hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > دو روایت متضاد از آینده زاکانی در شهرداری تهران/ مخالفان و موافقان چه می‌گویند؟

دو روایت متضاد از آینده زاکانی در شهرداری تهران/ مخالفان و موافقان چه می‌گویند؟

اقتصادنیوز: دو روایت متضاد از آینده شهردار در شورای شهروجود دارد موافقان تاکید دارند که زاکانی با قوت و قدرت به کار خود ادامه می‌دهد. مخالفان می گوید : تعدادی از اعضا اعتقاد دارند شهردار، شرایط قانونی برای «مدیریت شهری» را ندارد و باید فرد دارای صلاحیت قانونی انتخاب شود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، هنوز پس لرزه های تذکر نرجس سلیمانی ادامه دارد . او یکشنبه این هفته در صحن شورای شهر تهران اعلام کرد که در سه سال گذشته رشد قابل توجهی در حوزه های خدمات شهری و ترافیکی شهر تهران ندیده و تاکید کرد که تهران نیاز به عطاری خموش دارد که سودای صندلی دیگری هم نداشته باشد .

این سخنان با واکنش تند حامیان شهردار تهران رو به رو شد و درنهایت چند دقیقه ای صحن شورا دچار تنش شد اما شهردار تهران هم روز چهارشنبه در حاشیه هیات دولت در واکنش به منتقدان گفت که یک اقلیت مخالفی هستند که حرف‌های خودشان را می‌زنند. او این انتقادات را نادرست دانست و اضافه کرد: ما ۱۳۳ افتتاح داشتیم و برخی از دوستان حتی در یکی از این افتتاح‌ها حضور پیدا نکردند. همه اعضا را دعوت می‌کردیم اما حضور پیدا نمی‌کردند؛ دلیل آن را نمی‌دانم و همانطور که گفتم از اول مخالف بودند و مخالفت آنها ادامه پیدا کرده و رأی و نظر آنها برای ما محترم است.

خبر مرتبط
علیرضا زاکانی و مسعود پزشکیان در یک مجلس رویت شدند+ عکس
علیرضا زاکانی و مسعود پزشکیان در یک مجلس رویت شدند+ عکس

اقتصادنیوز: تصاویری از علیرضا زاکانی و مسعود پزشکیان در یک مراسم پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری 1403 را مشاهده کنید.

اما سخنان شهردار تهران با واکنش جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران رو به رو شد و او در توییتی نوشت: فقط یک خودشیفته مستعد دیکتاتوری می‌تواند بگوید: انتقادات اعضای شورا (نمایندگان مردم) صد در صد نادرست است. وقتی اشتباهات اصلاح نمی‌شود تنها راه هرس است.

نرجس سلیمانی، عضو شورای شهر تهران هم در پس از حاشیه های ایجاد شده در مصاحبه با رسانه ها در خصوص تذکرش گفت: اگر مختصری به سابقه تذکرات بنده در شورا توجه بفرمایید، همانطور که قبل از ورود به شورا و در هنگام تایید صلاحیت‌ها به عنوان یک کاندیدای مستقل وعده دادم چند نکته را متعهد به پیگیری شدم. علیرغم پیگیری فراوان و همچنین تلاش‌های مجموعه مدیریت شهری اعم از همکاران در شورا و شهرداری، پیشرفت چشمگیری تا امروز نه در حوزه حمل و نقل عمومی خصوصا رو زمینی که مبنای سوال بنده از شهردار بوده و نه در وضعیت دیداری پسماند از جهت جمع آوری و تفکیک در راستای طرح جامع پسماند و هنوز مسیر طولانی و نیازمند جهاد مستمر پیش روی این شورا و دیگران در شورا‌های بعدی باقی مانده است.

وی در ادامه درباره بروز فساد در شهرداری تهران و ایجاد نارضایتی میان شهروندان بیان کرد: یکی از ظرفیت‌های اعلامی و ابرازی آقای دکتر زاکانی فساد ستیزی بوده است، اما با تاسف بسیار، حداقل خود بنده به عنوان یک عضو شورای شهر، تعداد همان تخلفاتی که روزانه دریافت می‌کنم سیر نزولی قابل توجهی نداشته و شهروندان نیز به عنوان مالکین حقیقی شهر بطور مداوم در حال انتقال گلایه‌های خود در حوزه‌های مختلف هستند. خوب یا بد به دلیل تماس دائمی شهروندان با حوزه فعالیت شهرداری در بیش از چند صد خدمت تعریف شده، هر نوع اختلال و تخلف به سرعت توسط آحاد مردم تشخیص داده می‌شود و عموما به سرعت هم به مراجع ذیربط منتقل می‌شود.

سلیمانی درباره تخلفات شهردار تهران گفت: مساله در مورد گسترش تخلفات یک بخش فرهنگی و یک بخش هم ناشی از اضطرار مردم و یک بخش دیگر هم سود و انتفاع ناشی از انجام تخلف است که از جهات مختلف حل مساله تخلف و اختلال را در شهرداری‌ها به امری پیچیده، چند بعدی و فراسازمانی تبدیل می‌کند، درهر صورت اصل وجود تخلفات بصورت جزیره‌ای برای اینجانب محرز است.

مهدی عباسی، عضو شورای شهر تهران، هم درخصوص برکناری احتمالی شهردار تهران گفته است : در ساختار قانونی کشور، به گونه‌ای پیش‌بینی شده که امور مدیریت شهری به اعضا شورای شهر که نمایندگان مردم هستند، واگذار شود. در حال حاضر آقای زاکانی که نماینده مردم نیست، خانم سلیمانی نماینده مردم است. در تهران نیز اعضا شورا طبق قانون وظیفه دارند که مصوبه‌های مرتبط با شهر را تصویب کنند و برعملکرد شهردار و شهرداری نظارت کنند. در نتیجه نظارت بر عملکرد شهردار و شهرداری، یک حق قانونی اعضا شوراست. همانطور که انتخاب شهردار برعهده اعضا شوراست، اگر به این نتیجه برسند که شهردار به وظایف خود عمل نمی‌کند، یا دچار انحراف و فساد شده و یا امور اجرایی شهر مختل شده است، طبیعتا می‌توانند شهردار را عزل کنند.

 وی درباره ضعف عملکرد زاکانی بیان کرد: ده عضوی که به عملکرد شهردار انتقاد می‌کنند، اعضایی هستند که به وظیفه قانونی خود به درستی عمل می‌کنند. ضمن احترام به طرفداران شهردار فعلی، باید اشاره کنم که عموم مردم شهر تهران عملکرد این شهردار را قبول ندارند. نظرسنجی‌ها حکایت از عدم مقبولیت ایشان دارد. متأسفانه آقای زاکانی عملکرد خوبی نداشته و مطالبه‌ای برای برکناری ایشان شکل گرفته است. اگر شهرداری درست و به طور سنجیده عمل می‌کرد، مردم رویکرد تقابلی نداشتند.

عباسی درباره برچسب زدن به منتقدین شهردار در شورا گفت: به جای برچسب زدن به منتقدین شهردار، تمرکز بر اصلاح کار‌هایشان را داشته باشند. شاید در شهرداری تهران اشتباهاتی صورت می‌گیرد و باید اصلاح شود. سواد رسانه‌ای مردم به قدری بالا رفته که اگر یک عضو شورا انتقاد می‌کند، عده‌ای هم به طور مشکوک و سازمان یافته آن عضو را تخریب می‌کنند و برای آن فرد هزینه روانی و اجتماعی درست می‌کنند، در این نقطه مردم حق و باطل را به خوبی تشخیص می‌دهند.

از سوی طرفداران شهردار تهران هم معتقدند جریان اصلاح طلب به دنبال اختلاف افکنی هستند .

پرویز سروری در گفت و گویی با فارس که سایت روابط عمومی شهرداری تهران هم آن را بازتاب داده به این پرسش که  چرا اصلاح طلب ها از این اختلاف ها استقبال کرده اند گفته اصلاح طلبان دوره ای از بی ثباتی مدیریتی در شهر تهران را تجربه کردند و عوض شدن چند شهردار درمدت زمان چهار ساله دوره پنجم شورای شهر یک افتضاح سیاسی و مدیریتی برای این جریان محسوب می شود، به همین دلیل ادامه ثبات مدیریتی جبهه انقلاب در تهران را تکمیل کننده تصویر ناکارآمدی مدیریتی خود در گذشته می دانند.یکی از عناصر تابلودار و افراطی این جریان که وقت ویژه ای را برای تشویق و برجسته کردن اختلاف در شورای شهر در روزهای اخیر گذاشته، اخیرا تصریح کرده که حتی با انتخاب یک شهردار جدید انقلابی بعد از دکتر زاکانی، مشکلی ندارند! یعنی در این مقطع هدفی دیگر برایشان موضوعیت دارد و همانطور که گفته شد مهمترین هدف آنها در مقطع فعلی این است که جبهه انقلاب نیز در تهران، انتخاب حداقل دو شهردار را تجربه کند و از افتضاح تغییر سه شهردار در چهار سال دوره مدیریت اصلاح طلبان در دوره پنجم کاسته شود.

وی افزود: اینکه مشاهده می شود رسانه‌ها و اکانت‌های توییتری فعال جریان اصلاحات و برخی رسانه های اصلی ضدانقلاب خارج نشین این روزها، متاسفانه اظهارات برخی از دوستان ما در شورای شهر تهران را بیشتر در رسانه هایشان مطرح می کنند و رپرتاژهای رایگان برایشان می روند، به همین دلیل هست. البته جبهه اصلاحات یک هدف بزرگتر سیاسی را هم در این بین دنبال می کند.

پرویز سروی در توضیح هدف گذاری بزرگتر سیاسی جریان اصلاحات از دمیدن اختلافات و برجسته سازی مواضع برخی از اعضای منتقد شهردار تهران افزود: جریان اصلاحات از سبد اتحاد چهارده میلیون رای جبهه انقلاب در انتخابات ریاست جمهوری و سبد متزلزل دولت جدید واهمه زیادی دارد، به همین دلیل از شکاف در شورای شهر تهران به عنوان یک گام برای ایجاد اختلاف در سبد رای جبهه انقلاب استقبال گسترده ای می کنند و حتی تلاش می کنند با فریب سیاسی و رسانه‌ای، برخی عناصر جبهه انقلاب را هم در زمین بازی سیاسی خود وارد کنند.اساس برآورد و ارزیابی ها، روند برخی رسانه های ضدانقلاب و همچنین رسانه های تندرو اصلاحات، نشان می دهد که اقدامات چند مرحله ای را برای تجزیه سرمایه اجتماعی جبهه انقلاب طراحی کرده و در صورتی که موفقیتی کسب کنند، در هر مرحله به سراغ یکی دیگر از چهره های جبهه انقلاب که در آینده امکان نقش آفرینی داشته باشند، خواهند رفت. درباره میزان موفقیت عملکرد آقای زاکانی در شهرداری تهران ممکن هست که اقلیتی در شورای شهر با محاسبات اکثریت برآورد متفاوتی داشته باشند ولی قطعا دکتر زاکانی بسیار جلوتر از مجموعه شهرداران جبهه اصلاحات در دوره پنجم عمل کرده است. تجربه اینجانب که دوره های مختلفی در شورای شهر تهران حضور داشتم، این است که عملکرد دکتر زاکانی مطلوب و رو به جلو بوده است.

وی افزود: در ۳۳ ماه گذشته شهرداری ایشان حتی در برخی حوزه های خدماتی و عمرانی رکوردهای خوبی در کارنامه وی ثبت شده و طبیعی هم است که زمان به ثمر رسیدن بسیاری دیگر از عملکردها و پروژه های شهرداری در تهران نیز با گذشت زمان و دادن فرصت بیشتر، به زودی نمایان تر هم خواهد شد.

سروری درباره اشتباه بودن تلاش برای تغییر شهردار تهران تصریح کرد: از یکسو بسیار عقلایی هست که باتوجه به عملکرد 33 ماه گذشته دکتر زاکانی که با موفقیت های خوبی همراه بوده و چشم اندازی که برای به ثمر رسیدن دیگر پروژه های در ماه های پیش رو هست ایشان به فعالیت خود در شهرداری ادامه دهد و از سوی دیگر، آمدن شهردار جدید نه تنها این روند مطلوب و قابل قبول مدیریتی را متوقف بلکه دچار تعلیق می کند؛ بنابراین سخن گفتن از تغییر شهردار فعلی تهران، برخلاف تدابیر مدیریتی و صلاح و منافع شهروندان و اشتباه است.

او کارزار حمایت از شهردار انقلابی تهران را یک کارزار خودش توصیف کرد و درباره حمایت های گسترده مردمی و فعالین جبهه انقلاب در فضای مجازی از شهردار تهران، هم گفته : با دیدن تحرکات جریان اصلاحات برای القای برکناری شهردار تهران، حمایت های گسترده و خودجوشی در میان بخش های زیادی از مردم و بدنه فعال جبهه انقلاب بعد از انتخابات ریاست جمهوری از دکتر زاکانی به وجود آمد که بالاتر از همه تلاش های سازماندهی شده سیاسی و رسانه ای مخالفین سیاسی ایشان بود، بنابراین باید در محاسبات و تصمیمات همه ما، احترام عملی به افکار عمومی و انتظارات جبهه انقلاب، مدنظر قرار بگیرد.تجربه سیاسی سالهای گذشته همواره نشان داده که در هر کنش سیاسی که رسانه ای اصلی ضدانقلاب و اصلاح طلبان تندرو به عنوان پشتیبان و حامی آن قرار می گیرند، نه تنها عاقبت خوشی برای اشتباه کنندگان سیاسی داخلی نداشته بلکه با گذر زمان، اعتبار و مشروعیت سیاسی آنها نیز به شدت دچار خدشه شده است. در ماه های باقیمانده با وجود برخی اختلاف سلیقه های که در شورای شهر تهران وجود دارد و طبیعی هم است؛ باید همه اعضا تلاش مضاعفی انجام داده و کارنامه قابل قبول و خاطره خوبی از جبهه انقلاب برای مردم عزیر تهران باقی بگذارند.موفقیت و عدم موفقیت مدیریت دوره ششم شهری مربوط به همه ما هست و مخالف خوانی آن‌هم در سال آخر خدمت، سبب تفکیک عملکردها در افکار عمومی نخواهد شد و اتفاقا مردم اختلاف افکنی را جزیی از عملکرد و عدم دوراندیشی سیاسی و مدیریتی و ناکارآمدی ما حساب خواهند کرد.

لطف‌الله فروزنده، معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران  هم درخصوص منتقدان عملکرد شهرداری با خبرگزاری برنا گفت و گو کرده  که سایت روابط عمومی شهرداری تهران هم آن را بازتشر کرده است . او با اشاره به برخی حملات به شهردار تهران می گوید : در انتخابات دکتر زاکانی چهره اصلی اصلاحات که دولت سوم آقای روحانی بود را افشاء کرد و فسادی که در دوران مدیریت‌های جریان دوم خرداد مثل کرسنت را افشاء کرد و مردم فهمیدند که این جریان چه مشکلات و چالش‌هایی را دارد. هشت سال دوران آقای روحانی دوران عدم کارآمدی و توقف کشور بود. آقای زاکانی هشدار داد که آقای پزشکیان باید مواظب باشند که دولت آقای روحانی را تکرار نکنند و توصیه هایی به آقای دکتر پزشکیان شد که از استفاده از چهره های افراطی خودداری کنند و از این فرصتی که مردم ایران در اختیارشان قرار دادند استفاده کنند. زاکانی اعلام آمادگی کرد که برنامه هایش را در اختیار پزشکیان بگذارد و با ایشان همکاری کند و کار را جلو ببرند؛ ولی ظاهرا افراطیان جریان دوم خرداد که انحصارطلب و دگراندیش هستند٬ این موضع را برنتافتند و شروع به تخریب دکتر زاکانی در روزنامه هایشان کردند؛ در حالی که در دوران سه و سال و نیم که زاکانی مدیریت شهرداری را به عهده دارد٬ کارهای بزرگی شده است.

او با برشمردن عملکرد زاکانی در شهرداری تهران تصریح کرد: سه بزرگراه بزرگی که بعد از 15 سال کارش شروع شد٬ مثل بزرگراه شهید بروجردی و شهید شوشتری٬ یادگار امام تا میدان فتح از کارهای بزرگی است که انجام شد و مانند پروژه بزرگراه امام علی(ع) در غرب تهران است. یا کار بزر گی که در جهت پل های همسطح انجام می شود و کارهای فرهنگی و رویدادهای بزرگ مثل غدیر و ماه مبارک رمضان که در شهر انجام شد و پرداخت 170 هزار میلیارد تومان بدهی شهرداری به بانک ها که در حال تسویه هستند و یا حل مشکلات 50 پروژه بزرگ مشارکتی از جمله شهر بازی و بام لند از کارهای زاکانی است.حدود 100 هفته از وقتی که ایشان شروع کرده هر هفته «شنبه امید و افتخار» داشتیم که پروژه‌های عمرانی و یا توسعه ای شکل گرفته است. مسئله تغییراتی که در فروشگاه شهروند و خدمت بیشتری که به مردم در میادین شده و آسفالتی که در سطح شهر شده تنها گوشه‌ای از این خدمات است و اگر همه خدمات را بگوییم٬ فهرست بلندی است.

فروزنده ادامه داد: مهم‌تر از همه بحث برقی‌سازی خودروهای عمومی و بحث واگن هاست و در این زمینه قرارداد با چین که از 95 مانده بود٬ احیاء شد و بحث خرید 2 هزار اتوبوس از تولید کنندگان داخلی و برقی کردن تاکسی‌ها و کارهای بزرگ که امروز در شهرداری انجام می شود و تازه سرآغاز کار است.

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با بیان اینکه آقای زاکانی رکورد مدیران قبلی و شهرداران قبلی را در این سه سال زدند و این مهم است٬ گفت: ما از جریان دوم خرداد هیچ انتظاری نداریم و طبیعی است که آنها ناکارآمد هستند و نگرانند اصولگرایان در سنگری که در اختیارشان هست٬ کارآمدیشان را به منصه ظهور بگذارند و این باعث شود که جریان دوم خرداد نتواند عرض اندام کند.

فروزنده به برخی حواشی رخ داده در شورای شهر تهران اشاره کرده و خاطرنشان کرد: بهرحال بعضی از افراد در شورا هستند که به این مسئله توجه ندارند که جریان دوم خرداد دنبال حذف کل جریان اصولگراست و همه شورا امروز اصولگرا هستند؛ حالا چرا بعضی‌ها مواضعی می گیرند که دوم خردادی ها سوء استفاده کنند٬ لازم به تامل است. فکر می کنم که دچار یک غفلت هستند و توجه نمی کنند که امروز شهرداری با قوت کار می کند. شوخی نیست؛ روزی که آقای زاکانی شهرداری را تحویل گرفت٬ بودجه 37 همت بوده و امروز بودجه 150 همت هست و این خیلی مهم است. بودجه با تلاش ها و اقدامات صورت گرفته تقریباً چهار برابر شده است.

وی ضمن تاکید بر اینکه باید همه مواظب باشیم و جریان اصولگرا باید با وحدت جلو برود٬تصریح کرد: الان برنامه ریزی که جریان دوم خرداد کرده٬ گرفتن شورای شهر کل کشور از جمله شهر تهران است و باید این را بدانیم که لازمه این عرصه وحدت و انسجام است و دوستان شورای ما باید به این توجه کنند. اکثریت در شورا طرفدار آقای زاکانی هستند و با قدرت کار را دنبال می کنند٬ نقش مهندس چمران رئیس شورا بی بدیل است و می شود گفت شورای این دوره یکی از موفق‌ترین شوراها در دوران گذشته بوده و برنامه چهارم و بودجه سالیانه را مصوب کرده و نظارت های محکمی بر کار داشته و همدلی را در شورا ایجاد کردند و نتیجه آن این بوده که شاهد پروژه های بزرگ برقی سازی هستیم که در طول تاریخ بی نظیر هستند؛ لذا باید نیروهای اصولگرا مواظب باشند در زمین جریان دوم خرداد بازی نکنند و با انسجام و کارآمدی مدیران شهرداری با قدرت کار را انجام دهند.

 

 

منبع: eghtesadnews-660625

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو