hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > سیاسی > انتقاد عباس عبدی از تبعیض‌ها در گزینش‌ها | مشارکت مردم کلید حل بحران‌هاست

انتقاد عباس عبدی از تبعیض‌ها در گزینش‌ها | مشارکت مردم کلید حل بحران‌هاست

عباس عبدی، در نشستی با فعالان اصلاح‌طلب در اهواز تأکید کرد که مشارکت مردم در تصمیم‌گیری‌ها کلید حل بحران‌ها و کاهش تمایلات اپوزیسیونی است و هر چه مردم از مشارکت دورتر شوند، بحران‌ها شدیدتر خواهد شد.

قاسم آل کثیر نوشت: عباس عبدی، جامعه‌شناس و فعال سیاسی، در نشستی با فعالان اصلاح‌طلب در اهواز به بررسی وضعیت توسعه نامتوازن در استان‌های کشور و چالش‌های موجود پرداخت. 

وی تأکید کرد که عدم توازن در توسعه طی چهار دهه گذشته به نارضایتی عمومی منجر شده است. عبدی با اشاره به افزایش فقر از ۸ درصد به بیش از ۳۰ درصد، وضعیت کنونی کشور را نگران‌کننده دانست و اظهار داشت که این مشکل نه تنها در خوزستان بلکه در تهران نیز محسوس است.

 

اصرار بر اصلح

 

عبدی با بیان اینکه تبعیض‌های موجود در گزینش‌ها، به‌ویژه تبعیض‌های صلاحیتی، یکی از مشکلات اساسی کشور است، از حمایت خود از مسعود پزشکیان به دلایلی ازجمله عدم وابستگی به ساختار قدرت موجود خبر داد. 

 

وی همچنین تأکید کرد که مشارکت مردم در تصمیم‌گیری‌ها کلید حل بحران‌ها و کاهش تمایلات اپوزیسیونی است و هر چه مردم از مشارکت دورتر شوند، بحران‌ها شدیدتر خواهد شد.

 

در ادامه، عبدی به موضوع انتصاب استانداران در استان خوزستان اشاره کرد و گفت که در انتخاب استاندار، وفاق میان نمایندگان و فعالان سیاسی باید مورد توجه قرار گیرد و این انتخاب باید بر مبنای شایستگی باشد. 

وی همچنین بر لزوم افزایش اختیارات استانداران به ویژه در خوزستان تأکید کرد و خواستار عدم دخالت مستقیم افراد غیرمحلی در امور استان شد.

این سخنرانی عبدی در شرایطی انجام شد که مردم خوزستان به دلیل مشکلات اقتصادی و زیست‌محیطی، انتظار دارند که دولت جدید با انتصاب افراد شایسته و توجه به توسعه متوازن، به دغدغه‌هایشان پاسخ دهد. انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جمهور با توجه به اظهاراتش در حوزه‌های مختلف، امیدها را برای توجه بیشتر به این استان و حل مشکلات آن افزایش داده است.

عبدی با اشاره به چهار دهه گذشته اظهار داشت که توازن توسعه در استان‌های کشور به هم ریخته است، به طوری که برخی مناطق پیشرفت کرده‌اند و برخی دیگر به عقب رفته‌اند. این وضعیت به گونه‌ای است که رضایتی عمومی از آن وجود ندارد و تأکید کرد که مشکلات اقتصادی باعث شده تا بسیاری از مردم تصمیم بگیرند برای کسب و کار به خارج از کشور بروند.

تبعیض در گزینش 

عبدی در ادامه به موضوع تبعیض‌های موجود در گزینش‌ها پرداخت و تبعیض صلاحیتی را به مراتب شدیدتر از حتی تبعیض جنسیتی دانست. وی گفت: «این سیستم ممکن است حتی یک عرب را انتخاب کند، اما آن شخصی که شما او را اصلح می‌دانید، انتخاب نخواهد شد.» 

 

 

او با بیان این نکته که این نوع تبعیض‌ها حس تبعیض در بین قومیت‌ها را تقویت می‌کند، اظهار داشت: «یکی از دلایلی که از پزشکیان حمایت کردم، این بود که ترک است؛ با اینکه می‌دانید جایگاه ترک‌ها در کشور هم بالا بوده است.»

 

او در بخشی از سخنانش به سابقه‌ی افراد شایسته‌ای مانند آقای موالی‌زاده نیز اشاره کرد.

عبدی همچنین به مسئله عدم انتخاب استانداران عرب در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: «اگر تا کنون در خوزستان ۲۰ استاندار داشته‌ایم و حتی یک نفر عرب در بین آنها نبوده، این موضوع بی‌معنی است.» 

 

این جامعه‌شناس با تأکید بر لزوم توجه به شایستگی در انتخاب استانداران، اظهار داشت که مسئله تبعیض و عدم مشارکت مردم در تصمیم‌گیری‌ها، ریشه بسیاری از مشکلات کشور است. 

 

تلاش برای مشارکت

 

عبدی بر این باور است که راه‌حل بحران‌های موجود در کشور افزایش مشارکت مردم و در نظر گرفتن شایستگی به جای قومیت در انتصاب‌هاست.

عبدی در پایان سخنان خود بر لزوم افزایش اختیارات استانداران، به ویژه در استان خوزستان تأکید کرد و افزود: «این استان به دلیل شرایط خاص اقتصادی و زیست‌محیطی، نیازمند مدیریتی قوی و مستقل است که بتواند در راستای توسعه و بهبود وضعیت استان گام بردارد.» 

وی همچنین از نمایندگان و فعالان سیاسی خواست تا با "وفاق" و "همدلی" به انتخاب استانداری شایسته برای خوزستان کمک کنند و اجازه ندهند که منافع گروهی و قوم‌ستیزی بر منافع کلی استان سایه بیندازد.

در پایان این نشست نیز عبدی به سوالاتِ برخی از حضار پاسخ داد.

 

 

 

 

منبع: etemadonline-673322

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو