hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > فارس > زیرساخت‌ها و امکانات تخت‌جمشید توسعه می‌یابد/افزایش ماندگاری گردشگران در فارس

مدیرکل میراث فرهنگی فارس:

زیرساخت‌ها و امکانات تخت‌جمشید توسعه می‌یابد/افزایش ماندگاری گردشگران در فارس

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس گفت: موزه تخت جمشید به‌زودی به یکی از موزه‌های درجه‌یک کشور تبدیل می‌شود؛ در حقیقت به دنبال این هستیم که زیرساخت‌ها و امکانات تخت جمشید در شأن این اثر برجسته تاریخی باشد.

محمد ثابت اقلیدی در همایش «نقش جامعه محلی در توسعه پایدار میراث تخت جمشید» افزود: در حال حاضر با همکاری اداره کل میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری استان و پایگاه مجموعه میراث جهانی تخت جمشید گروهی تشکیل‌شده که توانسته وضعیت تحول‌گرایانه و توسعه محور را در این میراث جهانی که شاخصه گردشگری فرهنگی کشور است رقم بزند.

به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی فارس، ثابت‌اقلیدی، میراث فرهنگی و صنایع‌دستی را به‌مثابه دو بال هواپیمای گردشگری دانست و گفت: اگر بخواهیم توسعه گردشگری داشته باشیم باید بتوانیم از داشته‌های خودمان ازجمله اماکن تاریخی و جاذبه‌های زیارتی که موجبات سفر گردشگران داخلی و خارجی را به محل و زادگاه ما فراهم می‌کنند به نحو احسن بهره ببریم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس گفت: گردشگری طبقات اجتماعی و اقتصادی جامعه محلی را رونق می‌دهد و به ایجاد درآمد پایدار کمک می‌کند.

او اضافه کرد: تور گردانان معمولاً به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌کنند که گردشگر بازدید مختصری را از اماکن تاریخی در شهرستان‌ها انجام دهد و به اقامتگاه خود در مرکز استان بازگردد، رمز موفقیت اقتصادی در حوزه گردشگری ایجاد ماندگاری گردشگران است.

این مقام مسئول افزود: باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که گردشگر باحال خوب و بدون معطلی در منطقه‌ای که بازدید انجام می‌دهد بماند و از سفر خود لذت ببرد؛ نوع نگهداری گردشگر و خریدن وقت از او موجب پویایی اقتصاد گردشگری می‌شود.

وی بابیان اینکه برگزاری کنسرت علیرضا قربانی در تخت جمشید اتفاقات خوبی را در حوزه گردشگری شهرستان مرودشت رقم زد، گفت: این رویه را باید توسعه دهیم؛ باید در مجموعه دشت مرودشت که در حریم درجه‌یک و دو تخت جمشید واقع‌شده به صنعت گردشگری بپردازیم؛ صنایع دیگر مانند کشاورزی و صنایع تبدیلی نباید در این دشت اجرا شود.

ثابت اقلیدی ادامه داد: البته باید این موضوع مهم را نیز در نظر بگیریم که در حال حاضر معیشت بسیاری از مردم مرودشت از بخش کشاورزی یا صنعت تأمین می‌شود؛ لذا باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که با نان مردم بازی نشود.

او در خصوص برنامه‌ریزی برای توسعه گردشگری در شهرستان مرودشت گفت: هدف، ماندگاری گردشگران در این شهرستان است؛ یکی از برنامه‌ها برای تحقق این مهم این است که مسیر جدید گردشگری و ورودی گردشگران را در تخت جمشید از برزن جنوبی اجرا کنیم تا حداقل تا دو ساعت به زمان ماندگاری گردشگر به مجموعه جهانی تخت جمشید افزوده شود، همچنین ایجاد روشنایی و آسفالت مسیر ورودی تخت جمشید انجام‌شده و بهسازی دسترسی‌ها نیز در دستور کار است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس با اشاره به اینکه تخت جمشید و آثار تمدنی هویت و ریشه اجدادی ما هستند، بر لزوم ارتقا زیرساخت‌ها در تخت جمشید تأکید کرد و گفت: این آمادگی راداریم که مردم بیایند و در خلاهایی که در مدیریت مجموعه‌داریم یاریگرمان باشند.

تخت جمشید پشتوانه فرهنگی ایران و خاورمیانه است

 مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید هم در این همایش گفت: تلاش گروه‌های مردمی برای پیشبرد اهداف فرهنگی و اقتصادی در تخت جمشید نشان‌دهنده فرهیختگی مردم این جامعه است.

علیرضا عسکری چاوردی افزود: مردمی که در تلاشند تا به دنبال توسعه پایدار باشند یعنی منابع را به‌گونه‌ای استفاده می‌کنند که این منابع برای نسل‌های آینده  هم بماند.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت:  زمانی مردم یک منطقه به توسعه می‌رسند که بتوانند ازنظر آگاهی،ثروت اجتماعی ایجاد کنند که این ثروت تبدیل به سرمایه شود که بالاترین ثروت، فرهنگ است،.

 او درباره برگزاری همایش نقش جامعه محلی در توسعه پایدار میراث تخت جمشید در شهرستان مرودشت گفت: شاید این پرسش مطرح شود که چرا این منطقه را الگو قرار داده‌ایم؟ دلیل انتخاب این منطقه به‌عنوان الگو این است که تخت جمشید مهم‌ترین اثر تاریخی ایران و جهان است و تاریخ دوران باستانی ایران از این منطقه متولدشده؛ اگرچه هفت یا هشت هزار سال پیش از تخت جمشید هم‌دوره‌های روستانشینی و خان‌سالاری را سپری کردیم اما نخستین بار در منطقه مرودشت بود که یک سازمان امپراتوری شکل گرفت و نخستین بار بود که جایی به نام پرشیا متولد شد.

عسکری‌چاوردی اضافه کرد: تا یک قرن پیش تمام جهان، ایران را به‌عنوان پرشیا می‌شناختند؛ جایی که حریم پارسه است و به همین دلیل اهمیت دارد که امروز برای توسعه پایدار این میراث کهن تلاش کنیم و برنامه‌ریزی منسجمی انجام دهیم.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید درباره دیگر اهداف برگزاری این همایش گفت: این برنامه یک برنامه علمی و فرهنگی است که در آن نقش مردم ازنظر توسعه پایدار موردبررسی قرار می‌گیرد.

عسکری چاوردی بابیان اینکه طی چند ماه گذشته اقدامات قابل‌توجهی توسط گروه‌های مردمی مختلف در میراث جهانی تخت جمشید انجام‌شده گفت: امروز شاهد یک تحول بزرگ در تخت جمشید هستیم، آنچه برای ما اهمیت دارد فلسفه و فرهنگ این کار است؛ مهم این است که این جامعه به این حد از شعور و آگاهی رسیده که نه‌تنها بزرگ‌سالان بلکه کودکان هم برای ساماندهی تخت جمشید، ماندگاری و حفاظت از آن تلاش می‌کنند.

او افزود: همکاری که در حال حاضر در تخت جمشید انجام می‌شود یک فلسفه دارد و آن این است که تخت جمشید به‌عنوان قلمرو حاکمیتی و هویت تاریخی ما توسط مردم و با مشارکت مردم حفظ شود؛ نه‌تنها درختان این مجموعه بلکه همه میراث تخت جمشید و حجم بسیاری از آثار باستانی کشف‌شده در این میراث جهانی نیاز به محافظت دارد و این مسئولیت ما را بسیار سنگین کرده است.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید بابیان اینکه از بهترین متخصصان برای مرمت تخت جمشید استفاده می‌شود، گفت: تخت جمشید برای همه دنیا اهمیت بسیاری دارد و مردم ایران هم برای حفظ آن دغدغه دارند و تلاش می‌کنند؛ البته باید تلاش کنیم از تمام سنت‌ها که حافظ فرهنگ کشور هستند هم به‌عنوان میراث معنوی در حوزه گردشگری بهره ببریم.

عسکری چاوردی ادامه داد: باید اشتغال جامعه محلی تخت جمشید را ارتقا دهیم؛ این همایش تلاش می‌کند تا سرآغازی باشد برای ارتقا اقتصاد فرهنگی تا این اقتصاد را درزمینهٔ گردشگری پایدار توسعه دهد.

او افزود: راهبردهایی که می‌تواند به حوزه زیست، اقتصاد، فرهنگ، سلامت و ایمنی درزمینهٔ گردشگری کمک کند از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ تخت جمشید نه‌تنها پشتوانه فرهنگی فارس است بلکه پشتوانه فرهنگی ایران و خاورمیانه است.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت: ما داریم به یک جامعیت در مورد پارسه می‌رسیم و این کار را مدیون تلاش‌های باستان‌شناسی و اقدامات گسترده سال‌های اخیر هستیم.

عسکری چاوردی با بیان اینکه نظر مردم و نظر جامعه محلی برای توسعه پایدار مجموعه تخت جمشید از اهمیت بسیاری برخوردار است، گفت: برای حفاظت از میراث تخت جمشید به دنبال تغییر رویه هستیم؛ مردم باید بدانند این مکان متعلق به خودشان است، می‌بایست به‌صورت جمعی از این میراث محافظت شود.هدف اصلی، توسعه پایدار فرهنگی و اقتصادی در تخت جمشید است.

او بیان کرد: اقتصاد فرهنگی باید با اتکا به میراث فرهنگی توسعه داده شود و ارتقا یابد؛ جوانان باید در صنعت گردشگری میراث جهانی تخت جمشید سهمی جدی داشته باشند.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید بر اهمیت ماندگاری گردشگران در شهرستان مرودشت تأکید کرد و افزود: در تلاش هستیم روستاهای پیرامون تخت جمشید به‌عنوان روستاهای نمونه گردشگری با حفظ سنت‌ها شناخته شوند و شرایط ارتقای آن‌ها فراهم شود.

انتهای پیام

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد