که مسئول هستند، باید در برابر قانون پاسخگو شوند. همچنین شکایتی علیه رژیم صهیونیستی در دیوان دادگستری بین‌المللی تنظیم شده است.

وزیر خارجه ترکیه افزود: برای تضمین صلح و امنیت در خاورمیانه و تجدید اعتماد به نظام بین‌الملل، باید به ریشه‌های بحران غزه نگاه کرد. اگر نتوان توافقی بر پایه راه حل دو دولتی به دست آورد، هیچ صلحی برای طولانی مدت ایجاد نمی‌شود.

ترکیه آماده انجام هر کاری برای تسهیل مذاکذات جنگ روسیه و اوکراین است

فیدان به جنگ روسیه و اوکراین اشاره کرد و گفت: «مشکل دیگری وجود دارد که برای حفظ امنیت جهانی باید بر آن غلبه کرد. در جریان جنگ روسیه-اوکراین بسیاری از غیرنظامیان جان خود را از دست دادند و تاسیسات زیرساختی مهمی تخریب شد، امنیت دفاعی، غذایی و انرژی نیز تحت تاثیر جنگ قرار گرفت. این جنگ هم به طرف‌های درگیر آسیب رساند و هم در مقیاس جهانی لطمه وارد کرد. وخامت اوضاع در این جنگ ما را به این بحث رساند که چطور رقابت تسلیحاتی در حال افزایش است و چطور تهدید جنگ هسته‌ای نزدیک می‌شود.»

وی ادامه داد، ترکیه یکی از معدود کشورهایی است که تماس‌هایی در سطح بالا با طرف‌های درگیر جنگ اوکراین داشته و ترکیه آماده انجام هر کاری برای تسهیل مذاکرات صلح است.

تسلیحات کشتار جمعی می‌تواند به دست سازمان‌های تروریستی بیفتد

وزیر امور خارجه ترکیه در ادامه با اشاره به اینکه توافقنامه‌های مربوط به جلوگیری از گسترش سلاح‌های کشتار جمعی برای معماری امنیت بین‌المللی بسیار مهم است، یادآور شد: «این توافق‌ها جهانی است. این تسلیحات می‌تواند به دست سازمان‌های تروریستی بیفتد و آنها شاید باعث لطمه زدن بیشتر به اوضاع امنیتی شوند.»

فیدان افزود: «ترکیه به عنوان یک بازیگر سازنده، حلال مشکلات و تحول‌دهنده سیستم در منطقه و روابط بین‌الملل خود برجسته است. ما به درخواست و کمک به یک سیستم بین‌المللی فراگیرتر و موثرتر که بتواند بر چالش‌های جهانی و منطقه‌ای کنونی غلبه کند، ادامه خواهیم داد.»

کاری نمی‌کنیم که به موج جدیدی از مهاجرت‌ها منجر شود

وی با اشاره به وضعیت کنونی در حلب سوریه گفت: «ترکیه درگیر جنگ در حلب نیست. اقدامات احتیاطی انجام می‌شود. ما کاری نمی‌کنیم که به موج جدیدی از مهاجرت‌ها منجر شود.»

 

منبع: etemadonline-687643

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو