وزير بهداشت در پاسخ به تاثير مثبت افزايش درآمد ارزي كشور بر نظام سلامت هم توضيح داد: «فكر ميكنم اين فرصت بسيار خوبي است در وهله اول براي توليدكنندگان دارو چرا كه صادرات دارو و تجهيزات پزشكي در اين شرايط حتما بهصرفه خواهد بود. به خصوص كه ما با ظرفيت خالي قابل توجهي در حوزه صادرات دارو و تجهيزات پزشكي مواجهيم. اين شرايط حتي در مورد خدمات پزشكي هم ميتواند به توليد ثروت منجر شود كه البته بستگي دارد فضاي بينالمللي و شركتهاي واسطهاي در اين فضا از چه تحرك و اقبالي برخوردار باشند.»
قاضيزاده هاشمي در پاسخ به برنامه وزارت بهداشت براي جلوگيري از انحراف ارز دولتي اختصاص يافته به دارو و تجهيزات پزشكي هم گفت: « در حوزه تحويل ارز و تسهيلات براي شركتهاي دارويي و تجهيزات پزشكي، مكانيسمي وجود دارد كه خطا را به حداقل ميرساند. البته قبول كنيم در آن دورهاي كه رييسجمهوري، معاون اول رييسجمهوري و باقي مسوولان اعلام كردند براي هر اقلام وارداتي و به هر ميزان واردات، ارز با قيمت ٤ هزار و ٢٠٠ تومان تخصيص مييابد، اين اعلام عمومي طي دو ماه ابتدايي آن دوره و در جريان ثبت سفارشهايي كه توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام ميشد، ممكن است تصميم ناصحيحي بوده باشد. ولي مسووليت ارز دارو و تجهيزات پزشكي كه از اين پس اختصاص خواهد يافت، با وزارت بهداشت است و ما هم بايد درقبال اين تخصيص پاسخگو باشيم كه ارز تخصيصي، به چه مواردي و چگونه اختصاص مييابد . امروز فهرست نهايي دارو و تجهيزات پزشكي به وزارت صنعت، معدن، تجارت تحويل ميشود و نظارت بر رعايت قيمتها و برخورد با متخلفان هم حتما در اين دوره انجام خواهد شد.»
پاسخ وزير به «اعتماد»: تسهيلات جديد براي توليدكنندگان و واردكنندگان دارو
وزير بهداشت در گفتوگوي كوتاه با «اعتماد» از تصميمات و توافقات جديد براي تسهيل توليد و واردات دارو در روزهاي بحراني پيشرو خبر داد.
از بابت وضعيت دارو و تجهيزات پزشكي كه به كمبودهاي سال ٩١ برنميگرديم؟
نه انشاءلله. تلاش ميكنيم چنين اتفاقي نيفتد. خاطرتان هست كه در آن زمان از واكسن و داروهاي حياتي خبري نبود و تلاش ميكنيم چنين اتفاقي نيفتد.
روز يكشنبه، رييس سازمان غذا و دارو گفت،قرار است پول فروش گاز ايران به تركيه براي تامين دارو هزينه شود. اعتبارات تامين دارو و تجهيزات پزشكي هم دچار مشكل نميشود؟
اين اقدامات، كارهاي فني است. مهم اين است كه مردم براي تهيه دارو و تجهيزات پزشكي به رنج و زحمت نيفتند و مطمئن باشند كه اين اقلام با نظم و انضباط توزيع خواهد شد. البته در اين ميان افرادي هم هستند كه دچار استرس ميشوند و ميخواهند موجودي شير خشك يا داروي مصرفيشان را تا يك سال آينده، به نوعي احتكار كنند كه بايد تا حدي هم به اين افراد حق داد چون دست خودشان نيست. ولي من اطمينان ميدهم كه همه تلاش ما اين است كه جريان تامين و توزيع دارو و تجهيزات پزشكي و واكسن از نظم و انضباط صحيحي برخوردار شود و از مردم خواهش ميكنم كه اعتماد كنند و عجله نكنند چون تعجيل در تامين داروي غيرضروري هم باعث بينظمي در بازار ميشود و كار ما را سخت ميكند. تا امروز هم خوشبختانه به همين ترتيب بوده و فكر ميكنم با آمادگي پيش ميرويم و حتما، توليدكنندگان داخلي، واردكنندگان، بانك مركزي، سازمان برنامه و بيمهها كمك ميكنند كه انشاءالله با دغدغه كمتري اين مسير را طي كنيم.
اخيرا دستور داديد كه اقدامات غيرضروري، ساخت و سازها و پروژههاي نيمهتمام متوقف شود. تامين اعتبارات وزارت بهداشت، در ماههاي پيش رو و همزمان با اعمال تحريمها، دچار مشكل نخواهد شد؟
خير. امسال وضعيت اعتبارات ما و انضباط در تحويل وجوه نقد، بهتر از سال گذشته است و اميدواريم سازمان برنامه و خزانهداري كل همين روند را ادامه بدهند . شايد بتوانم بگويم روند ٤ ماه اخير در تامين منظم وجوه پيشبيني شده در قانون بودجه و مبتني بر توافقنامه ما، طي چند سال گذشته بيسابقه بوده. امروز هم از بابت تامين اعتبارات تا پايان سال نگران نيستيم. اما مطالبتمان، به ويژه از تامين اجتماعي و بيمه سلامت قابل توجه است و نگراني ما، بابت مطالبات شركتهاي دارويي و تجهيزات پزشكي است كه براي پر كردن انبارها و تامين ذخيره استراتژيك، نياز به نقدينگي دارند . البته طي هماهنگي با گمرك و بانك مركزي، مقرر شده كه واردكنندگان بتوانند با حداقل سپرده، ثبت سفارش كرده و ترخيص محموله وارداتي هم با حداقل اسناد امكانپذير باشد تا اينكه انشاءالله اين دو سازمان بيمهگر هم بدهيهايشان را پرداخت كنند و ما هم به سرعت، اين وجوه را دراختيار شركتهاي دارويي و تجهيزات پزشكي قرار دهيم.