استارتآپ «فارستگارد» سعی دارد با برقراری «اینترنت درختان»، به تشخیص زودهنگام آتشسوزی کمک کند.
بسیاری از استارتآپها برای حل کردن مشکل شناسایی و پیشگیری زودهنگام آتشسوزی تلاش میکنند اما سیستم استارتآپ «فارستگارد»(ForestGuard) مستقر در ترکیه میتواند آن را نسبت به رقبا برتری دهد.
به نقل از تک کرانچ، فارستگارد توسط «محمد علی اورنک»(Muhammed Ali Örnek) و «سوآت باتوهان اسیرگر»(Suat Batuhan Esirger) تأسیس شده است که پس از مشاهده اثرات مخرب آتشسوزیهای جنگلی در سراسر ترکیه در سال ۲۰۲۱، نیاز به تشخیص زودهنگام را از نزدیک احساس کردند. آن دو متوجه شدند که میتوان کارهای بیشتری را برای شناسایی آتشسوزیهای جنگلی در مراحل اولیه انجام داد و بسیاری از سیستمهای کنونی که در حال حاضر از حسگرهای حرارتی یا ماهوارهها استفاده میکنند، به دلیل نیاز به سختافزار در خط دید برای برقراری ارتباط محدود شدهاند.
بنیانگذاران فارستگارد به فکر ابداع یک دستگاه پوشیدنی برای درختان افتادند که برای تشخیص آتشسوزی، هوا را تجزیه و تحلیل میکند. آنها کار خود را با آزمایش پورتها و حسگرهای گوناگون آغاز کردند و در نهایت بیش از ۵۰ نمونه اولیه ساختند که بسیاری از آنها از یک پروتکل ارتباطی کممصرف و دوربرد موسوم به «لورا»(LoRa) استفاده میکردند. اولین آزمایش آنها برای بررسی این که آیا حسگر میتواند هوا را بررسی کند یا خیر، روی یک باربیکیو در باغ آنها انجام شد.
این شرکت در نهایت یک حسگر را ابداع کردند که درون یک جعبه کوچک قرار دارد و با انرژی خورشیدی کار میکند. این حسگر، مقادیر مقاومت هوا را در میلیثانیه میخواند و میتواند یک اثر را از آنچه در هوای اطراف میگذرد، ایجاد کند. برای مثال، حسگر میتواند نشان دهد که کسی سیگار میکشد، دود از اگزوز یک خودرو در نزدیکی منتشر میشود یا آتشسوزی رخ داده است.
سیستم ابداعشده توسط این شرکت، «اینترنت درختان» یا «وود واید وب»(WoodWideWeb) نام دارد.
منبع: ایسنا
منبع: faradeed-212486