hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > فارس > ثبت 9 اثر میراثی فارس در فهرست ملی/ ساماندهی بهشت گمشده

مدیرکل میراث فرهنگی فارس اعلام کرد:

ثبت 9 اثر میراثی فارس در فهرست ملی/ ساماندهی بهشت گمشده

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس با اشاره به ثبت 9 پرونده میراث طبیعی این استان در فهرست ملی، از برنامه‌ریزی برای ساماندهی بهشت گمشده، به عنوان یکی از مناطق گردشگری طبیعی کم‌نظیر خبر داد.

محمد ثابت اقلیدی شنبه 9 تیر بابیان اینکه شماره ثبت 9 پرونده میراث طبیعی در 4 شهرستان استان در فهرست ملی ابلاغ شد، گفت: پرونده مجموعه درختان سرو کهن‌سال تنگ بیدک و پرونده درخت سرو کهنسال کوه درختی در شهرستان فسا با شماره‌های 1264 و 1263 در فهرست ملی به ثبت رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس افزود: قدمت درخت سرو کهن‌سال کوه درختی 800 الی 900 سال تخمین زده‌ شده است.

ثابت اقلیدی بابیان اینکه پرونده درختان کهن‌سال سرو مسجد جامع ایچ در شهرستان استهبان هم طی تشریفات قانونی به شماره 1262 در فهرست ملی جای گرفت، افزود: پرونده درخت زبان‌گنجشک 1 قدمگاه علی ابن موسی‌الرضا (ع) با قدمت حدود 300 الی 350 سال و به شماره 1293 همچنین درخت چنار قدمگاه علی بن موسی‌الرضا (ع) با قدمت 400 الی 450 سال و به شماره 1258 و درخت کهن‌سال گروی امامزاده عبدالرحمن (ع) به شماره 1257 در شهرستان اقلید در فهرست ملی ثبت شده است.

او ادامه داد: پرونده میراث طبیعی درخت چنار کهنسال کشوری با قدمت 250 تا 300 سال به شماره 1261 و درخت سرو کهنسال پلگان با قدمت 450 الی 500 سال و به شماره 1260 در شهرستان نی‌ریز در فهرست ملی ثبت شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس همچنین به ثبت ملی درخت سرو کهنسال خواجه جمالی در شهرستان نی‌ریز بخش آباده طشک نیز اشاره کرد و گفت: پرونده این درخت هم به شماره 1292 در فهرست ملی جای گرفت.

ثابت اقلیدی تأکید کرد: این آثار ضمن رعایت حقوق مالکانه تحت نظارت حمایت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قرار گرفتند و تدوین ضوابط حفاظتی و تعین عرصه و حریم این آثار به عهده این وزارت خانه است و هرگونه دخل و تصرف یا اقدام و عملیاتی که منجر به تخریب یا تغیر اصالت اثر شود ممنوع است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس همچنین با اشاره به جذابیت‌های طبیعی و تاریخی مرودشت، از برنامه‌ریزی برای ساماندهی "بهشت گمشده" به عنوان یکی از آثار کم‌نظیر گردشگری طبیعی این شهرستان خبر داد.

ثابت اقلیدی گفت: شهرستان مرودشت به‌ویژه منطقه کامفیروز از تنوع و تعدد جاذبه‌های تاریخی و طبیعی برخوردار است اما این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها به‌درستی معرفی نشده و همچنان ناشناخته باقی‌مانده است.

او بر ضرورت معرفی هر چه سریع‌تر جاذبه گردشگری و طبیعی کامفیروز تأکید و اضافه کرد: بهشت گمشده یکی از مناطق طبیعی منحصربه‌فرد در استان فارس است که همواره موردتوجه گردشگران و طبیعت گردها است و باید وضعیت این منطقه ازنظر ارائه خدمات مناسب بهبود یابد.

ثابت اقلیدی ضمن بیان اینکه ساماندهی، فضاسازی و مسیر دسترسی این منطقه طبیعی همچنین نورپردازی محوطه در دستور کار قرار دارد، گفت: رنگ‌آمیزی و بهسازی ساختمان نمازخانه، نصب تابلوها راهنما، مناسب‌سازی سرویس‌های بهداشتی مناسب و ...از دیگر اقداماتی است که باید در این محوطه طبیعی انجام شود.

گفتنی است بهشت گمشده در کامفیروز شهرستان مرودشت قرار دارد و نام اصلی آن تنگ بستانک است. ییلاق زیبا و سرسبز تنگ بستانک با صدای دلنشین آبشارهای روان ورودهای خروشان، نسیم ملایم و آفتاب دلچسب، مناظر کوهستانی و دشت‌های خرم، از زیباترین دیدنی‌های اطراف شیراز به شمار می‌رود و نام بهشت گمشده را از آن خود کرده است.

انتهای پیام

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو