جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > (تصاویر) ۵ فیلم برتر درباره‌ی دوستی و رفاقت مردانه

(تصاویر) ۵ فیلم برتر درباره‌ی دوستی و رفاقت مردانه

وقتی که به مفهوم رفاقت فکر می‌کنیم، ذهنمان بلافاصله به مثال‌هایی کشیده می‌شود که در طول تاریخ رخ داده‌اند. از بوچ کسیدی و ساندنس کید بگیر تا رفاقت میان استارسکی و هاچ در «احمق و احمق‌تر» و حتی رفاقت میان یاران حلقه.

چیزی در رفاقت میان مردان است که بسیار ویژه است. دوستی و رفاقت مردانه می‌تواند قدرتمند و نامیرا باشد. این رفاقت‌ها فارغ از ژنتیک یا موقعیت اجتماعی یا بسیاری مؤلفه‌ی دیگر شکل می‌گیرند. رفیق یک مرد، می‌تواند چیزهای زیادی را راجع‌به خود آن مرد بازگو کند و این شکل از رفاقت بارها و بارها در مدیوم سینما به زیباترین شکل به تصویر کشیده شده است.

وقتی که به این مفهوم فکر می‌کنیم، ذهنمان بلافاصله به مثال‌هایی کشیده می‌شود که در طول تاریخ رخ داده‌اند. از بوچ کسیدی و ساندنس کید بگیر تا رفاقت میان استارسکی و هاچ در «احمق و احمق‌تر» و حتی رفاقت میان یاران حلقه.

چنین نمونه‌هایی از رفاقت مردانه نه تنها نشان می‌دهد که چگونه می‌توان یک دوست خوب بود، بلکه تجربه‌ی زندگی به عنوان یک مرد را هم پررنگ می‌کند. مانند اکثر شاخه‌های هنری، رسانه‌ی سینما قدرت عمیقی دارد و می‌تواند مانند یک آینه، عمیق‌ترین بخش‌های روان ما را به ما نشان دهد.

ما فهرستی از بهترین فیلم‌های مربوط به دوستی و رفاقت‌های مردانه تهیه کرده‌ایم تا به بررسی جزئیات بیشتری بپردازیم که میان دوستان رخ می‌دهد؛ از گروه‌های کودکی که در یک ماجراجویی قرار می‌گیرند تا دوستی‌های قدیمی که در معرض جداشدن هستند. پس وقت آن است که با هم دوست شویم و بررسی این فهرست بپردازیم.

۵- کنار من بمان (Stand By Me)

    سال انتشار: ۲۰۰۶
  • کارگردان: کلی یارکارد
  • بازیگران: دنیل لاندن، تانیا اسمیت، ویل اولدهم و…
  • امتیاز کاربران سایت IMDb به فیلم: ۶.۸ از ۱۰

همه‌ی فیلم‌های برتر درباره‌ی دوستی و رفاقت مردانه، درباره‌ی ماندگاری و جاودانگی این دوستی‌ها نیستند. درست مانند فیلم «اولد جوی» به کارگردانی رایکارد که محصول سال ۲۰۰۶ است. وقتی دوستان قدیمی بعد از مدت‌ها با هم دیدار می‌کنند، ممکن است متوجه شوند که چیزها از دوران اوج جوانی‌شان تغییر کرده و ناگفته‌ها و حسرت‌های زیادی میانشان است.

دوستی گذشته‌ی مارک و کورت نمایانگر این مسأله است و در حالی که این دو در مناظر سرسبز جنگل‌ای اورگن قدم می‌زنند، رایکارد اجازه می‌دهد که سکوت اتمسفر فیلم را در بر بگیرد و تنش عاطفی ایجاد کند. بنابراین، دوستی تنها به شادی و خنده محدود نمی‌شود، بلکه گاهی اوقات به معنای این است که متوجه شوید از چیزی که زمانی هویت شما را تعریف می‌کرد، عبور کرده‌اید.

۳- دوستت دارم، مرد (I love You, Man)

    سال انتشار: ۲۰۲۲
  • کارگردان: مارتین مک‌دونا
  • بازیگران: کلین فارل، برل کیوگان، کری کاندن و…
  • امتیاز کاربران سایت IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰

درست مثل فیلم «اولد جوی»، فیلم تراژیکمدی «بنشی‌های اینشیرین» به کارگردانی مارتین مک‌دونا هم به نوعی از قطع‌ارتباط می‌پردازد که می‌تواند دوستی و رفاقت مردانه را دچار تغییرات اساسی کند. این فیلم که در جزیره‌ای دورافتاده در ایرلند رخ می‌دهد، روایتگر پادریگ و ذهن بلندپروازش است که تصمیم می‌گیرد به‌طور ناگهانی دوستی‌اش را با کالوم که فردی ساده‌دل و مهربان است قطع کند.

آنچه در پی این تصمیم می‌آید، عیان‌کننده‌ی ماهیت پیچیده‌ی دوستی است. به‌ویژه آن شکل از دوستی که در آن، دو نفر در دیدگاه‌ها و خواسته‌های دنیوی خود مخالف یکدیگر هستند. پایان یک دوستی نزدیک غم‌انگیز است، اما این غم زمانی تشدید می‌شود که یکی از طرفین درک درستی از دلایل طرف مقابل ندارد. «بنشی‌های اینشیرین» به طور جالبی به بررسی شکنندگی دوستی و رفاقت میان مردان می‌پردازد.

۱- کابوی نیمه‌شب (Midnight Cowboy)

69

    سال انتشار: ۱۹۶۹
  • کارگردان: جان شلزینجر
  • بازیگران: داستین هافمن، جان ویت، برندا واکارو و…
  • امتیاز کاربران سایت IMDb به فیلم: ۷.۸ از ۱۰

در پایان و به عنوان آخرین فیلم فهرستمان، به سراغ فیلمی کمی شادتر می‌رویم. «کابوی نیمه‌شب» که محصول سال ۱۹۶۹ است، روایتگر دوستی نادر و در عین حال، عمیقی‌ست که میان دو مرد شکل می‌گیرد و به عنوان نقطه‌قوتی در مقابل واقعیت‌های سخت زندگی شهری عمل می‌کند.

مردم حاشیه‌ای جامعه اغلب بیشتر به یکدیگر جذب می‌شوند و جو و راتسو در حالی که برای بقا تلاش می‌کنند، پیوندی غیرقابل شکست با یکدیگر ایجاد می‌کنند. هرچند این رابطه از روی نیاز شکل می‌گیرد، اما دوستی جو و راتسو موفق می‌شود از مرزهای دوستی فراتر برود و طبیعت احساسی آن نشان می‌دهد که حتی در سخت‌ترین شرایط، حضور محبت‌آمیز یک دوست می‌تواند باعث قدرتمندشدن فرد شود.

منبع: خبرآنلاین

منبع: faradeed-205616

برچسب ها
نسخه اصل مطلب