hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > (تصاویر) 15 انیمیشن برتر تاریخ

(تصاویر) 15 انیمیشن برتر تاریخ

از ابتدای دهه ۳۰ میلادی و با پیشرفت تکنولوژی در ساخت انیمیشن‌ها، این مدیوم راه مناسبی برای روایت داستان‌های متفاوت در سبک‌های متنوع بوده است. در ابتدا بیشتر از انیمیشن‌های دو بعدی نقاشی شده استفاده می‌شد، اما با گذشت زمان تکنیک‌هایی مانند استاپ موشن، انیمیشن‌های کامپیوتری و بسیاری دیگر از تکنیک‌ها وارد این مدیوم شدند.

به لطف تنوع انیمیشن‌های تحسین شده تاریخ، انتخاب بهترین آنها قطعا کار دشواری خواهد بود. بهتر است که به انیمیشن‌ها به عنوان یک ژانر نگاه نکنیم، زیرا می‌توان آنها را با تم‌های مختلفی مانند علمی‌تخیلی، کمدی، فانتزی، اکشن و درام ترکیب کرد. انتخاب تنها ۱۵ انیمیشن برتر تاریخ غیرممکن است، اما تعدادی انیمیشن کلاسیک دوست‌داشتنی وجود دارند که کمتر کسی می‌تواند با قرار گرفتن آنها در لیست مخالف باشد.

۱۵. The Nightmare Before Christmas – ۱۹۹۳

92_11zon

با ترکیب یکی از بهترین آثار تعطیلات کریسمس با جشن هالووین، انیمیشن کلاسیک The Nightmare Before Christmas خلق می‌شود. عمقی که سازندگان در دنیای این انیمیشن با موجودات خطرناک و رازهای آن به وجود آورده‌اند را در کمتر اثری می‌توان مشاهده کرد. تیم برتون و هنری سلیک بینندگان را به دنیای عجیبی وارد می‌کنند که تک تک لحظات آن تماشایی و احساسی است، همچنین از استاپ موشن بی‌نظیر آن نیز نباید چشم‌پوشی کرد.

۱۴. The Wild Robot – ۲۰۲۴

93_11zon (1)

درحالی که مدت زمان زیادی از اکران انیمیشن The Wild Robot نگذشته است، این اثر را می‌توان با بهترین آثار DreamWorks  مانند Shrek، How to Train Your Dragon و Chicken Run مقایسه کرد. در زمانی که دیزنی، پیکسار و دیگر استودیوهای بزرگ برروی دنباله‌ها و بازسازی آثار قدیمی خود تمرکز کردند، رویکرد منحصر به فرد The Wild Robot جان دوباره‌ای به این مدیوم داده است. این انیمیشن به لطف سبک هنری چشم‌نواز و داستان سرگرم‌کننده یکی از بهترین انیمیشن‌های تاریخ به شمار می‌رود.

۱۳. Akira – ۱۹۹۸

94_11zon

انیمیشن‌ها می‌توانند بر روی احساسات مختلفی تاثیر داشته باشند، اما سازندگان Akira با روایت یک داستان مهیج با سکانس‌های اکشن بی‌نظیر، موفق شدند انیمیشن منحصر به فردی را خلق کنند. علاوه‌بر سکانس‌های اکشن، داستان نیز بدون اینکه بیش از حد پیچیده باشد روایت می‌شود. Akira یک داستان علمی تخیلی با جهانی مرموز دارد که بیننده را با خود همراه می‌کند. با پیشروی در روند داستان، المان‌های علمی تخیلی به شکلی طبیعی توسعه پیدا می‌کنند تا درانتها انیمیشن Akira تا مدت‌ها از ذهن شما پاک نشود.

۱۲. The Incredibles – ۲۰۰۴

95_11zon

The Incredibles بازگشتی دوست‌داشتنی به دوره فراموش شده‌ای از آثار ابرقهرمانی بود که با سبک‌ هنری‌اش یادآور کمیک‌بوک‌های کلاسیک بود. این انیمیشن نسبت به دیگر آثار پیکسار سکانس‌های اکشن و خشونت بیشتری داشت و حتی آقای شگفت‌انگیز چند نفر را در طول داستان به قتل رساند. The Incredibles با داستان متفاوتی که روایت می‌کند خود را از کلیشه‌های کمیک‌بوک ابرقهرمان‌ها جدا کرده تا درنتیجه ارتباط بیشتری با شخصیت‌ها برقرار شود.

۱۱. Fantastic Mr. Fox – ۲۰۰۹

96_11zon

آثار وس اندرسون را می‌توان براساس سبک هنری منحصر به فرد او، با چیدمان بسیار دقیق همه اشیا در کادر، تشخیص داد. سبک انیمیشن‌های استاپ موشن به وس اندرسون اجازه بیشتری برای کنترل هر کادر داد تا درنتیجه همه‌چیز براساس سلیقه او جلو برود. درحالی Fantastic Mr. Fox انیمیشن بسیار چشم‌نوازی است، داستان پیچیده و جذابی را از یک کلاهبردار سابق که حالا سعی دارد به پدر نمونه‌ای تبدیل شود را روایت می‌کند.

۱۰. Grave Of The Fireflies – ۱۹۸۸

97_11zon

Grave Of The Fireflies این تصور که تماشای انیمیشن‌ها تنها محدود به کودکان است را از بین برد. استودیو گیبلی در سال‌های آخر جنگ جهانی دوم در ژاپن، داستانی دلخراش و پر از ناامیدی را روایت می‌کند. Grave Of The Fireflies حول‌محور یک پسر جوان جریان دارد که باید از خواهر کوچک‌ترش مراقبت کند. بااینکه انتهای داستان در آغاز این اثر مشخص می‌شود، همچنان سازندگان موفق شده‌اند پایان غم‌انگیزی را خلق کنند که تماشای دوباره این انیمه را تقریبا به کاری غیرممکن تبدیل می‌کند.

۹. Bambi – ۱۹۴۲

98_11zon

انیمیشن Bambi به عنوان یکی از اولین آثار کمپانی دیزنی، همچنان پس از گذشت حدود ۸۰ سال یکی از بهترین انیمیشن‌های تاریخ به شمار می‌رود. Bambi اثری شاد با رنگ‌های دلنشین است، اما زمانی که لازم باشد به انیمیشن بسیار تاریکی تبدیل شده و لحظات غم‌انگیزی را نمایش می‌دهد. داستانی که Bambi روایت می‌کند، داستان ساده اما دردناکی است که سکانس ابتدایی آن را می‌توان جزو غم‌انگیزترین سکانس‌های تاریخ دیزنی قرار دارد.

۸. Toy Story – ۱۹۹۵

99_11zon (1)

پیش از اکران انیمیشن Toy Story در سال ۱۹۹۵ میلادی، آثار سه بعدی کامپیوتری جایگاهی در این مدیوم نداشتند، اما اولین ساخته کمپانی پیکسار تحول بزرگی در دنیای انیمیشن ایجاد کرد. علاوه‌بر جلو بردن تکنولوژی، Toy Story شخصیت‌های دوست‌داشتنی و داستان جذابی را ارائه می‌دهد که آن را به بزرگ‌ترین فرنچایز دنیای انیمیشن تبدیل کرده است. داستان ساده Toy Story به پیکسار این اجازه را داد تا ذهن کودکان را به بهترین شکل ممکن نشان دهد.

۷. Princess Mononoke – ۱۹۹۷

100_11zon (1)

دیگر کارگردان‌های دنیای انیمیشن، از هر اثر هایائو میازاکی می‌توانستند یک فرنچایز کامل را خلق کنند، اما آثار او با جهان‌هایی بی‌نظیر و منحصر به فرد، هرگز نیازی به توضیح بیشتر ندارند. Princess Mononoke داستانی خطرناک را در یک دنیای فانتزی بسیار غنی روایت می‌کند. سکانس‌های اکشن Princess Mononoke هیجان‌انگیز هستند، اما این انیمه در لحظاتی که داستان به آرامی جلو می‌رود نیز فوق‌العاده است. Princess Mononoke نه تنها یکی از بهترین آثار استودیو گیبلی به شمار می‌رود، بلکه در لیست بهترین انیمیشن‌های تاریخ نیز قرار می‌گیرد.

۶. Spider-Man: Into The Spider-Verse – ۲۰۱۸

101_11zon

برای مدتی طولانی انیمیشن‌های سه بعدی غربی شباهت زیادی به یکدیگر پیدا کرده بودند و همه از تکنیک‌های مشابهی استفاده می‌کردند، اما Spider-Man: Into The Spider-Verse با الهام از سبک هنری کمیک‌بوک‌ها و گرافیتی‌ها تغییر بزرگی در این زمینه ایجاد کرد. این سبک هنری منحصر به فرد، حتی در داستان نیز تاثیر داشت و شاهد خلاقیت در نوع روایت داستان بودیم. همچنین به خاطر سکانس‌های اکشن هیجان‌انگیز و شوخی‌های بامزه، Spider-Man: Into The Spider-Verse را می‌توان برای چندین بار تماشا کرد و از آن لذت برد.

۵. The Lion King – 1994

102_11zon (1)

در دهه ۹۰ میلادی کمپانی دیزنی آثار تحسین‌شده زیادی مانند Aladdin، Beauty and the Beast و Mulan را تولید و منتشر کرد اما هیچ‌کدام از این آثار نتوانستند موفقیت The Lion King را تکرار کنند. به طور کلی داستان The Lion King شباهت زیادی به نمایشنامه هملت از شکسپیر دارد، اما گروهی دوست‌داشتنی از حیوانات و موسیقی‌های گوش‌نواز جان دوباره‌ای به نوشته شکسپیر داده است. The Lion King انیمیشنی حماسی است که جنگ قدرت میان نسل‌های مختلف را با جزئیاتی بی‌نظیر نشان می‌دهد.

۴. The Iron Giant – ۱۹۹۹

103_11zon

پیش از اینکه بِرَد بِرد به یکی از کارگردان‌های شناخته شده دنیای انیمیشن و یا حتی هالیوود تبدیل شود، او با The Iron Giant جای پای خود را در تولید انیمیشن‌های دو بعدی محکم کرد. بااینکه The Iron Giant با بودجه ۵۰ میلیون دلاری، تنها ۳۰ میلیون دلار فروش را در باکس آفیس تجربه کرد و به یک شکست بزرگ تجاری برای پیکسار تبدیل شد، امروزه این انیمیشن به لطف سینماتوگرافی چشم‌نواز و داستانی جذاب از دوستی پسری جوان با یک ربات که از آسمان به زمین افتاده است، یکی از بهترین انیمیشن‌های تاریخ به شمار می‌رود.

۳. Pinocchio – ۱۹۴۰

104_11zon

انیمیشن Pinocchio پس اکران Snow White and the Seven Dwarfs در سال ۱۹۳۷ میلادی، دومین ساخته دیزنی محسوب می‌شود که در زمینه روایت داستان و کیفیت انیمیشن‌ها قدم بزرگی برای این کمپانی بود. Pinocchio با قهرمانی دوست داشتنی، یکی از آثاری بود که فرمول دیزنی را در ابتدای کار تغییر داد. انیمیشن Pinocchio پر از لحظات بامزه و خنده‌دار است، اما داستان مهمی درباره اهمیت خانواده و بزرگ شدن روایت می‌کند که حتی پس از گذشت حدود ۸۵ سال همچنان در لیست بهترین آثار دیزنی قرار دارد.

۲. WALL-E – ۲۰۰۸

105_11zon

WALL-E به لطف بلندپروازی در زمینه روایت داستان و سبک هنری چشم‌نواز، برای بسیاری از دوست‌داران انیمیشن بهترین اثر پیکسار محسوب می‌شود. پیکسار با WALL-E ثابت کرد که می‌تواند باعث شود بینندگان هر شخصیتی را دوست‌داشته باشند، زیرا یک ربات قدیمی زنگ‌زده به نحوی به شخصیتی تبدیل می‌شود که می‌توان با او احساس همدردی داشت و او را درک کرد. بخش ابتدایی WALL-E درحالی که از ویرانه‌های زمین نابود شده توسط فاجعه زیست محیطی عبور می‌کند، نفس‌گیر و مهیج است. در ادامه داستان در قالب نسخه کودکانه‌تر ۲۰۰۱: A Space Odyssey و یک عاشقانه پیچیده ادامه پیدا می‌کند.

۱. Spirited Away – 2001

106_11zon

شاهکار هایائو میازاکی گنیجه‌ای باشکوه از خلاقیت است که با جزئیات عجیب و موجوداتی خارق‌العاده پر شده و مخاطب را به یک ماجراجویی منحصر به فرد همراه با شخصیت‌های آن می‌برد. هر گوشه از دنیای خلق شده توسط میازاکی شخصیت‌های جذابی را در خود جای داده است که به زیبایی توسط انیمیشن‌های سنتی با دست طراحی شده‌اند و همین توجه به جزئیات است که باعث می‌شود تماشای Spirited Away حتی برای چندمین بار نیز ارزشمند باشد.

منبع: گیمفا

منبع: faradeed-216202

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو