زاکانی در دوره قبل، انتخابات ریاستجمهوری در سال ۱۴۰۰ نیز بهعنوان کاندیدای پوششی حضور پیدا کرد و در نهایت به نفع سیدابراهیم رئیسی انصراف داد و به عقیده برخی از کارشناسان حوزه شهری، شهرداری تهران شد سهم زاکانی از کیک قدرت.
به گزارش هم میهن، او در انتخابات زودهنگام دوره چهاردهم ریاستجمهوری نیز ثبتنام و به صراحت اعلام کرد که تا آخر میماند و در پاسخ به این سوال که اگر رای نیاورد به شهرداری باز میگردد؟ گفت: «رای میآورم.»
از ظواهر امر پیداست که زاکانی آنقدر شهرداری را سکوی پرتاب خود به سوی پاستور میداند که راه بازگشتی برای خود متصور نیست و خود را از حالا رئیسجمهوری ایران در دوره چهاردهم ایران میداند و برای معاونان خود در ستاد انتخاباتی حکم زده است.
طبق گزارشها لطفالله فروزنده (معاون مالی شهرداری) بهعنوان رئیس ستاد انتخاباتی، امین توکلیزاده (معاون اجتماعی) بهعنوان رئیس ستادهای مردمی، داوود گودرزی بهعنوان رئیس ستاد هواداران، علی نادعلی بهعنوان رئیس ستادهای مردمی تهران و مالک شریعتی بهعنوان سخنگوی ستاد زاکانی انتخاب شدهاند.
تعلل زاکانی در انتخاب جانشین
قانون منعی برای حضور شهردار تهران در انتخابات ریاستجمهوری پیشبینی نکرده است. اما شهردار باید الزامات قانونی را رعایت کند و از شهرداری مرخصی گرفته و جانشین خود را در طول انتخابات معرفی کند. زاکانی در کسوت شهردار تهران کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری شد و اعلام کرد که مرخصی میگیرد. اما به نظر میرسد برای شهردار تهران سخت است فردی را بهعنوان جانشین خود انتخاب کرده و برای چند روز به او حق امضا بدهد.
محمد آقامیری، عضو شورای شهر تهران در مصاحبهای به صراحت گفت: «ظاهراً قرار نیست که جانشینی مشخص شود چراکه خودشان اعلام کردهاند در تهران هستند و اگر موضوعی باشد که بخواهند پیگیری کنند، کارهای اداری را انجام میدهند. همچنین با حوزه ریاست هماهنگ کردهاند که کارها از این طریق انجام شود.»
تعلل زاکانی در رد کردن نامه مرخصی خود این موضوع را قوت بخشید که قرار است خلاف قانون عمل کند. اما روز گذشته مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران اعلام کرد که زاکانی مرخصی خود را تقدیم شورای شهر تهران کرده است. ضمن آنکه زاکانی طی نامهای مهدی منوری، مشاور و مدیرکل حوزه شهردار را بهعنوان جانشین خود معرفی کرده تا مسئولیت هماهنگی و پیگیری امور را بر عهده بگیرد و به نوعی همان هماهنگی با حوزه ریاستی که آقامیری به آن اشاره کرده بود، تحقق یافته است.
از سوی دیگر معاونان زاکانی هم باید مرخصی بگیرند. اما این ابهام پیش میآید که اگر این مدیران کارآمد هستند، چرا با رفتن به ستاد زاکانی به شهر آسیب میرسانند؟ اگر رفتن آنها و بود و نبودشان تفاوتی نمیکند چرا انتخاب شده و یک پست مدیریتی را اشغال کردهاند؟
منبع: etemadonline-663254