hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > اخبار ویژه > «من چطور می‌توانم ضد زن باشم؟»

«من چطور می‌توانم ضد زن باشم؟»

«از صبح از تمام خبرگزاری‌ها با من تماس گرفتند و درخواست کردند به ابهامات پیش آمده، پاسخ بدهم اما همه رسانه‌ها می‌خواهند در نهایت چیزی که خودشان دوست دارند را بکشند بیرون و فرقی نمی‌کند من چه بگویم.» او از این که در برخی رسانه‌ها ضد زن خطاب شده، ابراز تعجب کرد و با دلخوری شدید گفت: «من چطور می‌توانم ضد زن باشم؟»
«روز شنبه مصاحبه‌ای از معاون بانوان وزارت ورزش منتشر شد و حواشی زیادی را به دنبال داشت. دکتر مهین فرهادی‌زاد که تیر سال گذشته به این سمت منصوب شده است، در مصاحبه با ایسنا در مورد مجوز فعالیت ورزشی بانوان در ۳ رشته پاورلیفتینگ، بوکس و ورزش‌های زورخانه‌ای توضیحاتی را ارایه کرد. این توضیحات بلافاصله انتشار وسیعی در فضای مجازی پیدا کرد و نظرات مختلفی را برانگیخت. خیلی‌ها معاون وزیر را «ضد زن» خطاب کردند و بخشی دیگر ایراداتی علمی به نظرات فرهادی‌زاد وارد دانستند.
داستان از جایی شروع شد که درخواست مجوز ۳ رشته ورزشی برای فعالیت بانوان به وزارت ورزش رسید. یکی بوکس که مدتی پیش فدراسیون بوکس دستور آغاز به کارش را صادر کرده بود و حتی در سایت فدراسیون از زنان علاقه‌مند دعوت کرد تا برای شرکت در کلاس‌های آموزشی و دوره‌های آمادگی ثبت‌ نام کنند اما بعد از مدتی مجوز فعالیتشان باطل و به هیات‌های بوکس استانی گفته شد فعلا دست نگه ‌دارند. رشته دوم پاورلیفتینگ است که هم‌پوشانی‌هایی با رشته وزنه‌برداری و پرورش اندام دارد. زنان کشورمان مدتی است در رشته وزنه‌برداری فعال شده‌اند و حتی تیم ملی زنان ایران سال گذشته برای نخستین‌ بار به مسابقات جهانی اعزام شد. به همین دلیل گمان می‌رفت که مشکلی در زمینه صدور مجوز برای رشته پاورلیفتینگ وجود نداشته باشد. ورزش سوم نیز که یک ورزش اصیل ایرانی به حساب می‌آید و کار کردن زنان در این ورزش بدون اشکال به نظر می‌رسید اما بعد از این که گفته شد، زنان نمی‌توانند در این رشته باستانی ایرانی کار کنند، عده زیادی به این مساله اعتراض کردند.
با این پیشینه فرهادی‌زاد در مصاحبه‌اش روی این نکته تاکید کرد که مجوز فعالیت این ۳ رشته در وزارت ورزش در دست بررسی است. اما او در ادامه صحبت‌هایش جملاتی را بر زبان آورد که جنجال‌برانگیز شد. فرهادی‌زاد گفت: «با توجه به این که در مبانی اعتقادی ما از زن به عنوان ریحانه یاد شده، نمی‌توانیم رشته‌ای را قبول کنیم که کل سیستم بدنی و فیزیولوژی او را تحت تاثیر قرار دهد بنابراین مسائل پزشکی و ورزشی‌ را مورد بررسی قرار می‌دهیم.»
او در مورد رشته پاورلیفتینگ گفت:«این رشته باید توضیح بدهد که در چه حوزه‌هایی به دنبال فعالیت است. اگر بحث پرورش اندام را در نظر دارند به سرعت و پس از دریافت نامه پاسخ منفی می‌دهیم چون بحث پرورش اندام و حجیم شدن عضلات شیوه‌های خود را دارد که با شرایط زنان جور درنمی‌آید»
او همچنین در مورد ورزش زورخانه‌ای نیز به این نکته اشاره کرد که در فرهنگ ما این ورزش مردانه است و تعداد زنانی هم که علاقه‌مند به حضور در این رشته هستند، معدود است. از بین اظهارات معاون وزیر ورزش کلمات «ریحانه»، «حجیم شدن عضلات» و «تعداد کم علاقه‌مندان به ورزش زورخانه‌ای» محل اشکال شد.
بعد از این مصاحبه همان طور که گفته شد، رسانه‌های داخلی و خارجی با گزینش نکات جنجالی اظهارات فرهادی‌زاد، خبرهایی با مضمون مخالفت وزارت ورزش و جوانان با صدور مجوز برای ۳ رشته مذکور منتشر کردند. برخی رسانه‌های خارجی فرهادی‌زاد را زنی نامیدند که ضد زنان عمل می‌کند. در توییتر و اینستاگرام بحث‌های زیادی به راه افتاد و برخی از زنان این سوال را مطرح می‌کردند که چرا ما باید بابت حجیم شدن یا نشدن عضلاتمان به کسی پاسخگو باشیم؟ کاربران با اشاره به محدودیت‌های جدیدی که برای دوچرخه‌سواری زنان در سطح کشور ایجاد شده، نظرات معاون وزیر ورزش را در راستای محکم‌کاری همان وضعیت دانستند. در کنار این انتقادات برخی از صاحب‌نظران پزشکی نیز به مصاحبه فرهادی‌زاد واکنش نشان دادند. یکی از متخصصین فیزیولوژی به «اعتماد» گفت:«هیچ تحقیق مشخصی در مورد این که ۳ ورزش بوکس، پاورلیفتینگ و زورخانه‌ای به فیزیولوژی زنان آسیب می‌رساند، انجام نشده است.» این متخصص افزود: «فرق چندانی بین بدن زن و مرد در واکنش به تمرینات ورزشی وجود ندارد. درست است که بدن مردان استرویید بیشتری تولید می‌کند و زنان کمتر اما این تفاوت چندانی ایجاد نمی‌کند.»
با این حال برخی از افرادی که از نزدیک با دکتر فرهادی‌زاد آشنایی داشتند از اظهارات او ابراز تعجب کردند. فرهادی‌زاد سال‌ها در دانشگاه الزهرا در رشته‌های تربیت بدنی و مدیریت ورزش و فیزیولوژی تدریس کرده و طبق گفته دانشجویان به‌ شدت بین شاگردانش محبوب بوده است. یکی از دانشجویان الزهرا به «اعتماد» در مورد فرهادی‌زاد گفت: «او همیشه کسی بود که می‌گفت، زنان باید مستقل باشند و روی پای خودشان بایستند. او مدافع سرسخت ورزش کردن زنان بود و دانشجویان خیلی دوستش داشتند.»
یکی دیگر از دانشجویان او که در یکی از تیم‌های ملی زنان مشغول به فعالیت است نیز ادعا کرد اینها نمی‌تواند حرف‌های دکتر باشد! او گفت: «احتمالا این حرف‌ها را کس دیگری توی دهانش گذاشته.» اکثر افرادی که از نزدیک با معاون وزیر ورزش برخورد داشتند به این نکته اشاره کردند که مصاحبه اخیر او با چیزی که در ذهن داشت، متفاوت است و قبلا فکر نمی‌کردند او کسی باشد که بخواهد در مورد عضله داشتن یا نداشتن بدن هر فردی تصمیم‌گیری کند.
از زمان انتشار گزارش، خبرنگار اعتماد تلاش زیادی کرد تا با معاون وزیر ورزش تماس برقرار کند اما موفق نشد. با این وجود آخر شب خود خانم دکتر با خبرنگار روزنامه تماس گرفتند! ایشان که دل پری از اتفاقات بعد از انتشار مصاحبه داشتند به این نکته اشاره کردند که رسانه‌ها، حرف‌های او را بد بازتاب داده‌اند.
دکتر فرهادی‌زاد در گفت‌وگوی تلفنی‌اش با خبرنگار اعتماد گفت از صبح از تمام خبرگزاری‌ها با من تماس گرفتند و درخواست کردند به ابهامات پیش آمده، پاسخ بدهم اما همه رسانه‌ها می‌خواهند در نهایت چیزی که خودشان دوست دارند را بکشند بیرون و فرقی نمی‌کند من چه بگویم. او از این که در برخی رسانه‌ها ضد زن خطاب شده، ابراز تعجب کرد و با دلخوری شدید گفت: «من چطور می‌توانم ضد زن باشم؟»
او در ادامه با یادآوری تلاش‌هایش برای ارتقای ورزش زنان از دهه۶۰ تاکنون گفت که در همه این سال‌ها تلاش بسیار زیادی از قبیل ساخت سالن و برگزاری مسابقات برای تسهیل کردن ورزش زنان انجام داده و در واقع عمر و جوانی‌اش را در این راه گذاشته است. او همچنین به این مساله اشاره کرد که ورزشکاران زن زیادی را تحویل تیم‌های ملی داده است.
معاون وزیر ورزش در امور بانوان همچنین به تیترهایی که از مصاحبه‌اش بیرون کشیدند، واکنش نشان داد و گفت:«خیلی جاها نوشته‌اند که من گفته‌ام با صدور مجوز این ۳ رشته مخالفم. متن خبر را که خواندم، دیدم هیچ جایش چنین چیزی نوشته نشده چون اصلا من این حرف را نزدم. من گفتم درخواست این ۳ رشته به دست ما رسیده و باید در موردش تصمیم‌گیری شود. فدراسیون‌ها باید مستنداتشان را ارایه کنند تا پروسه معمولش طی شود. من در شورایی که مجوز صادر می‌کند فقط یک رای دارم. همه آدم‌هایی که آنجا حضور دارند، صاحب نظر هستند و در حوزه‌های مخصوص به خودشان متخصص به حساب می‌آیند.»
فرهادی‌زاد که نمی‌خواست این دیالوگ شکل مصاحبه داشته باشد و بیشتر می‌خواست، دلخوری‌اش از رسانه‌ها را بروز بدهد در واکنش به این سوال که بالاخره نظر شما چیست؟ پاسخ داد: «من دیدگاه شخصی خودم را دارم و آن را بدون ترس اعلام می‌کنم اما قرار نیست نظر شخصی من به نتیجه نهایی ختم شود.»
او در ادامه افزود: «رسانه‌ها باید از ورزش زنان حمایت کنند اما گاهی اوقات با چیزهایی که منتشر می‌کنند، باعث می‌شوند فشارها روی ما بیشتر شود.»
او گفت: «گاهی برخی از جریانات باعث می‌شود اگر ۵ قدم به جلو رفته بودیم به یک‌باره ده قدم به عقب برگردیم.»
او در پاسخ به این سوال که آیا قبول دارد سیاست دوگانه‌ای در اعطای مجوز ورزش زنان وجود دارد یا خیر و این که بالاخره نظرات علما و مراکز فرهنگی در کجای این پازل قرار می‌گیرد، گفت: «دوره مدیریت من همزمان شده با درخواست مجوز این سه ورزش و من در مورد همین سه ورزش می‌توانم اظهار نظر کنم. مراکز فرهنگی و دینی هم نظرات خودشان را دارند و باید لحاظ شود.»
او در انتها با ذکر این نکته که به زودی سرنوشت مجوز این ۳ رشته صادر می‌شود، گفت: «اجازه بدهید تصمیم‌گیری در مورد این ۳ رشته انجام شود و آن وقت در موردش می‌توانیم، بهتر حرف بزنیم.»
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام