یک متخصص الهیات ادعا میکند که شهر باستانی تل الحمام در دره اردن که به نظر میرسد در یک انفجار اتمی از بین رفته در واقع شهر سدوم (شهر قوم لوط) است که در کتاب مقدس به آن اشاره شده است.
این ادعا پس از آن مطرح میشود که اکتشافات باستان شناسی در اردن ظاهرا شواهدی از وجود این شهر ارائه کرده است. دانشمندان پیش از این نشانههایی کشف کرده بودند که حاکی از این بود که تل الحمام واقع در جنوب دره اردن در رویدادی فاجعه بار از بین رفته است. نظر دکتر جان برگسما، استاد برجسته الهیات دانشگاه فرانسیسکن اوهایو این است که این اتفاق منعکسکننده روایتی از کتاب مقدس است.
دکتر جان برگسما
سفر پیدایش تورات شرح میدهد که خداوند بر شهرهای سدوم و عموره به خاطر گناهان بزرگ و گسترده مردمانش سنگ و آتش بارید که منجر به نابودی کامل آنها شد. در قرآن نیز بیآنکه نامی از شهر سدوم برده شده باشد به داستان قوم لوط و نابودیشان پرداخته شده است. صحنههای مشابهی از تخریب در خرابههای تل الحمام نیز مشاهده شده که برداشت دکتر برگسما از عهد عتیق را کاملا تغییر داده است.
دکتر برگسما به شواهدی مبنی بر گرمای شدید بر اسکلتها و قطعات سفالی که توسط باستان شناسان کشف شده به عنوان مدرک بالقوه برخورد یک سیارک اشاره میکند.
حدود ۳۶۰۰ سال پیش تل الحمام شهری پررونق بود اما یک شبه ناپدید شد. بهطرز جالبی هیچ نشانه فیزیکی در خرابهها وجود ندارد که نشان دهد این ویرانی ناشی از حمله نظامی بوده باشد.
تل الحمام
استیون کالینز باستان شناس ارشد در تل الحمام کسی بود که برخی از این یافتههای شگفت انگیز را با دکتر برگسما در میان گذاشت. او توضیح میدهد که تکههای سفالی که در یکی از سایتهای باستان شناسی پیدا شدند پوشیده در ترینیتایت (Trinitite) بودند. ترینیتایت لایه شیشهای است که وقتی بمب اتمی را در بیابان شلیک میکنند و ماسهها را ذوب میکند به جا میماند.
استیون کالینز
آنها همچنین بقایای انسانی در این مکان کشف کردند؛ اسکلتهایی تا نیمه ستون فقرات، بعد یک رد سوختگی که چیزی از بالاتنه آنها موجود نیست.
استیون کالینز همچنین مدعی است که شواهدی از انفجار گرمایی عظیم از سمت آسمان وجود دارد که ظاهرا این دو شهر را در کناره رود اردن سوزانده است و آن را با رویداد تونگوسکا در سال ۱۹۰۸ مقایسه میکند. در انفجار مهیب تونگوسکا یک سیارک عظیم بر فراز سیبری با جو زمین برخورد کرد و باعث تخریب گسترده شد.
کالینز میگوید: «این انفجار هوایی احتمالا بزرگتر از انفجار سال ۱۹۰۸ بر فراز تونگوسکا روسیه بود؛ جایی که یک سنگ آسمانی به عرض ۵۰ متر با انرژی هزار برابر بیشتر از بمب اتمی هیروشیما منفجر شد.»
جیمز کنت، استاد بازنشسته علوم زمین در دانشگاه کالیفرنیا اشاره میکند که این انفجار هوایی مقدار زیادی نمک تولید کرده است. این کشف بهطرز مخوفی بازتاب داستان تبدیل شدن همسر لوط به ستون نمک در جریان نابودی سدوم در تورات است. کنت میگوید: «نمک به دلیل فشار زیاد ضربه به وجود آمده است. و این ممکن است به این دلیل باشد که ضربه تا حدی به دریای مُرده که سرشار از نمک است برخورد کرده است.»
با این حال برخی از باستان شناسان از کالینز انتقاد کرده و او را به نتیجه گیری عجولانه و بدون شواهد کافی متهم کردهاند.
منبع: روزیاتو
منبع: faradeed-204580