جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > (تصاویر) بهترین فیلم‌های ماجراجویی خانوادگی که باید ببینید

(تصاویر) بهترین فیلم‌های ماجراجویی خانوادگی که باید ببینید

از «بازگشت به آینده» که بهترین برداشت ممکن از سفر در زمان را ارائه می‌دهد تا «سرگذشت نارنیا: شیر، کمد و جادوگر» که اهمیت رویاپردازی در روزهای سخت را یادآور می‌شود، این فیلم‌های ماجراجویی بهترین گزینه برای یک دورهمی خانوادگی هستند و می‌توانند همه را سرگرم کنند. مسلما فیلم‌های متعددی سزاوار قرار گرفتن در چنین فهرستی بودند و عدم حضورشان به معنای کیفیت پایین آن‌ها نیست.

فیلم‌های ماجراجویی اغلب داستان شخصیت‌هایی را دنبال می‌کنند که گاهی آگاهانه و گاهی ناخواسته، به یک سفر پرفرازونشیب قدم گذاشته‌اند. با توجه به محبوبیت این زیرژانر از گذشته تاکنون، این آثار معمولا به چاشنی نوستالژی هم آغشته شده‌اند، معمولا چندان جدی و سیاه نیستند و می‌توانند برای همه‌ی اعضای خانواده مناسب باشند. اما فیلم‌های ماجراجویی خانوادگی درجه‌یک در این زمینه بهترین تعادل را دارند، یعنی همان‌قدر که کودکان با هیجان آن‌ها را تا انتها دنبال می‌کنند، بزرگسالان هم در قصه‌هایشان غرق می‌شوند.

از «بازگشت به آینده» که بهترین برداشت ممکن از سفر در زمان را ارائه می‌دهد تا «سرگذشت نارنیا: شیر، کمد و جادوگر» که اهمیت رویاپردازی در روزهای سخت را یادآور می‌شود، این فیلم‌های ماجراجویی بهترین گزینه برای یک دورهمی خانوادگی هستند و می‌توانند همه را سرگرم کنند. مسلما فیلم‌های متعددی سزاوار قرار گرفتن در چنین فهرستی بودند و عدم حضورشان به معنای کیفیت پایین آن‌ها نیست.

بهترین فیلم‌های ماجراجویی خانوادگی تاریخ

۱۲- شاگرد جادوگر (The Sorcerer’s Apprentic)

    سال اکران: ۱۹۸۵
  • کارگردان: رابرت زمکیس
  • بازیگران: مایکل جی. فاکس، کریستوفر لوید، لی تامپسون، کریسپین گلاور، توماس ویلسون، جیمز تولکان
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۸.۵ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۳ از ۱۰۰

برخلاف «شاگرد جادوگر»، «بازگشت به آینده» بی‌تردید یکی از بهترین فیلم‌های ماجراجویی خانوادگی تمام دوران است و داستان نوجوان سرخوش، مارتی (مایکل جی. فاکس) را روایت می‌کند که به‌واسطه‌ی دستگاه سفر در زمان دوستش، دکتر براون (کریستوفر لوید) تصادفا به سال ۱۹۵۵ سفر می‌کند. مارتی به اشتباه، مانع ملاقات والدینش می‌شود، و عدم آشنایی آن‌ها، بدین معناست که مارتی هرگز متولد نخواهد شد. او حالا می‌خواهد اشتباهش را اصلاح و والدینش را به یکدیگر نزدیک کند تا خط زمانی به حالت قبلی بازگردد.

مارتی جوانی از دهه‌ی ۸۰ میلادی است و جهان‌بینی متفاوت و تفاوت‌های فرهنگی‌ عصر او با دهه‌ی ۵۰ میلادی، پسرک را با مشکل روبه‌رو می‌کند اما او مصمم است که خط زمانی را اصلاح کند تا وجودش به خطر نیفتد. او در این مسیر، به خودشناسی هم می‌رسد، درک بهترین از دوستی و خانواده پیدا می‌کند و لحظات بامزه‌ای را رقم می‌زند. «بازگشت به آینده» یک فیلم کودکانه کلاسیک از دهه ۸۰ میلادی است که چندین نسل عاشق آن هستند. ترکیب جذابی که رابرت زمکیس از کمدی، تعلیق و لحظات احساسی ارائه است را هم نمی‌توان نادیده گرفت.

به‌یادماندنی و منحصربه‌فرد، فیلم «بازگشت به آینده» به لطف بازی خوب مایکل جی. فاکس و کریستوفر لوید، و با تشکر از ایده‌های داستانی خلاقانه، در میان آثار کودکانه دهه ۸۰ میلادی جایگاه ویژه‌ای دارد اما لزومی ندارد که کودک باشید تا از تماشای آن لذت ببرید. اینجا باید به ماشین مک‌لارن مشهور فیلم هم اشاره کنیم که در دوران اکران، مورد تمسخر قرار گرفت اما حالا یکی از نمادهای ماندگار تاریخ سینما است. نمی‌توان در مورد «بازگشت به آینده» صحبت کرد و از موسیقی متن شگفت‌انگیز آلن سیلوستری حرفی نزد؛ برخی از سکانس‌های فیلم با تشکر از همین قطعه‌های ساخته‌ی سیلوستری است که ماندگار شده‌اند.

۱۰- عزیزم، بچه‌ها را کوچک کردم (Honey, I Shrunk the Kids)

    سال اکران: ۲۰۰۱
  • کارگردان: رابرت رودریگز
  • بازیگران: آنتونیو باندراس، کارلا گوجینو، الن کومینگ، الکسا وگا، داریل سابارا، تری هچر، دنی ترخو
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۵.۶ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۳ از ۱۰۰

«بچه‌های جاسوس» یکی از بهترین فیلم‌های ماجراجویی کودکانه است که تفاوت‌های ملموسی با دیگر ساخته‌های رابرت رودریگز («شهر گناه» و «دسپرادو») دارد و آن را منحصرا برای مخاطب کودک و نوجوان ساخته است. قصه حول محور دو کودک اتفاق می‌افتد که والدینشان جاسوس هستند. هنگامی که والدین ربوده می‌شوند، این دو کودک هم که ظاهراً آشنایی خوبی با تجهیزات و پروتکل‌های جاسوسی دارند، ماموریتی را برای نجات آن‌ها آغاز می‌کنند. یکی از نکات جالب فیلم این است که اولین اثر سینمایی دنی ترخو به حساب می‌آید؛ بازیگری که از نظر ظاهری، بیشتر برای فیلم‌هایی با محوریت مواد مخدر مناسب به نظر می‌رسد تا یک اثر کودکانه.

با حضور بازیگران نام‌آشنایی همچون آنتونیو باندراس و کارلا گوجینو که نقش‌آفرینی‌های کمیک و متفاوتی داشته‌اند، بچه‌های جاسوس برای کودکان و نوجوانانِ علاقه‌مند به آثار جاسوسی یک تجربه‌ی سینمایی به‌یادماندنی است. دو بازیگر کودک قصه، داریل سابارا و الکسا وگا هم راضی‌کننده ظاهر شده‌اند.

رابرت رودریگز که با فیلم‌های جدی و بزرگسالانه‌ای همچون «شهر گناه» (۲۰۰۵) شناخته می‌شود، اینجا مهارت‌های خود به عنوان یک فیلم‌ساز ژانر کودک را به رخ می‌کشد و اگرچه فیلم با سلیقه‌ی اکثر بزرگسالان هم‌خوانی ندارد اما والدین از تماشای آن در کنار فرزندان خود استقبال خواهند کرد. «بچه‌های جاسوس» سه دنباله نسبتا ضعیف هم دارد و نسخه‌ی جدید آن با بازی جینا رودریگز و زکری لی‌وای سال ۲۰۲۳ منتشر شد که متاسفانه کیفیت پایینی داشت و چندان به آن توجه نشد.

۸- بچه‌های شهر گونی (The Goonies)

    سال اکران: ۱۹۹۵
  • کارگردان: جو جانستون
  • بازیگران: رابین ویلیامز، بانی هانت، کیرستن دانست، برادلی پیرز، جاناتان هاید، بی‌بی نیوورتس، کارول -آن پریش
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۱ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۵۲ از ۱۰۰

کمتر کسی را پیدا می‌کنید که نام «جومانجی» را نشنیده باشد. داستان این فیلم ماجراجویی فانتزی تاریک، پیرامون هرج و مرجی است که به واسطه‌ی یک تخته‌ی بازی مرموز اتفاق می‌افتد. ماجراها با آلن پریش (رابین ویلیامز) آغاز می‌شود که پس از شروع بازی جومانجی در دوران کودکی، ناگهان از محل زندگی‌اش به جنگلی ناشناخته منتقل شد.

سال‌ها بعد، هنگامی که دو کودک دیگر، جودی (کیرستن دانست) و پیتر (برادلی پیرز) بازی جومانجی را پیدا می‌کنند، آلن پریش که دیگر بزرگ شده است، دوباره ظاهر می‌شود. آن‌ها حالا در کنار سارا (بانی هانت)، دوست دوران کودکی آلن، باید تلاش کنند تا این بازی را به پایان برسانند و آلن را از مخمصه‌ای که در آن گرفتار شده است نجات دهند.

چیزی که «جومانجی» را به یک فیلم تماشایی و فراموش‌نشدنی تبدیل می‌کند، تلفیق درستی است که از وحشت و کمدی ارائه می‌دهد، ضمن اینکه عناصر عاطفی و احساسی را هم درست به کار می‌گیرد. با تشکر از انتخاب درست بازیگران و بازی‌های خوب آن، ما نگران این آدم‌ها -به‌ویژه آلن- می‌شویم و می‌خواهیم چالش‌های سخت را یکی پس از دیگری پشت‌سر بگذارد. «جومانجی» در میان بهترین فیلم‌های ماجراجویی خانوادگی جایگاه ویژه‌ای دارد و آن از آثار اصیلی است که جذابیت اصلی آن در دورهمی‌های خانوادگی خودش را نشان می‌دهد. مطابق انتظار، همه سنین هم می‌توانند با ایده‌های هیجان‌انگیز این فیلم ارتباط برقرار کنند.

۶- پدینگتون (Paddington)

    سال اکران: ۱۹۸۷
  • کارگردان: راب رینر
  • بازیگران: کری الویس، رابین رایت، مندی پتینکین، آندره د جاینت، کریس ساراندون، کریستوفر گست، والاس شاون
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۸ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۸ از ۱۰۰

بازهم یک فیلم خانوادگی ماجراجویی کلاسیک که نسل‌های زیادی را تشویق به خیال‌پردازی کرده است. وستلی (کری الویس) یک کارگر مزرعه‌ است که بی‌نهایت عاشق پرنسس باترکاپ (رابین رایت) است. او می‌داند برای ازدواج با پرنسس باترکاپ، باید ثروت زیادی داشته باشد، در نتیجه راهی یک ماجراجویی دریایی می‌شود اما خیلی زود به دام یک دزد دریایی بدنام می‌افتد. در همین حین خبر مرگ وستلی به باترکاپ می‌رسد و او که افسرده و غمگین شده است، حاضر می‌شود با شاهزاده هامپردینک (کریس ساراندون)، پسر بی‌رحم و جاه‌طلب پادشاه کشور همسایه ازدواج کند.

هامپردینک اما نقشه‌ی شومی دارد، او می‌خواهد با دخترک ازدواج کند، و سپس پدرش را به قتل برساند و آن را گردن باترکاپ بیندازد و بعد بر تخت پادشاهی بنشیند. وستلی که تا آستانه‌ی مرگ رفته است، زنده می‌ماند و تحت آموزش یک جادوگر خردمند و قدرتمند قرار می‌گیرد و آماده می‌شود تا برود و باترکاپ را از ازدواج اجباری‌اش با شاهزاده هامپردینک (کریس ساراندون) نجات دهد. این ساخته‌ی کمدی-عاشقانه‌ فانتزی راب رینر، اگرچه در گیشه موفق نبود اما خیلی زود به یک فیلم کالت تبدیل شد و دیالوگ‌های ماندگار متعددی دارد که می‌توانید آن‌ها را حفظ و در گفتگوها استفاده کنید.

۴- داستان بی‌پایان (The Neverending Story)

    سال اکران: ۲۰۰۵
  • کارگردان: اندرو آدامسون
  • بازیگران: ویلیام مسلی، آنا پاپپلول، اسکندر کینس، جورجیا هنلی، لیام نیسون، تیلدا سوئینتون، جیمز مک‌آووی، جیم برودبنت
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۹ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۵ از ۱۰۰

«سرگذشت نارنیا: شیر، کمد و جادوگر» بر اساس کتاب دوم این مجموعه نوشته‌ی سی. اس. لوئیس ساخته شده است. فیلم داستان چهار کودک خانواده‌ی پونسی، پیتر (ویلیام مسلی)، سوزان (آنا پاپپلول)، ادموند (اسکندر کینس) و لوسی (جورجیا هنلی) را روایت می‌کند که به‌واسطه‌ی یک کمد قدیمی، دنیای فانتزی و شگفت‌انگیز نارنیا را کشف می‌کنند. آن‌ها به این جهان خیال‌انگیز قدیم می‌گذارند و آنجا ضمن پشت‌سر گذاشتن ماجراهای غیرمنتظره، با موجودات افسانه‌ای و حیوانات سخن‌گو روبه‌رو می‌شوند، از جمله اصلان (لیام نیسون) که نگهبان و حاکم دنیای نارنیا است.

آنچه «سرگذشت نارنیا: شیر، کمد و جادوگر» را جذاب می‌کند، این است که ماجراهای فانتزی خود را به عنوان یک مکانیزم دفاعی برای فرار از تلخی‌ها و سیاهی‌های جهان واقعی به نمایش می‌گذارد. کودکان خانواده‌ی پونسی در دوران جنگ جهانی دوم زندگی می‌کنند و به حومه‌ی انگلستان نقل مکان کرده‌اند، جهان نارنیا در واقع روش آن‌ها برای کنار آمدن با دنیای آشفته‌ی بیرون است. «سرگذشت نارنیا: شیر، کمد و جادوگر» هم از آن فیلم‌های ماجراجویی خانوادگی است که می‌تواند همه را راضی کند و درون‌مایه‌ی آن در باب اهمیت خانواده هم شعاری نیست و به شکل درستی عرضه می‌شود.

۲- ماجراهای تن‌تن (The Adventures of Tintin)

    سال اکران: ۱۹۳۹
  • کارگردان: ویکتور فلمینگ
  • بازیگران: جودی گارلند، فرانک مورگان، ری بولگر، برت لار، جک هالی، کلارا بلندیک، چارلی بکر، ویویان رید، کارل اسلووِر
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۸.۱ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۸ از ۱۰۰

اگر قرار باشد تنها یکی از بهترین فیلم‌های ماجراجویی خانوادگی را برای تماشا انتخاب کنید، آن «جادوگر شهر از» است، اقتباسی از رمان کودکانه‌ای به همین نام نوشته‌ی ال. فرانک بام (۱۹۹۰)، داستان درباره‌ی دختر جوانی به نام دوروتی (جودی گارلند) است که وقتی گردباد خانه‌اش را درهم می‌کوبد و به اسمان پرتاب می‌شود، از حومه‌ی کانزاس، پایش به سرزمین مرموز اُز کشیده می‌شود. او در مسیر تلاش برای بازگشت به خانه، دوستان جدیدی از جمله یک مترسک کم‌هوش، یک مرد حلبی و یک شیر بزدل پیدا می‌کند و باید از دستان جادوگر بدجنس غرب فرار کنند.

«جادوگر شهر از» یک فیلم ماجراجویی کلاسیک تمام‌عیار است که همه‌ی نیازهای شما را برآورده می‌کند، از شخصیت‌های به‌یادماندنی و یک ماجراجویی حماسی نفس‌گیر تا موسیقی‌های ماندگار و دیالوگ‌های خاطره‌انگیز. «جادوگر شهر از» هرگز قدیمی نمی‌شود و تکیه‌ی آن پیشرفت‌های حوزه‌ی فیلمسازی از جمله تکنی‌کالر، باعث می‌شود تا هرگز حس فیلم‌های قدیمی دهه‌ی ۳۰ میلادی را نداشته باشد. قصه‌ی این فیلم ویکتور فلمینگ هرگز قدیمی نمی‌شود و همه‌ی نسل‌ها باید حداقل یک بار آن را تماشا کنند.

منبع: خبرآنلاین

منبع: faradeed-216514

برچسب ها
نسخه اصل مطلب