hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > سورپرایز «علی طیب‌نیا» و «مسعود پزشکیان» در حوزه مالیات؛ برنامه آقای ضدتورم و فرمانده اقتصادی پزشکیان برای اقتصاد ایران چیست؟/ ویدئو و تصاویر

سورپرایز «علی طیب‌نیا» و «مسعود پزشکیان» در حوزه مالیات؛ برنامه آقای ضدتورم و فرمانده اقتصادی پزشکیان برای اقتصاد ایران چیست؟/ ویدئو و تصاویر

«علی طیب‌نیا» که به آقای ضدتورم معروف است و مشاور اقتصادی «مسعود پزشکیان»، کاندیدای اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری است، می‌گوید: «ما توانستیم با قدرت و عزت کشور را از لیست سیاه خارج کنیم، و اقدامات جبرانی FATF را به تعلیق در بیاوریم؛ متاسفانه، دوباره عده‌ای با دست خودشان، کشور را به لیست سیاه برگرداندند.»

به گزارش شبکه شرق، سابقه «علی طیب‌نیا» در کنترل تورم در دولت یازدهم «حسن روحانی»، کارنامه قابل قبولی برای اوست و حضورش امتیاز بزرگی برای «مسعود پزشکیان» محسوب می‌شود. «علی طیب‌نیا» به آقای ضدتورم معروف است؛ این لقب پیش از وزارتش به او داده شده بود.

«علی طیب‌نیا»، وزن ستاد انتخاباتی و تیم اقتصادی «مسعود پزشکیان»، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، را بیشتر کرد و وجاهت بیشتری به تیم او بخشید.

از «علی طیب‌نیا» به عنوان فرمانده اقتصادی ستاد انتخاباتی «مسعود پزشکیان» نام می‌برند که در دولت یازدهم نیز کارنامه موفقی داشته است.

«علی طیب‌نیا» وزیر اقتصاد سال‌های «۱۳۹۲» تا «۱۳۹۶» که بخش قابل توجهی از صاحب‌نظران، او را یکی از موفق‌ترین وزرای اقتصاد جمهوری اسلامی می‌دانند، در قامت مشاور اقتصادی «مسعود پزشکیان»، کاندیدای اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری ایستاده است.

علی طیب نیا

به تازگی، «علی طیب‌نیا»، استاد اقتصاد دانشگاه تهران، با انتشار یک فایل ویدئویی، از ورود خود به عرصه انتخابات در حمایت از «مسعود پزشکیان» خبر داده است؛ او اظهاراتی درباره وضعیت کشور مطرح کرده است که بوی نگرانی می‌دهد.

«علی طیب‌نیا» مشاور اقتصادی «مسعود پزشکیان»، درباره‌ی مشکلات کنونی اقتصاد ایران و راهکار‌های پیش‌رو، صحبت‌هایی را مطرح کرده است؛ این سخنان «علی طیب‌نیا»، در حقیقت رونمایی از بخشی از برنامه‌های اقتصادی «مسعود پزشکیان»، کاندیدای چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری ایران هستند.

علی طیب نیا

افشاگری علی طیب‌نیا در مورد سعید جلیلی

«علی طیب‌نیا» اقتصاددان و وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت یازدهم درباره «FATF» و مانع‌تراشی «سعید جلیلی» در خصوص حل مشکل «FATF»، توضیحاتی ارائه کرد و گفت: «ما می‌توانیم از لیست سیاه خارج شویم.

طیب‌نیا تاکید کرد: «سعید جلیلی در دوران مسئولیتش به دستگاه‌ها نامه زده بود که باید مشکل با «FATF» را حل کنند؛ اما برای اینکه این مشکل در زمان وزارت من حل نشود، شدیدا مخالفت کرد چون می‌خواست این مشکل با نام خودش حل بشود. در دوره مسئولیت من قبل از برجام، تورم را نزولی و رشد اقتصادی را مثبت کردیم.»

همه آنچه باید درباره علی طیب‌نیا بدانید

«هم‌میهن» نوشت: «سابقه علی طیب‌نیا در کنترل تورم در دولت یازدهم، کارنامه قابل قبولی برای اوست و حضورش امتیاز بزرگی برای پزشکیان محسوب می‌شود.

«علی طیب‌نیا»، وزن ستاد انتخاباتی «مسعود پزشکیا»ن را بیشتر کرد و وجاهت بیشتری به تیم او بخشید.

سابقه طیب‌نیا در کنترل تورم در دولت یازدهم، کارنامه قابل قبولی برای اوست و حضورش امتیاز بزرگی برای پزشکیان محسوب می‌شود. به آقای ضد تورم معروف است. این لقب پیش از وزارتش به او داده شده بود.

پایان‌نامه دکترای او در خصوص تورم این شهرت را برایشان به ارمغان آورده و البته در دوران وزارتش نشان داد که نسبت درستی به او داده‌اند. پیش از رسیدن به وزارت اقتصادی و دارایی، سمت‌هایی در سازمان برنامه و بودجه، حساب ذخیره ارزی و ستاد اقتصادی دولت داشته و عملکردش آنقدر مطلوب بوده که وقتی به‌عنوان وزیر اقتصاد به مجلس پیشنهاد شد با ۲۷۴ رای از ۲۸۴ رای اخذ شده یعنی حدود ۹۶ درصد آرا، رکورد گرفتن رای اعتماد از مجلس را شکست.

کار را که شروع کرد، تورم ۳۹ درصد بود. وقتی وزارت را در سال ۱۳۹۶ تحویل می‌داد تورم به ۱۰ درصد رسیده بود. او توانست در دوره وزارتش تورم ۸ درصدی را هم طی ماه‌هایی در کارنامه ثبت کند. هرچند برجام، شانسی بود که او را در این موفقیت همراهی کرد و ورود دلار‌های نفتی، تب تورم را کاهش داد، اما برنامه‌های اقتصادی او نیز جای دفاع باقی می‌گذارد. چراکه در سه سال گذشته دیدیم که صادرات نفت از ۳۰۰ هزار بشکه در روز به ۱/۵ میلیون بشکه در روز رسید، ولی تورم در محدوده ۴۰ درصد باقی ماند.

طیب‌نیا وقتی وزیر شد، ۶۳۹ هزار میلیارد تومان حجم نقدینگی کشور بود و نرخ رشد نقدینگی ۳۸/۸ درصد شده بود. وقتی وزارت اقتصاد را تحویل می‌داد نقدینگی ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان شده و رشد آن به ۲۲ درصد رسیده بود. طیب‌نیا با حضور در ستاد پزشکیان، صحبتی کوتاه داشت که در همان چند جمله به اقتصاد دولتی به‌عنوان مشکل اقتصاد ایران اشاره کرد.

او در زمان وزارتش در جلسه‌ای در اتاق تهران به همین موضوع اشاره کرده و گفته بود افرادی که نه در جمع دولتیان می‌گنجند نه خصوصی‌ها، فشار زیادی برای تحقق خواسته‌هایشان به وزیر اقتصاد می‌آورند. او با گلایه از عملکرد آن‌ها می‌گفت نمی‌گذارند کار کنیم. او بعدتر در مصاحبه‌ای اشاره‌ای به احتمال استعفا کرده بود که همین مصاحبه زمینه اختلاف با روحانی را فراهم کرد و سبب شد او دور دوم در تیم روحانی نماند. شاید از اقبال او بود که در چهار سال دوم که قیمت و فروش نفت ریزش عجیبی را تجربه کرد و شیوع کرونا، تولید کشور‌ها را فلج کرد، طیب‌نیا وزیر اقتصاد نبود که افت شاخص‌ها به نام او تمام شود.

در زمان طیب‌نیا، تولید تا ۱۴ درصد رشد کرد و قیمت ارز تقریباً ثابت ماند. زمانی که طیب‌نیا وزارت را تحویل گرفت نرخ دلار ۳۲۰۰ تومان بود و وقتی وزارت را تحویل داد دلار به ۳۸۰۰ تومان رسید. آمدن طیب‌نیا به ستاد پزشکیان امید‌های بیشتری را به اصلاح و بهبود اقتصاد زنده کرد. کما اینکه پیشتر با حضور حسین عبده‌تبریزی به‌عنوان مدیری با سابقه مالی مطلوب این امید به‌وجود آمده بود. طیب‌نیا هم مانند ظریف طرفداران بسیاری دارد و اسم او به تنهایی می‌تواند جمعیت رای‌دهندگان به پزشکیان را افزایش دهد. از طرفی آمدن طیب‌نیا این پیام را دارد که مسعود پزشکیان به دنبال حل مشکلات اقتصادی است و عزمی جدی در این‌باره دارد.

گفته می‌شود آقای ضدتورم قرار است فرماندهی تیم اقتصادی پزشکیان را برعهده گیرد. این نقش در دولت سیزدهم تعریف شد و این مقام به محمد مخبر داده شد تا تیم اقتصادی را راهبری کند. تیمی متشکل از محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس‌جمهور، مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، فرهاد رهبر، دستیار اقتصادی رئیس‌جمهور، احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و علی صالح‌آبادی رئیس کل بانک مرکزی.

تیم هفت نفره رئیسی برای حل مشکلات اقتصادی مرداد ۱۴۰۰ کار خود را شروع کرد، ولی شاخص‌ها را همانگونه که تحویل گرفته بود، تحویل داد. هر چند در میانه راه همین تیم هم قادر به ادامه کار نبودند و محسن رضایی و مسعود میرکاظمی از آن‌ها جدا شدند.

منبع: sharghdaily-935965

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد