hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > استانداری و ظرفیت‌های بومی استان‌ها

استانداری و ظرفیت‌های بومی استان‌ها

صرف نظر از سابقه، جنسیت، گرایش سیاسی یا مذهبی استانداران منتخب و استانداران بالقوه ذکر این نکته ضروری است که کشور در حال حاضر به یک سکاندار اقتصادی در هر استان نیاز دارد تا بتواند ظرفیت‌های بومی اقتصادی هر استان را زود از دیگران شناسایی و به فعلیت برساند.

وحید حاج سعیدی؛ به دلایل متعدد سیاسی و اجتماعی از جمله شعار وفاق رئیس جمهور و به اجماع نرسیدن نمایندگان و متنفذین و ... انتخاب استانداران جدید در دولت پزشکیان با کندی پیش می‌رود. حامیان پزشکیان یا همان اصلاح طلبان خواستار انتخاب استانداران با گرایش سیاسی اصلاح طلبی هستند؛ اما وفاق گرایی و وعده رئیس جمهور منتخب در استفاده از همه اقوام، جناح‌ها و گرایشات سیاسی، کار را کمی دشوار کرده و وزیر کشور را در چالشی سخت قرار داده است.

اسکندر مومنی با انتصاب استاندارانی از میان اصلاح‌طلبان و اعتدال گرا و حتی اهل سنت در راستای شعار «وفاق ملی» در حرکت بوده و سهم ویژه‌ای از استان‌ها را تا به امروز به اردوگاه چپ اختصاص داده است، هرچند بعد از اظهارات اخیرش مبنی براینکه از همه تفکرات استفاده خواهد شد گمانه‌هایی درباره حضور پرتعداد‌تر اصولگرایان در استانداری‌ها مطرح شده است.

وزیر کشور با تشریح فرایند انتخاب استانداران تصریح کرد که رئیس جمهور در شعار‌های انتخاباتی خود بر وفاق ملی تاکید کرد و این عهد خود را محقق کرد و ما هم در وزارت کشور در همین مسیر حرکت کردیم و به همین منظور کارگروهی شامل خبرگان این موضوع، متخصصان و افراد مورد وثوق تشکیل شد و پیشنهاداتی برای استانداران ارائه دادند.

صرف نظر از سابقه، جنسیت، گرایش سیاسی یا مذهبی استانداران منتخب و استانداران بالقوه ذکر این نکته ضروری است که کشور در حال حاضر به یک سکاندار اقتصادی در هر استان نیاز دارد تا بتواند ظرفیت‌های بومی اقتصادی هر استان را زود از دیگران شناسایی و به فعلیت برساند.

بی تردید بخش اعظم کسانی که دغدغه انتخاب استاندار منطبق با سلایق سیاسی خود دارند، دغدغه نان ندارند و اساساً غصۀ نان، انسان را از حضور در مجامع سیاسی و سینه زدن زیر علم این جناح و آن جناح باز می‌دارد!

فلذا امید است استانداران جدید اولویت برنامه‌های خود را به دغدغه‌های اقتصادی مردم اختصاص بدهند و با شناسایی پتانسیل‌های کشاورزی، صنعتی، گردشگری، ورزشی و ... به ایجاد فرصت‌های جدید شغلی و توسعه اقتصاد بومی بپردازند. در بسیاری از مناطق کشور، منابع طبیعی نقش کلیدی در اقتصاد محلی دارند و استانداری‌ها می‌توانند با مدیریت درست این منابع به بهبود وضعیت اقتصادی استان شان کمک کنند.

 تلاش در جهت جذب سرمایه گذار و اجرای طرح و برنامه‌هایی منهای بودجه‌های دولتی شاید اولین گزینه و چاره در حل چالش بیکاری در بسیاری از استان‌های کشور باشد.

استانداری‌ها مسئول اجرای سیاست‌های کلی اقتصادی و توسعه‌ای دولت در سطح منطقه هستند و می‌توانند با برنامه‌های توسعه‌ای، زیرساخت‌ها و پروژه‌هایی با محوریت بخش خصوصی به رشد اقتصادی استان‌ها کمک کنند. اما در حال حاضر نگاه تخصصی با محوریت بخش خصوصی در به فعلیت رساندن ظرفیت‌های استانی، به تعاقب سیاست‌های کلی اقتصادی و توسعه‌ای دولت ارجحیت دارد. وجود چند هزار پروژه نیمه کاره در استان‌ها ما حاصل چشم دوختن استانداران گذشته به کیسه دولت است! شناسایی ظرفیت‌های استانی را از یاد نبریم.

 

منبع: fararu-787064

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو