hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > تهران در آستانه خشکسالی است/ کم‌بارش‌ترین استان‌های کشور کدامند؟

تهران در آستانه خشکسالی است/ کم‌بارش‌ترین استان‌های کشور کدامند؟

میزان بارندگی در تهران سالیانه ۲۸۰ میلیمتر است؛ بر اساس گزارشات هواشناسی، در سه سال اخیر، ما خشکسالی هواشناسی داشتیم و در این سه سال گستره بارندگی کمتر از ۲۸۰ میلیمتر بوده است.

به گزارش شبکه شرق، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تاکید بر اینکه تهران همچنان در آستانه خشکسالی قرار دارد، گفت: امسال میزان بارندگی ۱۷۵ میلی لیتر بوده و نسبت به میانگین بلندمدت ۳۳ درصد کاهش داشته است.

محسن اردکانی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در دویست و سی و نهمین جلسه شورای شهر تهران، در خصوص عملکرد این شرکت در راستای اجرای ماده ۱۷ توضیحاتی ارائه کرد.

محسن اردکانی در ابتدا ضمن تسلیت به مناسبت شهادت آیت‌الله رئیسی و همراهانش، یاد و نام این شهدا را گرامی داشت و برای آنان علو درجات را از خداوند متعال خواستار شد.

او با اشاره به اینکه آب تهران از ۵ سد تامین می‌شود، گفت: میزان بارندگی در تهران سالیانه ۲۸۰ میلیمتر است؛ بر اساس گزارشات هواشناسی، در سه سال اخیر، ما خشکسالی هواشناسی داشتیم و در این سه سال گستره بارندگی کمتر از ۲۸۰ میلیمتر بوده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تاکید بر اینکه ۲۳ درصد آب کل کشور در تهران تولید و توزیع می‌شود، افزود: امسال میزان بارندگی ۱۷۵ میلیلیتر بوده و نسبت به میانگین بلند مدت ۳۳ درصد کاهش داشته و با وجود بارندگی‌های مطلوب کشور در تهران در آستانه خشکسالی هستیم.

اردکانی به میزان ذخایر سد‌ها در شهریورماه سال ۱۳۹۸ به میزان ۹۱۸ میلیون متر مکعب اشاره کرد و گفت: اگر چه میزان ذخایر نسبت به سال قبل ۳۳ درصد بیشتر است، اما این به سد طالقان بر می‌گردد و دیگر سد‌ها نسبت به سال‌های قبل به میزان ۱۰ درصد ذخیره کمتری دارد از این رو باید ۵ هزار میلیارد تومان برای انتقال آب سد لار و سد طالقان اختصاص یابد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران تصریح کرد: خوشبختانه در سال گذشته با همکاری‌های شهرداری تهران و وزارت نیرو توانستیم شهر را با ۴۰۲ میلیون متر مکعب که در تاریخ آب بی‌سابقه است، مدیریت کنیم.

کم‌بارش‌ترین استان‌های کشور که در خطر خشکسالی هستند

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت: استان‌های تهران، سمنان و قزوین از نظر کم‌بارشی در بالاترین رتبه قرار دارند البته البرز نیز چون حوضه مشترک با تهران دارد در دسته کم‌بارش‌ترین استان‌های کشور گنجانده می‌شود.

احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی درباره وضعیت دما و بارش خردادماه اظهارکرد: خرداد چندان ماه پربارشی در ایران نیست و انتظار داریم بارش در ماه جاری تقریبا در حد نرمال باقی بماند، هرچند به‌ویژه در نیمه دوم این ماه چندان باران نمی‌بارد. دما طی خردادماه به‌طور متوسط یک تا دو درجه سلسیوس فراتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود علاوه بر آن تابستانی گرمتر از وضعیت نرمال انتظار داریم.

او با اشاره به بارش‌های ماه‌های گذشته گفت: بارندگی‌های فصلی خوشبختانه طی فروردین و اردیبهشت خوب و بارش به‌طور متوسط حدود ۶۰ درصد بیش از حد نرمال بود و تا حد زیادی توانست کمبود بارش در فصل پاییز و نیمه اول فصل زمستان را جبران کند. در کل ماه‌های اسفند، فروردین و اردیبهشت خوشبختانه ماه‌های خیلی خوبی از نظر بارش بودند، به‌ویژه در اردیبهشت‌ماه بارش‌های فراتر از نرمال زیادی ثبت شد.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی ادامه داد: مشکل ما به‌ویژه در استان‌هایی است که یا بارش‌های داخلی کمی دارند یا متاثر از بارش‌های کشورهای همسایه هستند؛ البته با بارش‌های اخیر شرایط بهتر شد.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با بیان اینکه دامنه‌های جنوبی البرز از شمال غرب تا شمال شرق به‌طور نسبی کم‌بارش هستند که شامل تهران، قزوین، البرز، سمنان و خراسان رضوی می‌شوند، گفت: استان‌های تهران، سمنان و قزوین از نظر کم‌بارشی در بالاترین رتبه قرار دارند، به‌گونه‌ای که بارندگی در استان‌های قزوین و سمنان تا ۴۰ درصد و در استان تهران حدود ۳۶ درصد کمتر از وضعیت نرمال بوده است. البرز نیز چون حوضه مشترک با تهران دارد، می‌تواند در دسته کم‌بارش‌ترین استان‌های کشور گنجانده شود.

به گفته رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی، وضعیت بارش در استان‌های قم و مرکزی نیز چندان رضایت‌بخش نیست.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه بارش‌های بهاره توزیع خیلی خوبی داشته است، اظهارکرد: سایر استان‌ها به‌ویژه استان‌های واقع در غرب و شمال غرب از نظر بارش وضعیت مطلوبی داشته‌اند و خوشبختانه بارندگی در آن‌ها در حد نرمال و فراتر از نرمال بوده است بنابراین انتظار می‌رود از نظر کشاورزی سال پرمحصولی داشته باشیم.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی در پایان درباره وضعیت دمای اردیبهشت ماه گفت: میانگین دمای هوا طی ماه گذشته در حد نرمال تا فراتر از حد نرمال بود و بی‌هنجاری دمایی شدید نداشتیم.

منبع: sharghdaily-932068

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو