hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > باران‌های سیل‌آسا زمینه‌ساز وفور پشه آئدس

باران‌های سیل‌آسا زمینه‌ساز وفور پشه آئدس

ایسنا: مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت تغییرات اقلیمی و باران‌های سیل‌آسا را زمینه‌ساز افزایش ناگهانی و وفور پشه آئدس خواند و درعین‌حال بر لزوم مشارکت‌های مردمی جهت کنترل پشه و همچنین اهمیت خودمراقبتی و ترویج آن به‌منظور مقابله با بیماری تب دنگی تأکید کرد.

ایسنا: مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت تغییرات اقلیمی و باران‌های سیل‌آسا را زمینه‌ساز افزایش ناگهانی و وفور پشه آئدس خواند و درعین‌حال بر لزوم مشارکت‌های مردمی جهت کنترل پشه و همچنین اهمیت خودمراقبتی و ترویج آن به‌منظور مقابله با بیماری تب دنگی تأکید کرد. فرشید رضایی با بیان اینکه اخبار افزایش موارد ابتلا به «تب دنگی» از حساسیت این موضوع حکایت می‌کند، اظهار کرد: ۲۲ مرداد، روز ملی «تشکل‌ها و مشارکت اجتماعی» بود و در همین راستا باید تأکید کرد که تشکل‌ها و مشارکت مردمی در کنترل تب‌ دنگی نقش مؤثری دارند. وی با بیان اینکه نقش مشارکت‌های مردمی در کنترل تب دنگی بیش از پیش حائز اهمیت است، گفت: با توجه به «شیوع روزافزون تب دنگی در بسیاری از مناطق جهان»، «گزارش ابتلای مسافران ایرانی طی ماه‌های اخیر» و «احتمال آلوده‌شدن پشه‌های آئدس در آینده در برخی مناطق شمالی و جنوبی کشور»، نقش مشارکت مردمی در کنترل این بیماری بیش از پیش حائز اهمیت شده است. راهکارهای مؤثر برای مشارکت مردمی در کنترل تب دنگی در دسترس است؛ تجربیات جهانی از اهمیت مشارکت مردمی در موفقیت یا شکست برنامه‌های ملی مبارزه با پشه آئدس و بیماری تب دنگی حکایت می‌کند. مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت تأکید کرد: اهمیت جلب مشارکت تشکل‌ها و گروه‌های مردمی در معاونت بهداشت اگر بااهمیت‌تر نباشد، حداقل به اندازه شناسایی سریع بیماران و برنامه‌های بهداشت برای بهسازی معابر و اماکن اهمیت دارد.

وی درباره اهمیت مشارکت مردمی در کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها خاطرنشان کرد: مشارکت مردمی یکی از کلیدهای اصلی کنترل و پیشگیری از بیماری‌هایی مانند تب دنگی است. هنگامی که مردم درباره بیماری آگاهی کافی داشته باشند و به اهمیت نقش خود در کنترل آن پی‌ ببرند، می‌توانند به‌طور مؤثری در کاهش شیوع بیماری همکاری کنند. برنامه‌های آموزش و ارتقای سلامت در دوران کرونا به‌صورت برنامه‌های محله‌محور و هماهنگی در حضور همه‌جانبه ظرفیت‌های محلی، تاریخچه خوبی از نقش مشارکت مردمی در برابر تهدیدات زیستی است.

وی با اشاره به اهمیت نقش آموزش درباره مؤلفه افزایش آگاهی، دانش مردم و تشکل‌های مردمی توضیح داد: برگزاری کارگاه‌ها و سمینارهای آموزشی در مدارس، مساجد و مراکز آموزشی‌ یکی از اولین گام‌ها برای مشارکت مردمی است. پرسنل اداره آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، اقدامات گسترده‌ای را در ماه‌های اخیر انجام داده‌اند. جمعیت حدود ۱۰ میلیونی سفیران و داوطلبان سلامت که از خانه تا ادارات و اصناف گسترده هستند، سرمایه ملی بهداشت کشور هستند و به موضوع آموزش و آگاهی‌بخشی مردم ورود کرده‌اند.

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت درباره نقش رسانه‌های جمعی در افزایش مشارکت مردمی گفت: استفاده از رسانه‌های جمعی مانند تلویزیون، رادیو و شبکه‌های اجتماعی برای اطلاع‌رسانی از دیگر راهکارهای مؤثر برای افزایش میزان مشارکت مردمی محسوب می‌شود. دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت نسبت به تهیه رسانه‌های آموزشی به‌روز و جذاب و بارگذاری این مطالب در سایت آموزش همگانی وزارت بهداشت اقدام کرده‌ است.

وی ادامه داد: این بسته‌ها شامل انیمیشن‌های آموزشی تب دنگی، توزیع بروشورها و پوسترهای آموزشی در مورد علائم بیماری، راه‌های انتقال و روش‌های پیشگیری در اماکن و ادارات می‌شود. بیش از ۶۵ هزار خبر و متن مرتبط با تب‌ دنگی در دو ماه گذشته در پلتفرم‌های مجازی، رسانه‌های رسمی و نیمه‌رسمی کشور منتشر شده است. خوشبختانه، با تلاش اهالی رسانه و مشارکت مردم، گروه‌های شایعه‌ساز‌ موفق به برهم‌زدن آرامش ذهنی مردم نشده‌اند و تلاش می‌کنیم مردم بتوانند به ‌آسانی به منابع علمی دقیق دسترسی داشته‌ باشند.

وی درباره «ترویج استفاده از روش‌های پیشگیری فردی و خودمراقبتی» بیان کرد: خودمراقبتی‌ یکی از برنامه‌های قدیمی بهداشتی است که پله اول مشارکت اجتماعی محسوب می‌شود. تشویق مردم به استفاده از پشه‌بند، پوشیدن لباس آستین‌بلند و شلوار بلند و استفاده از دورکننده‌های حشرات از اقدامات خودمراقبتی علیه پشه آئدس محسوب می‌شود. خودمراقبتی به صورت فردی و خانوادگی و ترویج این مؤلفه به‌عنوان مسئولیت اجتماعی، نقش مهمی در مبارزه با پشه آئدس دارد.

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه تغییرات اقلیمی و باران‌های سیل‌آسا زمینه افزایش ناگهانی وفور پشه را فراهم می‌آورد، اظهار کرد: آمادگی آحاد جامعه و تشکل‌های مردمی‌ وظیفه اصلی معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی سراسر کشور است که این امر مهم فقط با مدیریت، هماهنگی و بهره‌گیری از ظرفیت تشکل‌های مردمی و مشارکت ممکن می‌شود.

 

منبع: sharghdaily-940148

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو